SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

Fırsatlar Ülkesi Kürdistan(Kuzey Irak)

Yukarı da ki başlık bazı insanları rahatsız edebilir fakat Irak anayasası oraya bu ismi resmen vermiş ve özerk kürdistan demiş. Ben bunun bilinmesi için yazdım. Kıymetli okurlarım ,bu ay başında Erbil'i ziyaret ettim. Oraya gidip görmeden,anlatılan bir çok şeyin şehir efsanesi olduğunu anlamak mümkün değil. Sorani Kürtler gerçekten Türkiye'yi ve Türkler'i çok seviyorlar. Çarşı  adeta Türkiyeli firmaların hakimiyeti altında.inşaatların hemen hemen tamamı Türkiyeli müteahhit ve işçilerin elinde. Küçük sanat erbabı için de pek çok fırsatın olduğu müşahedelerimizden biriydi. Erbil ve genel olarak bölge,ekonomik olarak çok canlı; güvenlik mükemmel. Hırsızlık  hemen hemen yok. Bizim  insanımız yurtdışında birbirine daha fazla yaklaşıyor ve mesela güneydoğu kökenli bir çok işadamı sohbetimiz sırasında buraları biz Türkler inşa ediyoruz derken; Erbilliler de bu Türkler inşaatlarımızı yapıyorlar diyorlardı ki burada Türk kelimesi bir ırk ayrımı olarak anılmıyordu. Ve  belki de olması gerektiği gibi kullanılıyordu. Üç günlük bu ziyaret sırasın da bazı resmi kişileri makamların da ziyaret ettik. Bunlar oldukça etkili zevatlardı. Müminler kardeştir hükmünü bir kez daha yaşayarak gördük. Ayrıca eşraftan insanlar ve maneviyat büyükleri de aynı şekilde bizlere büyük bir sevgi gösterdiler. Şunu söylemek istiyorum:hemen yanı başımızda güzel bir piyasa ve iş imkanları var. Çünkü Erbil yalnız kuzey bölgesinin değil batı ve güney İran ve Bağdat dahil ırak'ın tamamı için bir merkez durumunda. Çok  büyük bir AVM'yi gezmeye gittiğimiz de erken gidelim yoksa yürümekte güçlük çekeriz dedi arkadaşımız. Müşterilerin yarıdan fazlası güneyli Araplar ve İranlılar diye de ilave etti.Ayrıca burada ciddi bir dini tasavvufi hayatın olduğu da gözlemlerimizin diğer yönüydü. Her gün uçak seferlerinin olduğu,ulaşımın kolay,vizenin olmadığı burayla münasebeti geliştirmek ve kaynaşmak her iki tarafında lehinedir.vesselam.
Ekleme Tarihi: 06 Temmuz 2012 - Cuma

Fırsatlar Ülkesi Kürdistan(Kuzey Irak)

Yukarı da ki başlık bazı insanları rahatsız edebilir fakat Irak anayasası oraya bu ismi resmen vermiş ve özerk kürdistan demiş. Ben bunun bilinmesi için yazdım.

Kıymetli okurlarım ,bu ay başında Erbil'i ziyaret ettim. Oraya gidip görmeden,anlatılan bir çok şeyin şehir efsanesi olduğunu anlamak mümkün değil. Sorani Kürtler gerçekten Türkiye'yi ve Türkler'i çok seviyorlar. Çarşı  adeta Türkiyeli firmaların hakimiyeti altında.inşaatların hemen hemen tamamı Türkiyeli müteahhit ve işçilerin elinde. Küçük sanat erbabı için de pek çok fırsatın olduğu müşahedelerimizden biriydi.

Erbil ve genel olarak bölge,ekonomik olarak çok canlı; güvenlik mükemmel. Hırsızlık  hemen hemen yok. Bizim  insanımız yurtdışında birbirine daha fazla yaklaşıyor ve mesela güneydoğu kökenli bir çok işadamı sohbetimiz sırasında buraları biz Türkler inşa ediyoruz derken; Erbilliler de bu Türkler inşaatlarımızı yapıyorlar diyorlardı ki burada Türk kelimesi bir ırk ayrımı olarak anılmıyordu. Ve  belki de olması gerektiği gibi kullanılıyordu.

Üç günlük bu ziyaret sırasın da bazı resmi kişileri makamların da ziyaret ettik. Bunlar oldukça etkili zevatlardı. Müminler kardeştir hükmünü bir kez daha yaşayarak gördük. Ayrıca eşraftan insanlar ve maneviyat büyükleri de aynı şekilde bizlere büyük bir sevgi gösterdiler.

Şunu söylemek istiyorum:hemen yanı başımızda güzel bir piyasa ve iş imkanları var. Çünkü Erbil yalnız kuzey bölgesinin değil batı ve güney İran ve Bağdat dahil ırak'ın tamamı için bir merkez durumunda.

Çok  büyük bir AVM'yi gezmeye gittiğimiz de erken gidelim yoksa yürümekte güçlük çekeriz dedi arkadaşımız.

Müşterilerin yarıdan fazlası güneyli Araplar ve İranlılar diye de ilave etti.Ayrıca burada ciddi bir dini tasavvufi hayatın olduğu da gözlemlerimizin diğer yönüydü.

Her gün uçak seferlerinin olduğu,ulaşımın kolay,vizenin olmadığı burayla münasebeti geliştirmek ve kaynaşmak her iki tarafında lehinedir.vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.