SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Fatih Aydoğan
Köşe Yazarı
Fatih Aydoğan
 

DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR !

Büyük güne 3 gün kaldı… Türkiye tarihinin en önemli seçimi için sandığa gidiyor. Vatandaş 2023-2028 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’ni kimin yöneteceğine karar verecek. 28 Mayıs Pazar akşamı saat 18:30’dan sonra memlekette ve dünyada bazıları sevinecek bazıları da üzülecek… Abdurrahim Karakoç bu konuda bizlere bir yol göstermiştir. Şair dizelerinde; Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, Haktan hakikatten yana bakın siz. diyerek, karar verirken zorlananlara çok güzel bir ışık tutmuştur. Kimler sevinecek, kimler üzülecek bunu yaşayarak göreceğiz. Allah (c.c) Enfal Suresi 22.ayette; “Allah katında, yeryüzündeki canlıların en kötüsü gerçeği akletmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.” diye buyuruyor. O yüzden herkes bir 30 saniyesini ayırıp düşünmeli… Kimler sevinecek, kimler üzülecek… Düşün, sadece 30 saniye ! Seçimlerin 1.turunda %87 katılım oranı gibi çok yüksek bir oranla vatandaş sandığa gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimin 1.turunu açık ara 2,5 milyondan fazla oy farkı ile kazanmıştır. Burada meşruiyet ile ilgili bir problem bulunmamaktadır ancak sistem gereği %50+1 gerektiği için tekrar sandıklara gideceğiz. Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olması, 1.turda %5’in üzerinde oy alan Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı’nı destekleme kararı alması gibi unsurlar Recep Tayyip Erdoğan için işleri daha da kolaylaştırdı. Ancak unutulmamalıdır ki; seçim sandıkta kazanılır. Dolayısıyla sandığa gidersen desteklediğin aday seçimi kazanır, sen gitmezsen kaybeder… “Benim 1 oyumdan ne olur ki ?” diye düşünme… Seçimler belki 1 oy fark ile bitmeyecek ama sen gayret edeceksin, Giresun’dan otobüse binip İstanbul’a geleceksin, Bursa’dan Bitlis’e, Sivas’tan Ankara’ya gideceksin ve oyunu kullanacaksın ve Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali safını belli edeceksin, Allah’da bu gayretini ödüllendirecektir ve senin desteklediğin aday seçimi kazanacaktır. Çünkü kalpler Allah’ın elindedir ve Yunus’un dediği gibi, kader gayrete aşıktır. Cuma, Cumartesi ve Pazar… Başka bir gün yok. Vatan için, Devlet için, Bayrak için, Millet için en hayırlısı kim ise O’nun Reis-i Cumhur olmasını diliyor, vatandaşlarımızı sandıklara davet ediyorum. Unutmayın, DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR…
Ekleme Tarihi: 25 Mayıs 2023 - Perşembe

DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR !

Büyük güne 3 gün kaldı… Türkiye tarihinin en önemli seçimi için sandığa gidiyor. Vatandaş 2023-2028 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’ni kimin yöneteceğine karar verecek. 28 Mayıs Pazar akşamı saat 18:30’dan sonra memlekette ve dünyada bazıları sevinecek bazıları da üzülecek… Abdurrahim Karakoç bu konuda bizlere bir yol göstermiştir. Şair dizelerinde;

Beden ölür, çürür, cana bakın siz.

Kim kiminle yürür, ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar,

Haktan hakikatten yana bakın siz. diyerek, karar verirken zorlananlara çok güzel bir ışık tutmuştur. Kimler sevinecek, kimler üzülecek bunu yaşayarak göreceğiz. Allah (c.c) Enfal Suresi 22.ayette; “Allah katında, yeryüzündeki canlıların en kötüsü gerçeği akletmeyen sağırlar ve dilsizlerdir.” diye buyuruyor. O yüzden herkes bir 30 saniyesini ayırıp düşünmeli… Kimler sevinecek, kimler üzülecek… Düşün, sadece 30 saniye !

Seçimlerin 1.turunda %87 katılım oranı gibi çok yüksek bir oranla vatandaş sandığa gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimin 1.turunu açık ara 2,5 milyondan fazla oy farkı ile kazanmıştır. Burada meşruiyet ile ilgili bir problem bulunmamaktadır ancak sistem gereği %50+1 gerektiği için tekrar sandıklara gideceğiz. Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olması, 1.turda %5’in üzerinde oy alan Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı’nı destekleme kararı alması gibi unsurlar Recep Tayyip Erdoğan için işleri daha da kolaylaştırdı. Ancak unutulmamalıdır ki; seçim sandıkta kazanılır. Dolayısıyla sandığa gidersen desteklediğin aday seçimi kazanır, sen gitmezsen kaybeder…

“Benim 1 oyumdan ne olur ki ?” diye düşünme… Seçimler belki 1 oy fark ile bitmeyecek ama sen gayret edeceksin, Giresun’dan otobüse binip İstanbul’a geleceksin, Bursa’dan Bitlis’e, Sivas’tan Ankara’ya gideceksin ve oyunu kullanacaksın ve Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali safını belli edeceksin, Allah’da bu gayretini ödüllendirecektir ve senin desteklediğin aday seçimi kazanacaktır. Çünkü kalpler Allah’ın elindedir ve Yunus’un dediği gibi, kader gayrete aşıktır.

Cuma, Cumartesi ve Pazar… Başka bir gün yok. Vatan için, Devlet için, Bayrak için, Millet için en hayırlısı kim ise O’nun Reis-i Cumhur olmasını diliyor, vatandaşlarımızı sandıklara davet ediyorum.

Unutmayın, DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.