SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

MISIR’DA DARBE

Birinci cihan harbinden sonra İslam toprakları önce parçalanıp işgal edildi.Daha sonra bu topraklardan ayrılmak zorunda kalan işgalciler kendilerine sadık sözde liderleri yerlerine bırakarak çekildiler. Kendi  halklarına yabancı ve acımasız birer diktatör olan bu yöneticiler her türlü zulmü kendi halklarına reva görürken efendilerini hiç üzmemişlerdir. Onları oralara oturtan sözde insan hakları şampiyonu Avrupalı ve ABD’li liderler bu zalimlere gık bile dememişler ve bir de Müslümanları bunlar nezdinde aşağılamaya çalışmışlardır. Ama  dünya hızla değişip te iletişim imkanları arttıkça bu diktatörler yıkılmak zorunda kaldı. Efendileri bu durumdan memnun olmasalarda sessiz kalmak zorunda kaldılar.Bu diktatörlerin en mühimi Mısır'ın asri Firavunu Hüsnü Mübarek idi. Yıllarca hem Mısırlıların ve İsrail’in gönlünü hoş tutmak için Filistinlilere kan kusturan bu zalim hepimizin şahit olduğu arap baharı denilen olaylarla devrildi. Afrika  ile Asya arasında kilit olan ve Müslüman ülkeler arasında ki en mühim ülkelerden biri olan Mısır ilk defa hür ve serbest bir seçimle yeni bir cumhurbaşkanı seçti. Fakat  eski rejim taraftarları yeni geleni çalıştırmamak için binbir türlü tuzak kurmalarına ve elini kolunu bağlamalarına rağmen onun o makamda kalmasına bile ancak bir yıl tahammül edebildiler ve piyonlarına hareket emri verdiler. Fakat  demokrasi şampiyonu olan batının maskesi de bu vesile ile düştü.Ordunun  yaptığı darbeye darbe bile diyemediler. Tabi  Türkiye de de bazıları çok sevindi bu darbeye.Yalandan  darbeye karşı gibi görünerek ama siz de bundan ders çıkarın demeye başladılar. Halbuki demokrasinin kalbi sandıktı ve M.Mursi % 51 oyla seçilmişti.Şayet başarısız olursa gelecek seçimde seçilemezdi.Tabiiki bunun için projesi olan halka yokın kendisini kabul ettirecek rakip adaylara ihtiyaç var. Tıpkı  bizde olduğu gibi orada yani mısır da da M.Mursinin rakipleri şunu biliyorlardı: Eğer  fırsat verirlerse Mursi başarılı olup, halka ümit verirse bir daha kendilerine şans doğmayacak. Çünkü tembel hazırcı halktan kopuk insanlar kıyamete kadar seçilemezler. Onun için onlarda ancak silahla işbirliği yapmak durumundalar. Fakat zulüm ebedi payidar olamaz. Sabreden zafere ulaşır.   İstikbal İslamındır İnşaallah.. ADEM TOPAL  
Ekleme Tarihi: 08 Temmuz 2013 - Pazartesi

MISIR’DA DARBE

Birinci cihan harbinden sonra İslam toprakları önce parçalanıp işgal edildi.Daha sonra bu topraklardan ayrılmak zorunda kalan işgalciler kendilerine sadık sözde liderleri yerlerine bırakarak çekildiler. Kendi  halklarına yabancı ve acımasız birer diktatör olan bu yöneticiler her türlü zulmü kendi halklarına reva görürken efendilerini hiç üzmemişlerdir.

Onları oralara oturtan sözde insan hakları şampiyonu Avrupalı ve ABD’li liderler bu zalimlere gık bile dememişler ve bir de Müslümanları bunlar nezdinde aşağılamaya çalışmışlardır. Ama  dünya hızla değişip te iletişim imkanları arttıkça bu diktatörler yıkılmak zorunda kaldı.

Efendileri bu durumdan memnun olmasalarda sessiz kalmak zorunda kaldılar.Bu diktatörlerin en mühimi Mısır'ın asri Firavunu Hüsnü Mübarek idi. Yıllarca hem Mısırlıların ve İsrail’in gönlünü hoş tutmak için Filistinlilere kan kusturan bu zalim hepimizin şahit olduğu arap baharı denilen olaylarla devrildi.

Afrika  ile Asya arasında kilit olan ve Müslüman ülkeler arasında ki en mühim ülkelerden biri olan Mısır ilk defa hür ve serbest bir seçimle yeni bir cumhurbaşkanı seçti. Fakat  eski rejim taraftarları yeni geleni çalıştırmamak için binbir türlü tuzak kurmalarına ve elini kolunu bağlamalarına rağmen onun o makamda kalmasına bile ancak bir yıl tahammül edebildiler ve piyonlarına hareket emri verdiler.

Fakat  demokrasi şampiyonu olan batının maskesi de bu vesile ile düştü.Ordunun  yaptığı darbeye darbe bile diyemediler. Tabi  Türkiye de de bazıları çok sevindi bu darbeye.Yalandan  darbeye karşı gibi görünerek ama siz de bundan ders çıkarın demeye başladılar.

Halbuki demokrasinin kalbi sandıktı ve M.Mursi % 51 oyla seçilmişti.Şayet başarısız olursa gelecek seçimde seçilemezdi.Tabiiki bunun için projesi olan halka yokın kendisini kabul ettirecek rakip adaylara ihtiyaç var.

Tıpkı  bizde olduğu gibi orada yani mısır da da M.Mursinin rakipleri şunu biliyorlardı: Eğer  fırsat verirlerse Mursi başarılı olup, halka ümit verirse bir daha kendilerine şans doğmayacak. Çünkü tembel hazırcı halktan kopuk insanlar kıyamete kadar seçilemezler.

Onun için onlarda ancak silahla işbirliği yapmak durumundalar. Fakat zulüm ebedi payidar olamaz. Sabreden zafere ulaşır.   İstikbal İslamındır İnşaallah..

ADEM TOPAL

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.