SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

MAZLUMLARIN ÜMİDİ

7 haziran seçimleri biteli yaklaşık 2 ay oldu ama henüz yeni hükümet kurulamadı. Bu Türkiye de koalisyon kurmanın ne kadar zor olduğunu bir kere daha gösterdi. Diğer ülkelerde de koalisyon zor kuruluyor  bunu biliyoruz. Avrupa da farklı partilerin ortak paydası ülke menfaatidir. Bizdeki partilerin böyle bir paydasının olmadığı net olarak bir kere daha ortaya çıktı. Onların kendi görüşleri ve başka paydaşları var. Seçimlerde üç muhalefet partisi Erdoğan ve iktidar düşmanlığında birleşmişti. Fakat seçimden sonra bir anda teşbih gibi dağıldılar. Hâlbuki ısrarla iktidardan gitmesini istedikleri partiyi hükümet dışı bırakacak sandalyeye ulaştılar. Şimdi anlaşılıyor ki hesap hatası yapmışlar.  AK parti yine tek başına iktidar olur ama milletvekili sayısı azalır bizde sorumsuz ve sorunsuz muhalefet sefası süreriz diye düşünmüşler olmadı. Bu arada geçen süreyi geçmişteki tecrübelerinden dolayı rahat cirit atacakları ortam olarak gören terör örgütü hatta örgütleri bir şeyi  unuttular. Artık halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı var ve Kenan Evren için hazırlanan kanunlar ona yarı başkanlık yetkisi veriyor. Şükür ki böyle olmuş yoksa bu ara dönemler başa bela olurdu. Bir önce ki yazıda bahsettiğimiz doğuda ve güneydoğu da ki örgüt pespayeliği artık iyice belirgin hale geldi Birde kimin kurduğu kime hizmet ettiği bizce anlaşılan ama çoğunluğun pekte anlamadığı daeş  .Türkiye’ye  pkk ile paralel operasyona kalktı. Yüzyıldır halifesiz kalan dini gayreti olan ama tarih ve dünya görüşü yetersiz bazı gençlerin daeş’e sempati duyduğu anlaşılıyor. daeş herkesi tehdit ediyor ama israil’e asla zarar vermiyor. Güya sünni ama asla İran’a zarar vermiyor. Esed Nusayri ama onunla canciğer kuzu sarması varsa yoksa Müslüman milletler ve hemen tekfir suçlaması(yani kafir oldular) ile onlara saldırıyor. Bunun kimin eseri olduğunu anlamayanlar zaten el kaidenin, taliban’ın , boko haram’ın, şebab’ın da kimin eseri olduğunu anlamıyorlar. Bakın bunların yaptıkları kime yarar sağlıyorsa onun eseridir. Bunun için george freidman’ın gelecek yüzyıl kitabına bakın.20 yıl evvel bugün olanları yazmış adam. Artık buralarda bizim askerlerimiz savaşmayacak bizim yerimize başkaları savaşacak diyor. Benim bir başka üzüntüm birkaç kendini bilmez yüzünden ülkenin dindar insanlarının aleyhine bir hava oluşturulmasıdır. Zaten kötü bir geçmişe sahip birtakım çevreler şimdiden ellerini ovuşturarak sakallı erkekler ve tesettürlü kadınları topyekûn öcü gösterme gayretindeler. Buna fırsat verilmemelidir. Bu ülkenin dindar bir ferdi olarak pkk’yı lanetlediğim kadar daeş’ ,i boko haram’ı şebab’ı elkaide’yi ve taliban’ı da lanetliyorum. Ülkemizde belirsizliğin bir an evvel gitmesini bu fetret devrinin kısa sürmesini rabbimden niyaz ediyorum. Türkiye güçlü ise Müslümanlar güçlü mazlumlar ümitlidir.
Ekleme Tarihi: 25 Temmuz 2015 - Cumartesi

MAZLUMLARIN ÜMİDİ

7 haziran seçimleri biteli yaklaşık 2 ay oldu ama henüz yeni hükümet kurulamadı.
Bu Türkiye de koalisyon kurmanın ne kadar zor olduğunu bir kere daha gösterdi.
Diğer ülkelerde de koalisyon zor kuruluyor  bunu biliyoruz.

Avrupa da farklı partilerin ortak paydası ülke menfaatidir. Bizdeki partilerin böyle bir paydasının olmadığı net olarak bir kere daha ortaya çıktı. Onların kendi görüşleri ve başka paydaşları var. Seçimlerde üç muhalefet partisi Erdoğan ve iktidar düşmanlığında birleşmişti. Fakat seçimden sonra bir anda teşbih gibi dağıldılar.

Hâlbuki ısrarla iktidardan gitmesini istedikleri partiyi hükümet dışı bırakacak sandalyeye ulaştılar. Şimdi anlaşılıyor ki hesap hatası yapmışlar.  AK parti yine tek başına iktidar olur ama milletvekili sayısı azalır bizde sorumsuz ve sorunsuz muhalefet sefası süreriz diye düşünmüşler olmadı.

Bu arada geçen süreyi geçmişteki tecrübelerinden dolayı rahat cirit atacakları ortam olarak gören terör örgütü hatta örgütleri bir şeyi  unuttular. Artık halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı var ve Kenan Evren için hazırlanan kanunlar ona yarı başkanlık yetkisi veriyor. Şükür ki böyle olmuş yoksa bu ara dönemler başa bela olurdu. Bir önce ki yazıda bahsettiğimiz doğuda ve güneydoğu da ki örgüt pespayeliği artık iyice belirgin hale geldi

Birde kimin kurduğu kime hizmet ettiği bizce anlaşılan ama çoğunluğun pekte anlamadığı daeş  .Türkiye’ye  pkk ile paralel operasyona kalktı. Yüzyıldır halifesiz kalan dini gayreti olan ama tarih ve dünya görüşü yetersiz bazı gençlerin daeş’e sempati duyduğu anlaşılıyor. daeş herkesi tehdit ediyor ama israil’e asla zarar vermiyor. Güya sünni ama asla İran’a zarar vermiyor. Esed Nusayri ama onunla canciğer kuzu sarması varsa yoksa Müslüman milletler ve hemen tekfir suçlaması(yani kafir oldular) ile onlara saldırıyor. Bunun kimin eseri olduğunu anlamayanlar zaten el kaidenin, taliban’ın , boko haram’ın, şebab’ın da kimin eseri olduğunu anlamıyorlar.

Bakın bunların yaptıkları kime yarar sağlıyorsa onun eseridir. Bunun için george freidman’ın gelecek yüzyıl kitabına bakın.20 yıl evvel bugün olanları yazmış adam.
Artık buralarda bizim askerlerimiz savaşmayacak bizim yerimize başkaları savaşacak diyor. Benim bir başka üzüntüm birkaç kendini bilmez yüzünden ülkenin dindar insanlarının aleyhine bir hava oluşturulmasıdır.

Zaten kötü bir geçmişe sahip birtakım çevreler şimdiden ellerini ovuşturarak sakallı erkekler ve tesettürlü kadınları topyekûn öcü gösterme gayretindeler. Buna fırsat verilmemelidir. Bu ülkenin dindar bir ferdi olarak pkk’yı lanetlediğim kadar daeş’ ,i boko haram’ı şebab’ı elkaide’yi ve taliban’ı da lanetliyorum. Ülkemizde belirsizliğin bir an evvel gitmesini bu fetret devrinin kısa sürmesini rabbimden niyaz ediyorum. Türkiye güçlü ise Müslümanlar güçlü mazlumlar ümitlidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.