SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

SAHİPSİZ MÜSLÜMANLIK

Dünyanın farklı yerlerinde hergün muhtelif olaylar oluyor.ve bizler tv ekranlarında birazda çaresiz bir şekilde seyrediyoruz. Çünkü  elimizden bir şey gelmiyor. Lakin  geçmişi ve yakın tarihi hatırlamadan da  edemiyoruz. en son Fransa’nın eski sömürgesi Orta Afrika cumhuriyetinde yaptıkları ve bir süre önce aynı şekilde Mali de yaptıkları beni çok derin bir şekilde üzdü ve çok hayıflandım. Ah  halifesiz Müslümanlık ah diye… Niçin ahlandığıma gelince anlatayım: yaklaşık 90 yıldır dünya Müslümanlarının hamiliğini yapacak yanlışlarını engelleyecek aşırılıkları önleyecek bir otorite yoktur. Yani  İslam alemi komutansız ordu gibi dağınık ve savruk. Bundan  istifade ile İslam’ın ruhundan uzak ve iyi niyetli cahil bir güruh ortaya çıktı. bir takım mahfiler bunların içine sızarak onlara din adına cinayetler yıkımlar yaptırmakta sonra da bütün dünya ya dönüp bakın Müslümanlık ne kadar tehlikeli bir şey deyip sömürme operasyonunu sürdürürken bir de İslam’ı öcü gibi lanse edip İslam’a yeni katılımları önlemeye çalışmaktadırlar. Bilhassa  kendi vatandaşlarının yaşadıkları yoğun ruhi boşluk ve bunalımları çözemedikleri için arayışta olduklarını görüyorlar. Ve küfürleri onların Müslüman olmalarına tahammül edemedikleri için korkutma yolunu seçiyorlar.Bu arada da dünyanın birçok ülkesindeki ölümleri pis düzenlerinin sürmesine yardımcı olacak diye ellerini ovuşturarak seyir ediyorlar. Menfaatleri tehlikeye girince de bizzat müdahale ediyorlar. Tıpkı  OrtaAfrika Cumhuriyetınde olduğu gibi.Hele yaptıklarına bakın ki hemen Müslümanların elindeki silahları topluyorlar ama Hristiyanların silahlarına dokunmayarak zaten azınlıkta olan Müslümanların katliamına zemin hazırlıyorlar.  Pekiyi bu duruma sesini yükseltmesi gereken İslam işbirliği teşkilatı nerede. Cidde de kaylule uykusunda olsa gerektir ki sesi çıkmıyor. Şunu tekrar etmeye gerek var mı?  Bilmiyorum.  Dünyanın merkezi Mekke İslam âleminin beyni İstanbul’dur. İitt merkezinin olması gereken yer İstanbul’dur. Ve bir kanunla TBMM’nin uhdesine hapsedilmiş halifelik canlandırılmalı dünya da ki Müslümanların yaşadığı zulüm ve ölümler engellenmelidir. Ayrıca yalan yanlış fikir ve görüşlerin İslam’a mal edilmesi önlenmelidir. Bu zor olmasa gerektir. Nasıl Vatikan Katolikleri, patrikhane Ortodoksları temsil ediyor ve sahip çıkıyorsa aynı şekilde halife de Müslümanları temsil etmeli ve sahip çıkmalıdır. Bu söylediklerim şu an gerçekleşir mi? bilmem ama hiç olmazsa ben hem kalbim hem de kalemimle buna dua edeyim gerçekleştirecek olanlar gayret etsinler. Allah c.c. Nusret etsin. Hiç olmazsa kalan ömrümde dünya Müslümanlarının perişan edilişini acziyet içinde seyir etmeyeyim. bu yazıyı okuyanlar şunu sorabilirler: ya diğer insanlar? Onlara da yapılacak her türlü haksızlığa aynı şekilde kahrolduğumuzun bilinmesini isterim. Çünkü bizim ecdadımız her yere adalet ve şefkat götürmüş onların genlerini taşıyan bizler de aynı şeyleri istiyoruz Allah mazlumları zalimlerin şerrinden korusun. amin..
Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2013 - Pazar

SAHİPSİZ MÜSLÜMANLIK

Dünyanın farklı yerlerinde hergün muhtelif olaylar oluyor.ve bizler tv ekranlarında birazda çaresiz bir şekilde seyrediyoruz. Çünkü  elimizden bir şey gelmiyor. Lakin  geçmişi ve yakın tarihi hatırlamadan da  edemiyoruz. en son Fransa’nın eski sömürgesi Orta Afrika cumhuriyetinde yaptıkları ve bir süre önce aynı şekilde Mali de yaptıkları beni çok derin bir şekilde üzdü ve çok hayıflandım. Ah  halifesiz Müslümanlık ah diye…

Niçin ahlandığıma gelince anlatayım: yaklaşık 90 yıldır dünya Müslümanlarının hamiliğini yapacak yanlışlarını engelleyecek aşırılıkları önleyecek bir otorite yoktur. Yani  İslam alemi komutansız ordu gibi dağınık ve savruk. Bundan  istifade ile İslam’ın ruhundan uzak ve iyi niyetli cahil bir güruh ortaya çıktı. bir takım mahfiler bunların içine sızarak onlara din adına cinayetler yıkımlar yaptırmakta sonra da bütün dünya ya dönüp bakın Müslümanlık ne kadar tehlikeli bir şey deyip sömürme operasyonunu sürdürürken bir de İslam’ı öcü gibi lanse edip İslam’a yeni katılımları önlemeye çalışmaktadırlar.

Bilhassa  kendi vatandaşlarının yaşadıkları yoğun ruhi boşluk ve bunalımları çözemedikleri için arayışta olduklarını görüyorlar. Ve küfürleri onların Müslüman olmalarına tahammül edemedikleri için korkutma yolunu seçiyorlar.Bu arada da dünyanın birçok ülkesindeki ölümleri pis düzenlerinin sürmesine yardımcı olacak diye ellerini ovuşturarak seyir ediyorlar. Menfaatleri tehlikeye girince de bizzat müdahale ediyorlar.

Tıpkı  OrtaAfrika Cumhuriyetınde olduğu gibi.Hele yaptıklarına bakın ki hemen Müslümanların elindeki silahları topluyorlar ama Hristiyanların silahlarına dokunmayarak zaten azınlıkta olan Müslümanların katliamına zemin hazırlıyorlar.  Pekiyi bu duruma sesini yükseltmesi gereken İslam işbirliği teşkilatı nerede. Cidde de kaylule uykusunda olsa gerektir ki sesi çıkmıyor.

Şunu tekrar etmeye gerek var mı?  Bilmiyorum.  Dünyanın merkezi Mekke İslam âleminin beyni İstanbul’dur. İitt merkezinin olması gereken yer İstanbul’dur. Ve bir kanunla TBMM’nin uhdesine hapsedilmiş halifelik canlandırılmalı dünya da ki Müslümanların yaşadığı zulüm ve ölümler engellenmelidir. Ayrıca yalan yanlış fikir ve görüşlerin İslam’a mal edilmesi önlenmelidir. Bu zor olmasa gerektir. Nasıl Vatikan Katolikleri, patrikhane Ortodoksları temsil ediyor ve sahip çıkıyorsa aynı şekilde halife de Müslümanları temsil etmeli ve sahip çıkmalıdır.

Bu söylediklerim şu an gerçekleşir mi? bilmem ama hiç olmazsa ben hem kalbim hem de kalemimle buna dua edeyim gerçekleştirecek olanlar gayret etsinler. Allah c.c. Nusret etsin. Hiç olmazsa kalan ömrümde dünya Müslümanlarının perişan edilişini acziyet içinde seyir etmeyeyim. bu yazıyı okuyanlar şunu sorabilirler: ya diğer insanlar? Onlara da yapılacak her türlü haksızlığa aynı şekilde kahrolduğumuzun bilinmesini isterim. Çünkü bizim ecdadımız her yere adalet ve şefkat götürmüş onların genlerini taşıyan bizler de aynı şeyleri istiyoruz

Allah mazlumları zalimlerin şerrinden korusun. amin..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.