SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

İFTİHAR EDİYORUM

İftihar ediyorum. Türkiye vatandaşı olduğum için. İftihar ediyorum . bu günleri gördüğüm için.  İftihar ediyorum böyle bir dış işleri bakanlığına sahip olduğum için. En büyük iftiharım bu ülkenin başında Tayyib Erdoğan olduğu için. Rusya ve Ukrayna dünya gıda ticaretinin üçte birini yapıyormuş. Savaş  çıkınca ticaret durdu nakliye deniz yolu ile oluyor denizde mayınlı İşte bu durumda birileri bir şey yapmalıydı ama kimse bir şey yapamadı. Bizim hariciyemiz ve onların lideri Tayyib Başkan devreye girdi iki savaşan ülkeyi bir anlaşma ile bir araya getirdi.   Sevkiyat başladı. Hatta birleşmiş milletleri de İstanbul’a getirerek bu işi yaptı. İnsaf ehli herkes bu işe takdirlerini sundu. Bizdeki her şeye muhalif muhalefet hariç . Gözlerini o kadar kin bürümüş ki bir vatandaş olarak bile sevinç gösteremediler. Tabi korku dağları sardı on ay sonra seçim var. Tayyib beyin popülaritesi artarsa seçimi alır diyorlar. Evet ekonomik zorluklar var.  Ama bir yandan da üretim, ihracat büyüme devam ediyor. Peki bu pahalılıkta halk olarak bizim ve iş adamlarının kabahati hiç mi yok? Hırslı ve fırsatçı iş insanlarının yaptıkları ayyuka çıktı tekrara gerek yok. Bakıyorum da en fazla bu işleri yapanlar şikayet ediyor. Yavuz hırsız misali.   Tüccar zammı çifte katlıyor sade vatandaş sanki kıtlık gelmiş gibi stok yapıyor. Bir şey daha görüldü rekabet yapacakları beklenen zincir marketler Tam tersi gizli antlaşmalarla pahalılığa yol açıyor. Anlaşıldı ki Devletin elinde sopaya ihtiyaç var. Kooperatif marketler süt kurumu gibi müesseseler geliştirilmeli. Piyasayı dengeleyecek duruma getirilmelidir. Çünkü bu asır hırsın doymak bilmediği şükür süz bir asırdır.  2023 Haziran ayı seçim var bu 100 yıllık bir seçimdir. Maceraya tahammülü olmayan bir zaman dilimindeyiz. Tecrübe de ucuz bir şey değildir. Onun için yarım buçuk partilerden oluşan 6+1 koalisyonuna bu iş Bırakılamaz. İnşallah yüz yıllık prangalar Ocak 2023 te kırılacak ve ülkemiz yer altınZenginliklerini kullanan güçlü ve müreffeh yıllara yelken açacak. Aman ha bu da çok kaldı değişiklik olsun diye düşünmeyin. Bu ceket değil ki değiştiresin. Türkiye Cumhuriyetinin ve kardeş ülke ve milletlerin ve dahi Dostlarımızın kaderini ilgilendiriyor. Allah milletimi muhteris çapsızlardan korusun. Âmin 
Ekleme Tarihi: 16 Ağustos 2022 - Salı

İFTİHAR EDİYORUM

İftihar ediyorum. Türkiye vatandaşı olduğum için. İftihar ediyorum . bu günleri gördüğüm için.  İftihar ediyorum böyle bir dış işleri bakanlığına sahip olduğum için. En büyük iftiharım bu ülkenin başında Tayyib Erdoğan olduğu için. Rusya ve Ukrayna dünya gıda ticaretinin üçte birini yapıyormuş.

Savaş  çıkınca ticaret durdu nakliye deniz yolu ile oluyor denizde mayınlı İşte bu durumda birileri bir şey yapmalıydı ama kimse bir şey yapamadı. Bizim hariciyemiz ve onların lideri Tayyib Başkan devreye girdi iki
savaşan ülkeyi bir anlaşma ile bir araya getirdi.
 
Sevkiyat başladı. Hatta birleşmiş milletleri de İstanbul’a getirerek bu işi yaptı. İnsaf ehli herkes bu işe takdirlerini sundu. Bizdeki her şeye muhalif muhalefet hariç . Gözlerini o kadar kin bürümüş ki bir vatandaş olarak
bile sevinç gösteremediler. Tabi korku dağları sardı on ay sonra seçim var. Tayyib beyin popülaritesi artarsa seçimi alır diyorlar.
Evet ekonomik zorluklar var.  Ama bir yandan da üretim, ihracat büyüme devam ediyor.

Peki bu pahalılıkta halk olarak bizim ve iş adamlarının kabahati hiç mi yok? Hırslı ve fırsatçı iş insanlarının yaptıkları ayyuka çıktı tekrara gerek yok. Bakıyorum da en fazla bu işleri yapanlar şikayet ediyor. Yavuz hırsız misali.
 
Tüccar zammı çifte katlıyor sade vatandaş sanki kıtlık gelmiş gibi stok yapıyor. Bir şey daha görüldü rekabet yapacakları beklenen zincir marketler Tam tersi gizli antlaşmalarla pahalılığa yol açıyor. Anlaşıldı ki Devletin elinde sopaya ihtiyaç var. Kooperatif marketler süt kurumu gibi müesseseler geliştirilmeli. Piyasayı dengeleyecek duruma getirilmelidir.
Çünkü bu asır hırsın doymak bilmediği şükür süz bir asırdır.  2023 Haziran ayı seçim var bu 100 yıllık bir seçimdir.

Maceraya tahammülü olmayan bir zaman dilimindeyiz. Tecrübe de ucuz bir şey değildir.
Onun için yarım buçuk partilerden oluşan 6+1 koalisyonuna bu iş Bırakılamaz. İnşallah yüz yıllık prangalar Ocak 2023 te kırılacak ve ülkemiz yer altınZenginliklerini kullanan güçlü ve müreffeh yıllara yelken açacak. Aman ha bu da çok kaldı değişiklik olsun diye düşünmeyin.

Bu ceket değil ki değiştiresin. Türkiye Cumhuriyetinin ve kardeş ülke ve milletlerin ve dahi Dostlarımızın kaderini ilgilendiriyor.
Allah milletimi muhteris çapsızlardan korusun.

Âmin 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.