Ülkemiz 12 eylül referandumundan sonra çok önemli bir viraja daha giriyor:12 haziran milletvekili seçimleri… Bu seçimler referandumun sonuçlarının kalıcı olması için gerekli anayasanın topyekün değiştirilmesi için siyasi istikrar ve çoğunluğun sağlanmasıdır.
Geçmişte herhangi bir futbol takımı tutar gibi parti tutardı insanlar.
Belki o zaman haklı idiler.çünkü iletişim ve haber alma imkanları yok denecek kadar azdı ve insanlar bazı duygusal Saiklerle hareket ediyordu.
Rey(oy) ne iş görür farkında bile değillerdi; ama bugün hepimiz biliyor ve de yaşayarak görüyoruz ki bir oy memleketin gidişatını değiştiriyor.
Artık evimizde otururken dünyanın en ücra köşesinde olan bitenden haberdar oluyoruz.
Buna rağmen ülkemizde bazı kesimler insanımızın ulaştığı maddi ve manevi seviyeyi aşağı çekmeye çalışmaktadır.
Buna üzülmemek mümkün değil. Şu bilinmeli ki biz bu topraklarda bin yıldır beraber yaşıyoruz.madden ve manen akrabayız.. Yüz yıldır bizi birbirimize düşürmek ve kırmak için hem içerden hem dışardan yoğun gayret gösteriliyor.
Ama ümitliyiz inşaallah mutlu sona kavuşacağız.
1970 li yıllar da katıldığım bir toplantı da Pakistan'lı bir bakan bize şöyle demişti: “Siz şanslısınız.yüzlerce yıllık devlet tecrübeniz var.
Mmerak ettiğiniz bir konuyu arşivlerinize baksanız hemen bulur ve çözersiniz.
Biz de böyle bir imkan yok.” Evet atalarımız 20 milyon km2 bir araziyi yüzlerce farklı milleti asırlarca adilane ve huzurla yönetmiştir. Osmanlı tecrübesi hala devletin nasıl olması gerektiği konusunda dünyaca araştırılmaktadır.atalarımız kimsenin diline ve dinine karışmamıştır. Herhalde bundan dolayıdır ki Osmanlı askerleri Belgrad'tan çekilirken yaşlı sırp kadınları bizi bu gavurlara bırakıp nereye gidiyorsunuz diye ağlamışlardır.
Gene Bulgaristan da yaşı yetmiş'in üstünde ki insanlar bir konuyu anlatırken devlet zamanında böyleydi diye Osmanlı'yı devlet kabul edip şimdi ki yönetimlerini devlet bile saymamaktadırlar.
Yani biz kendimize dönersek bir sıkıntımız kalmaz inşaallah.
Şimdi başlığa dönelim.sen kardeşim, milletvekili olmak istiyorsun. niçin?memleket meselelerini ne kadar biliyorsun.
Çözüm önerilerin ne? Mecliste hangi faydalı çalışmaları yapacaksın?
Yoksa sadece etiketmi ? takacaksın.bizim iyi yetişmiş, geçmişi bilen, günü idrak eden, geleceğe yönelik vizyonu olan temsilcilere ihtiyacımız var.
Umut bu ya bir sonra ki seçim de değişecek bir anayasa ile bunun mümkün olacağını düşünüyoruz.
Toplumun iyi yetişmiş insanları devletin yönetimin de kimseye yaranma derdine düşmeden vatana, millete hizmet noktasın da çalışabilmeli halka da kendisini takdim etmeli,düşüncelerini anlatabilmelidir.
İşte o zaman görülecektir ki bu ülke de nice cevherler var.
İnşaallah o günleri görürüz.şimdilik ülkesini ve milletini seven bir liderin şahitliğini kabul edip o nun onayladığı adaylara oy vereceğiz.
Ama duygusal değiliz.
Yarın onlardan daha iyisini bulduğumuz da hiç tereddüt etmeden tercihimizi değiştireceğimiz bilinmelidir.
Biz ülkemizi ve insanımızı çok seviyoruz.topyekün olarak mutlu olunsun diyoruz.
Aday adaylarına bir de bu yönüyle bakalım istedim.
Vesselam…