SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

RAMAZAN A BİR BAKIŞ

Kıymetli okurlar, şükür bir af, mağfiret ve rahmet vesilesi olarak, rabbimizin ikram ayı ramazan geldi ve hoş geldin ile karşıladık. On beş ramazandan sonra elveda diye uğurlayacağız. Her ramazan çeşitli teolojik (din felsefesi) tartışmalar ortaya atılarak halkın bu ayın asıl manasından haberdar olmaması hedeflenmektedir. Oysa  Samet isminin sahibi Allah cc.nun bizim açlığımıza ihtiyacı yoktur. Bizden bir imtihan olan bu yılın bir ayında yemek yeme zamanı ile ilgili bir değişiklik yapmamız istenmektedir. Diğer zamanlarda gündüz gece yirmi dört saatin her vaktinde yer içerken ramazanda ise akşam ezanı ile imsak arasında yiyip içiliyor.  Gündüz ise yemeden içmeden günahtan sakınılıyor. İbadetlerde ise biraz daha dikkat ve gayret geliyor. Çünkü ramazanda diğer zamanlara göre sevabın kat kat fazla olduğu herkesçe malumdur. Bundan dolayı ki yılın her günü zekât verilebilecek iken ramazan tercih ediliyor. Dindar insanlarımız hem farz olan görevlerini yapıyorlar hem de daha çok sevap almış oluyorlar. Ramazanda diğer zamana bağlı ibadetler gibi hicri takvime göre yerine getirilmektedir.  Buda hemen senenin her gününde ve her mevsiminde ömrü yetenler için oruç tutmak demektir. Yani yaz günlerinde oruç tutulduğu gibi kış ve bahar ayların dada oruç tutulmaktadır. Her yıl on gün öne gelerek devri daim edilir. Bu sene 27 mayıs günü başlayan ramazan inşallah gelecek sene 17 mayısta başlayacak. Pek çok televizyonda ramazan gelince yayın politikasına uymasa da çeşitli iftar ve sahur programları yapıyor. Bazı itirazlarım olsa da insanımız için faydalı olanlarının olduğunu da söyleyebilirim. Mesela trt 1 de ki iftarda Nurullah genç hocanın katıldığı programa bayıldım. teşekkür ediyorum. Bazıları da  hala magazinsel konuklar ve konuşmalar hazırlıyor.   O da onların kusuru. İnşallah Allah İslam’ı halifesine kavuşmayı nasip ederde İslam’a zarar verenlere dur diyecek bir makam olur.  Şimdilik sadece kendi kendimize kızmaya, ulaşabildiklerimize yapmayın demeye devam ediyoruz. vesselam..
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2017 - Cumartesi

RAMAZAN A BİR BAKIŞ

Kıymetli okurlar, şükür bir af, mağfiret ve rahmet vesilesi olarak, rabbimizin ikram ayı ramazan geldi ve hoş geldin ile karşıladık. On beş ramazandan sonra elveda diye uğurlayacağız. Her ramazan çeşitli teolojik (din felsefesi) tartışmalar ortaya atılarak halkın bu ayın asıl manasından haberdar olmaması hedeflenmektedir.

Oysa  Samet isminin sahibi Allah cc.nun bizim açlığımıza ihtiyacı yoktur. Bizden bir imtihan olan bu yılın bir ayında yemek yeme zamanı ile ilgili bir değişiklik yapmamız istenmektedir. Diğer zamanlarda gündüz gece yirmi dört saatin her vaktinde yer içerken ramazanda ise akşam ezanı ile imsak arasında yiyip içiliyor.  Gündüz ise yemeden içmeden günahtan sakınılıyor. İbadetlerde ise biraz daha dikkat ve gayret geliyor.

Çünkü ramazanda diğer zamanlara göre sevabın kat kat fazla olduğu herkesçe malumdur. Bundan dolayı ki yılın her günü zekât verilebilecek iken ramazan tercih ediliyor.
Dindar insanlarımız hem farz olan görevlerini yapıyorlar hem de daha çok sevap almış oluyorlar. Ramazanda diğer zamana bağlı ibadetler gibi hicri takvime göre yerine getirilmektedir.  Buda hemen senenin her gününde ve her mevsiminde ömrü yetenler için oruç tutmak demektir.

Yani yaz günlerinde oruç tutulduğu gibi kış ve bahar ayların dada oruç tutulmaktadır. Her yıl on gün öne gelerek devri daim edilir. Bu sene 27 mayıs günü başlayan ramazan inşallah gelecek sene 17 mayısta başlayacak. Pek çok televizyonda ramazan gelince yayın politikasına uymasa da çeşitli iftar ve sahur programları yapıyor. Bazı itirazlarım olsa da insanımız için faydalı olanlarının olduğunu da söyleyebilirim.

Mesela trt 1 de ki iftarda Nurullah genç hocanın katıldığı programa bayıldım.
teşekkür ediyorum. Bazıları da  hala magazinsel konuklar ve konuşmalar hazırlıyor.  
O da onların kusuru. İnşallah Allah İslam’ı halifesine kavuşmayı nasip ederde İslam’a zarar verenlere dur diyecek bir makam olur.  Şimdilik sadece kendi kendimize kızmaya, ulaşabildiklerimize yapmayın demeye devam ediyoruz.
vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.