SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

DEMEK Kİ YAPINCA OLUYOR

Değerli okurlarım,19-22 mayıs tarihleri arasında güneydoğu ya seyahat ettim.Diyarbakır da dostlarla buluştuk. Tadı damağımız da kalan çok güzel sohbetler yaptık.İnsanımızın  güzelliğine ve sevgisine bir kez daha şahit olduk; evet biz kardeşiz ve bu kardeşliğimizin kaynağı da imanımızdır.Bunu tekrar müşahade ettik.    Oradan Urfa'ya geçtik.Hilvan'dan Urfa'ya kadar sanki bir bulvar da seyahat eder gibiydik.Şahane bir yol..orta refüj komple ağaç,her iki yol kenarı yemyeşil çimenler ve ağaçlar...Bana refakat eden Diyarbakırlı kardeşlerim Uurfa belediyesi çalışıyor; demekten kendilerini alamadılar. Çünkü belediye'nin sulama aracı ağaçları suluyordu.Sonra tv programı için harran'a gittik ve şahane bir duble yol...O zaman özel idare ve karayolları da çalışıyor; demekten yine kendimizi alamadık.Sonra balıklı göl ve eski çarşı da son derece göz dolduran çalışmaları görünce bağımsız ve aşireti olmayan belediye başkanı için, demek ki yapınca oluyor dedik.Ayrıca  emekli teknik belediye başkan yardımcısı içme suyunun türkiye'deki ilk dört temiz ve düzgün su şebekesi olduğunu söyleyince urfalılar için bir kat daha sevindik.İnşallah diğerlerine misal olur dedik. Son gün Adıyaman'a geçtik.İstanbul'a oradan uçmayı planlamıştık. Üniversiteden itibaren düzgün bir ana arter ve yemyeşil çevre bizi bir kez daha sevince gark etti.Halbu ki buraların köy gibi yerler olduğunu bilen biri idim ben.     Bütün bunlardan sonra çığır açan ve belediyelere kaynak aktarma yolunun öncüsü olan rahmetli Özal'a dua ettik.Tabi ki bunu devam ettirenlerede teşekkür ettik.     Hizmet,fedakarlık,samimiyet ve dürüstlük ister.Bizim insanımız kadirşinastır. Urfa gibi hızla gelişen ve büyüyen bir şehir de yukarıda ki vasıfları taşıdığına inanılan Ahmet Eşref bey büyük bir destek ile tekrar seçilmiş;hem de dediğimiz gibi bağımsız..bu  tip hizmetlere talip olanlar mutlaka neye talip olduğunu bilmeli ve ona göre yola çıkmalıdır.Hazreti Peygamber(A.S.) “adil idareci şehitlerle haşrolunacak” buyuruyor.Şehit canını veren kişidir. Can insanın en kıymetli varlığıdır.Demek ki adil idareci olmak ne kadar zordur.. vesselam...  
Ekleme Tarihi: 16 Haziran 2012 - Cumartesi

DEMEK Kİ YAPINCA OLUYOR

Değerli okurlarım,19-22 mayıs tarihleri arasında güneydoğu ya seyahat ettim.
Diyarbakır da dostlarla buluştuk.
Tadı damağımız da kalan çok güzel sohbetler yaptık.
İnsanımızın  güzelliğine ve sevgisine bir kez daha şahit olduk; evet biz kardeşiz ve bu kardeşliğimizin kaynağı da imanımızdır.
Bunu tekrar müşahade ettik.
   
Oradan Urfa'ya geçtik.
Hilvan'dan Urfa'ya kadar sanki bir bulvar da seyahat eder gibiydik.
Şahane bir yol..orta refüj komple ağaç,her iki yol kenarı yemyeşil çimenler ve ağaçlar...
Bana refakat eden Diyarbakırlı kardeşlerim Uurfa belediyesi çalışıyor; demekten kendilerini alamadılar.

Çünkü belediye'nin sulama aracı ağaçları suluyordu.
Sonra tv programı için harran'a gittik ve şahane bir duble yol...
O zaman özel idare ve karayolları da çalışıyor; demekten yine kendimizi alamadık.
Sonra balıklı göl ve eski çarşı da son derece göz dolduran çalışmaları görünce bağımsız ve aşireti olmayan belediye başkanı için, demek ki yapınca oluyor dedik.
Ayrıca  emekli teknik belediye başkan yardımcısı içme suyunun türkiye'deki ilk dört temiz ve düzgün su şebekesi olduğunu söyleyince urfalılar için bir kat daha sevindik.
İnşallah diğerlerine misal olur dedik.

Son gün Adıyaman'a geçtik.
İstanbul'a oradan uçmayı planlamıştık.

Üniversiteden itibaren düzgün bir ana arter ve yemyeşil çevre bizi bir kez daha sevince gark etti.
Halbu ki buraların köy gibi yerler olduğunu bilen biri idim ben.
    
Bütün bunlardan sonra çığır açan ve belediyelere kaynak aktarma yolunun öncüsü olan rahmetli Özal'a dua ettik.
Tabi ki bunu devam ettirenlerede teşekkür ettik.
    
Hizmet,fedakarlık,samimiyet ve dürüstlük ister.
Bizim insanımız kadirşinastır.

Urfa gibi hızla gelişen ve büyüyen bir şehir de yukarıda ki vasıfları taşıdığına inanılan Ahmet Eşref bey büyük bir destek ile tekrar seçilmiş;hem de dediğimiz gibi bağımsız..
bu  tip hizmetlere talip olanlar mutlaka neye talip olduğunu bilmeli ve ona göre yola çıkmalıdır.
Hazreti Peygamber(A.S.) “adil idareci şehitlerle haşrolunacak” buyuruyor.
Şehit canını veren kişidir.

Can insanın en kıymetli varlığıdır.
Demek ki adil idareci olmak ne kadar zordur..

vesselam...  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.