SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

SEÇİME ODAKLANMAK

30 MART 2014 günü yerel(mahalli)seçim günü. Gerek Zeytinburnu gerekse Türkiye genelin de ki seçimi ben de dikkatle takip ediyorum. Fakat 17 Aralık operasyonu seçimin kimyasını bozdu ve küçük partilere büyük zarar verdi. Çünkü mahalli seçimler genel seçim gibi değildir. Siz herhangi bir il, ilçe ve ya belde de doğru bir aday, iyi bir kampanya yaparakseçimialabilirsiniz. Ve Anadolu da bazı yerlerde de bu olmaktadır.Mesela yakın zamanda ziyaret ettiğim Siverek’ te bu iş geçen seçimde olmuş. DP(demokrat parti) burada bucak ailesinden bir adayla seçimi almış. Büyük ihtimalle bu seçimde de alacak.Fakat büyükşehirlerde ki ilçelerde partiler kendilerine güvenmemekte, yenilgiyi peşin olarak kabul etmektedir. Böyle olunca da basmakalıp bir kampanya ve zayıf adaylarla seçime girip bekleneni tescil ettiriyorlar.Hâlbukikuvvetli adaylar ve iyi kampanyalar kazanan partinin  veadayanında istim üstünde oturma sebebi olur. Böyle olunca da  o şehir daha iyi hizmet alır. Çünkü seçilen kişi şunu bilir ki şayet başarısız olursa gelecek seçimde işi zor olacaktır. Aksine başarılı yerel iktidar örneği verecek küçük bir parti: merkezi iktidarında adayı haline gelebilir Çünkü Türkiye yerel seçimden ve mahalli iktidardan Türkiye iktidarına gidilebildiğini yakın tarihte refah partisi örneği i ile gördü.Bazen şöyle düşündüğüm oluyor:Acababizim gördüklerimizi politikacılar görmüyor mu? Belki de görüyor ama kapasite problemi yaşıyor olabilirler mi? Tabiiki ben şu aday veya bu aday ile ilgilenmek yerine daha fazla ve daha iyi hizmet talep ediyorum.Ayrıca şunubiliyorum ki bir iktidar için en büyük tehlike alternatifsizliktir. Bu rehavete sebep olarak halka ve ülkeye zarar verir. Oysa genç ve dinamik bir ülke olan Türkiye de hala bir hizmet açlığı var. Veherkes çok çalışmalı dedikten sonra; Size okurlarıma da seçime bir de böyle bakın diyorum.
Ekleme Tarihi: 15 Mart 2014 - Cumartesi

SEÇİME ODAKLANMAK

30 MART 2014 günü yerel(mahalli)seçim günü. Gerek Zeytinburnu gerekse Türkiye genelin de ki seçimi ben de dikkatle takip ediyorum. Fakat 17 Aralık operasyonu seçimin kimyasını bozdu ve küçük partilere büyük zarar verdi.

Çünkü mahalli seçimler genel seçim gibi değildir. Siz herhangi bir il, ilçe ve ya belde de doğru bir aday, iyi bir kampanya yaparakseçimialabilirsiniz.

Ve Anadolu da bazı yerlerde de bu olmaktadır.Mesela yakın zamanda ziyaret ettiğim Siverek’ te bu iş geçen seçimde olmuş.

DP(demokrat parti) burada bucak ailesinden bir adayla seçimi almış. Büyük ihtimalle bu seçimde de alacak.Fakat büyükşehirlerde ki ilçelerde partiler kendilerine güvenmemekte, yenilgiyi peşin olarak kabul etmektedir.

Böyle olunca da basmakalıp bir kampanya ve zayıf adaylarla seçime girip bekleneni tescil ettiriyorlar.Hâlbukikuvvetli adaylar ve iyi kampanyalar kazanan partinin  veadayanında istim üstünde oturma sebebi olur.

Böyle olunca da  o şehir daha iyi hizmet alır. Çünkü seçilen kişi şunu bilir ki şayet başarısız olursa gelecek seçimde işi zor olacaktır. Aksine başarılı yerel iktidar örneği verecek küçük bir parti: merkezi iktidarında adayı haline gelebilir

Çünkü Türkiye yerel seçimden ve mahalli iktidardan Türkiye iktidarına gidilebildiğini yakın tarihte refah partisi örneği i ile gördü.Bazen şöyle düşündüğüm oluyor:Acababizim gördüklerimizi politikacılar görmüyor mu? Belki de görüyor ama kapasite problemi yaşıyor olabilirler mi?

Tabiiki ben şu aday veya bu aday ile ilgilenmek yerine daha fazla ve daha iyi hizmet talep ediyorum.Ayrıca şunubiliyorum ki bir iktidar için en büyük tehlike alternatifsizliktir. Bu rehavete sebep olarak halka ve ülkeye zarar verir.

Oysa genç ve dinamik bir ülke olan Türkiye de hala bir hizmet açlığı var. Veherkes çok çalışmalı dedikten sonra; Size okurlarıma da seçime bir de böyle bakın diyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.