SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

Bu Bir Parti Meselesi değil, Bir Milletin geleceği

Evet, ilginç bir başlık koydum yazıya. Gelecek bugün yaptıklarımıza göre şekillenecek. Ne istiyoruz? Ne bekliyoruz? Nasıl bir ülke, nasıl bir dünya ümit ediyoruz? İşte 24 Haziran da buna karar vereceğiz. Bu bir şahıs ve parti işi olmanın çok ötesinde bir olay. Ya kendi ayakları üzerinde duran, kendi kararını kendisi veren milletini ve ümmetini düşünen bir devlet sahibi olacağız ya da onlarca yıldır olduğu gibi efendilerinin ağzına bakan gölgesinden korkan kendi sınırları içinde konuşlanmış ABD helikopterlerinden PKK ya atılan silahları gören ama ses çıkaramayan bir devlet yönetimine devam edeceğiz. Buna karar verme imkanı önümüze kondu. Sağduyu ile propagandalardan ari olarak iyi düşünüp ona göre karar vermek zorunda olduğumuzu unutmayalım. Kader bugün bu işi yapma şerefini Tayyip Bey ve Devlet Beye verdi. Bu manada başarılı olmaları için dua ediyorum. Benim partilerle işim yok. Parti parça demek ben bütüne talibim. Ama bugün bütüne ulaşabilecek başka bir alet de yoktur. Kerhen de olsa başkanın çalışacağı meclisi de oluşturmak sistemin gereğidir. Ve inşallah ileriki dönemlerde gerçekten millete vekil olacak kişiler buralara talip olacaklar. Daha hal çoğu kimse yeni dönemin ruhunu anlamadı. Herhalde yeni dönemde bakanlar milletvekili olmayacak. Güvenoyu aramayacak. Çünkü seçimde millet başkanı seçince otomatik olarak güven oyunu almış olacak. Herhalde bunun içinde millete yarayacak icraat yapmak zorunda olacak. İnanıyorum ki bu adı ne olursa olsun gerçekte başkanlık sistemini fıtratına ve tarihi birikimine daha uygun olduğu için canı gönülden benimseyecek bu millet. Bugün bu sisteme karşı çıkanlar hangi ad altında olurlarsa olsunlar milletin karar verici olmasını istemeyen hazmedemeyenlerdir. CHP ne zaman milletten yana olmuş. Bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Onun yanında toplananlar zaten onun gibi düşünenlerdir. Bize yapacakları yorumlar(tevil) hiçbir mana ifade etmez. Atalarımız  "zırva tevil kabul etmez" demişler. Şekli teni rengi nasıl olursa olsun bu milletin ve devletin yücelmesini istemeyenlerin gönlümüzde yeri yoktur. İnşallah her dönemde basiretini gösteren milletimiz ki aziz bir millettir elhamdülillah.24 Haziran da gene basiretini göstererek dünyaya parmak ısırtacaktır. Cin şişeden çıktı. Bu devlet devleti ali olacak ve biz onun mensupları başımız dik gönlümüz şükür dolu olarak yaşayacağız. Aman ha cilalı sözlere kulak vermeyelim. Vesselam.
Ekleme Tarihi: 10 Mayıs 2018 - Perşembe

Bu Bir Parti Meselesi değil, Bir Milletin geleceği

Evet, ilginç bir başlık koydum yazıya. Gelecek bugün yaptıklarımıza göre şekillenecek. Ne istiyoruz? Ne bekliyoruz? Nasıl bir ülke, nasıl bir dünya ümit ediyoruz? İşte 24 Haziran da buna karar vereceğiz. Bu bir şahıs ve parti işi olmanın çok ötesinde bir olay.

Ya kendi ayakları üzerinde duran, kendi kararını kendisi veren milletini ve ümmetini düşünen bir devlet sahibi olacağız ya da onlarca yıldır olduğu gibi efendilerinin ağzına bakan gölgesinden korkan kendi sınırları içinde konuşlanmış ABD helikopterlerinden PKK ya atılan silahları gören ama ses çıkaramayan bir devlet yönetimine devam edeceğiz. Buna karar verme imkanı önümüze kondu.

Sağduyu ile propagandalardan ari olarak iyi düşünüp ona göre karar vermek zorunda olduğumuzu unutmayalım. Kader bugün bu işi yapma şerefini Tayyip Bey ve Devlet Beye verdi. Bu manada başarılı olmaları için dua ediyorum. Benim partilerle işim yok. Parti parça demek ben bütüne talibim. Ama bugün bütüne ulaşabilecek başka bir alet de yoktur. Kerhen de olsa başkanın çalışacağı meclisi de oluşturmak sistemin gereğidir. Ve inşallah ileriki dönemlerde gerçekten millete vekil olacak kişiler buralara talip olacaklar.

Daha hal çoğu kimse yeni dönemin ruhunu anlamadı. Herhalde yeni dönemde bakanlar milletvekili olmayacak. Güvenoyu aramayacak. Çünkü seçimde millet başkanı seçince otomatik olarak güven oyunu almış olacak. Herhalde bunun içinde millete yarayacak icraat yapmak zorunda olacak. İnanıyorum ki bu adı ne olursa olsun gerçekte başkanlık sistemini fıtratına ve tarihi birikimine daha uygun olduğu için canı gönülden benimseyecek bu millet. Bugün bu sisteme karşı çıkanlar hangi ad altında olurlarsa olsunlar milletin karar verici olmasını istemeyen hazmedemeyenlerdir.

CHP ne zaman milletten yana olmuş. Bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Onun yanında toplananlar zaten onun gibi düşünenlerdir. Bize yapacakları yorumlar(tevil) hiçbir mana ifade etmez. Atalarımız  "zırva tevil kabul etmez" demişler. Şekli teni rengi nasıl olursa olsun bu milletin ve devletin yücelmesini istemeyenlerin gönlümüzde yeri yoktur. İnşallah her dönemde basiretini gösteren milletimiz ki aziz bir millettir elhamdülillah.24 Haziran da gene basiretini göstererek dünyaya parmak ısırtacaktır. Cin şişeden çıktı. Bu devlet devleti ali olacak ve biz onun mensupları başımız dik gönlümüz şükür dolu olarak yaşayacağız. Aman ha cilalı sözlere kulak vermeyelim.

Vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.