SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

Hayırlı Bayramlar

Mevla bizi affede bayram o bayram olur cürmü günahlar gide bayram O bayram olur. Yukarıda ki mısralar Erzurumlu Alvarlı Muhammed Lütfi k.s. hazretlerine ait.ben bayramı düşünürken bu mısraları hatırlarım.evet müminler bir ay sırf Allah emretti diye günde yaklaşık 16-17 saat bir şey yiyip içemiyor ve cinsi ilişkiden uzak duruyor. Bunu sadece imanının gereği olarak yapıyor. Çünkü kimse onu zorlamıyor. Bu büyük bir erdemdir. Dinimiz ramazan'ı başı rahmet ortası mağfiret sonu günahların bağışlanması olarak tarif ediyor. Mü'minler bu ifadelerden sonra elbette bayramı hak ediyor. Bizim dilimiz de bayram sevinmek ve sevinerek eğlenmek olarak ifade edilir. Şimdi ne kadar sevinirsek haktır. Allah'ın affına mazhar olmaktan daha sevinilecek ne var ki? Bayramlar en çok çocuklara ve yaşlılara hitap eder. Çocuklar yeni kıyafetler ve bayram harçlıkları ile sevinirler. yyaşlılar da uzun zaman'dır görmedikleri yakınlarının ziyaretleri ile mutlu olur sevinirler. Tabi bu günler de hüzünlenenler de olabilir.bunlar öksüz ve yetim çocuklar ile kimsesiz yaşlılardır.işte S.TK. Lar burada devreye girmeli öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkılmalıdır. Son dönemler de ülkemiz de S.T.K.lar giderek daha fonksiyonel olarak ortaya çıkıyor ve toplumsal başarı ve kaynaşmada bu çok önemli fonksiyon icra ediyor. Onun için halkımız bizzat garip gurebaya sahip çıkamadığından. Bizler S.T.K. lara destek olalım. “çok şükür gittikçe artan seviyede sahip çıkılıyor.” Türkiye de gelişen toplum yalnız içeriye dönük değil dünya ya da destek oluyor. Son olarak Somaliye dünyada en çok ilgiyi bizim milletimiz gösteriyor. Bu da her türlü takdirin üstündedir. Dünya artık küçük bir köy gibi oldu. Oralardan bize ne diyemiyoruz. Çünkü görüntüler ta evimizin içine kadar oluyor. İnşallah bu bayramların hatırına rabbimiz bu milleti daha da yüceltir.çünkü dünya' da bu hamiyetperver millete duyulan ihtiyaç artıyor. Hayırlı bayramlar…
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2011 - Pazar

Hayırlı Bayramlar

Mevla bizi affede bayram o bayram olur
cürmü günahlar gide bayram O bayram olur.

Yukarıda ki mısralar Erzurumlu Alvarlı Muhammed Lütfi k.s. hazretlerine ait.ben bayramı düşünürken bu mısraları hatırlarım.evet müminler bir ay sırf Allah emretti diye günde yaklaşık 16-17 saat bir şey yiyip içemiyor ve cinsi ilişkiden uzak duruyor. Bunu sadece imanının gereği olarak yapıyor. Çünkü kimse onu zorlamıyor. Bu büyük bir erdemdir.

Dinimiz ramazan'ı başı rahmet ortası mağfiret sonu günahların bağışlanması olarak tarif ediyor. Mü'minler bu ifadelerden sonra elbette bayramı hak ediyor. Bizim dilimiz de bayram sevinmek ve sevinerek eğlenmek olarak ifade edilir. Şimdi ne kadar sevinirsek haktır. Allah'ın affına mazhar olmaktan daha sevinilecek ne var ki?

Bayramlar en çok çocuklara ve yaşlılara hitap eder. Çocuklar yeni kıyafetler ve bayram harçlıkları ile sevinirler. yyaşlılar da uzun zaman'dır görmedikleri yakınlarının ziyaretleri ile mutlu olur sevinirler. Tabi bu günler de hüzünlenenler de olabilir.bunlar öksüz ve yetim çocuklar ile kimsesiz yaşlılardır.işte S.TK. Lar burada devreye girmeli öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkılmalıdır.
Son dönemler de ülkemiz de S.T.K.lar giderek daha fonksiyonel olarak ortaya çıkıyor ve toplumsal başarı ve kaynaşmada bu çok önemli fonksiyon icra ediyor. Onun için halkımız bizzat garip gurebaya sahip çıkamadığından. Bizler S.T.K. lara destek olalım. “çok şükür gittikçe artan seviyede sahip çıkılıyor.”

Türkiye de gelişen toplum yalnız içeriye dönük değil dünya ya da destek oluyor. Son olarak Somaliye dünyada en çok ilgiyi bizim milletimiz gösteriyor. Bu da her türlü takdirin üstündedir. Dünya artık küçük bir köy gibi oldu. Oralardan bize ne diyemiyoruz. Çünkü görüntüler ta evimizin içine kadar oluyor.

İnşallah bu bayramların hatırına rabbimiz bu milleti daha da yüceltir.çünkü dünya' da bu hamiyetperver millete duyulan ihtiyaç artıyor.

Hayırlı bayramlar…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.