SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Murat Ergün
Köşe Yazarı
Murat Ergün
 

Zeytinburnu Kardeşliğin adresidir

İstanbul Zeytinburnu'da yaklaşık bir haftadır tehlikeli bir oyun sahneleniyor. Halk birbirine düşürülmeye çalışılıyor. Zeytinburnu yaklaşık bir haftadır rahat bir gece geçirmedi.Her şey Diyarbakır Silvan’daki 13 şehit verilen saldırının ardından başladı.Senaryo tanıdık. Geçen yılki Dörtyol ve İnegöl olaylarını hatırlatıyor. Önce yüzü maskeli terör örgütü yandaşları ilçede Türk bayrağı asılı evleri ve arabaları taşladı. Ertesi gün olaylar devam etti. Bu kez bazı ülkücü gruplar oradaydı. BDP ilçe binasına yürümek isteyen grup, polis tarafından engellendi. Dikkat çekici olan iki grup da aynı zaman dilimi içerisinde oradaydı ve sosyal paylaşım sitesinden yapılan çağrılarla örgütlenmişlerdi. "Ülkücü arkadaşlarımızı öldürüyorlar" yalanıyla sokağa çağrılanların karşısına "Kürt kahvelerini ateşe verdiler. Haydi, karşı koyalım" mesajıyla gruplar taşındı. İkisini de aynı kişilerin yaptığından şüpheleniliyor. Benzerlikler bununla sınırlı kalmıyor. Senaryoyu sahneye koymakta kullanılanlar da neredeyse birebir aynı.Polisin gözaltına aldığı isimlerin bir çoğu sabıkalı. Uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak, hırsızlık, resmi evrakta sahtecilik, dolandırıcılığın bulunduğu kabarık bir suç dosyası. Kaydı bulunmayanların bir kısmının vücudunda jilet izleri belirlendi ya da aşırı alkollü oldukları ortaya çıktı. İlçedeki provokatif olaylara İstanbul özel yetkili savcılığı el koydu. Polis de ilçede hava destekli geniş güvenlik önlemi aldı. Terör kapsamına alınan eylemlerin kaynağı olan ve halkı kışkırttığı tespit edilen 72 kişi polis tarafından gözaltına alındı ve 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul ve Zeytinburnu, vatandaşın huzur ve asayişini sağlamak için benzer olaylara izin vermeyeceği belirtildi. Zeytinburnu'nun doğulusu, batılısı, göçmeni, Doğu Türkistanlısı ile birlikte hareket edeceğiz. Şiddete, teröre tahriklere kapılmamalıdır. Bundan önce nasıl kardeşce ekmeği ve soframızı paylaştıksak bundan sonrada paylaşmak en anlamlısıdır diye düşünüyorum. Bundan sonra olayların olmamasını istiyoruz. Bizler Zeytinburnu'nda Güneydoğulusu, İç Anadolulu, Batı Anadolulu, Balkanlar'dan gelenlerle bir arada yaşıyoruz. Bir apartmanda onlarca farklı şehirden gelen aileler bir arada yaşıyor. Bu bir zenginlik. Bu bir avantaj. Dilerim böyle kötü olaylar bir daha yaşanmaz.
Ekleme Tarihi: 05 Ağustos 2011 - Cuma

Zeytinburnu Kardeşliğin adresidir

İstanbul Zeytinburnu'da yaklaşık bir haftadır tehlikeli bir oyun sahneleniyor. Halk birbirine düşürülmeye çalışılıyor.

Zeytinburnu yaklaşık bir haftadır rahat bir gece geçirmedi.Her şey Diyarbakır Silvan’daki 13 şehit verilen saldırının ardından başladı.Senaryo tanıdık. Geçen yılki Dörtyol ve İnegöl olaylarını hatırlatıyor. Önce yüzü maskeli terör örgütü yandaşları ilçede Türk bayrağı asılı evleri ve arabaları taşladı.

Ertesi gün olaylar devam etti. Bu kez bazı ülkücü gruplar oradaydı. BDP ilçe binasına yürümek isteyen grup, polis tarafından engellendi. Dikkat çekici olan iki grup da aynı zaman dilimi içerisinde oradaydı ve sosyal paylaşım sitesinden yapılan çağrılarla örgütlenmişlerdi.

"Ülkücü arkadaşlarımızı öldürüyorlar" yalanıyla sokağa çağrılanların karşısına "Kürt kahvelerini ateşe verdiler. Haydi, karşı koyalım" mesajıyla gruplar taşındı. İkisini de aynı kişilerin yaptığından şüpheleniliyor.

Benzerlikler bununla sınırlı kalmıyor. Senaryoyu sahneye koymakta kullanılanlar da neredeyse birebir aynı.Polisin gözaltına aldığı isimlerin bir çoğu sabıkalı. Uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak, hırsızlık, resmi evrakta sahtecilik, dolandırıcılığın bulunduğu kabarık bir suç dosyası. Kaydı bulunmayanların bir kısmının vücudunda jilet izleri belirlendi ya da aşırı alkollü oldukları ortaya çıktı.

İlçedeki provokatif olaylara İstanbul özel yetkili savcılığı el koydu. Polis de ilçede hava destekli geniş güvenlik önlemi aldı. Terör kapsamına alınan eylemlerin kaynağı olan ve halkı kışkırttığı tespit edilen 72 kişi polis tarafından gözaltına alındı ve 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul ve Zeytinburnu, vatandaşın huzur ve asayişini sağlamak için benzer olaylara izin vermeyeceği belirtildi.

Zeytinburnu'nun doğulusu, batılısı, göçmeni, Doğu Türkistanlısı ile birlikte hareket edeceğiz. Şiddete, teröre tahriklere kapılmamalıdır. Bundan önce nasıl kardeşce ekmeği ve soframızı paylaştıksak bundan sonrada paylaşmak en anlamlısıdır diye düşünüyorum. Bundan sonra olayların olmamasını istiyoruz.

Bizler Zeytinburnu'nda Güneydoğulusu, İç Anadolulu, Batı Anadolulu, Balkanlar'dan gelenlerle bir arada yaşıyoruz. Bir apartmanda onlarca farklı şehirden gelen aileler bir arada yaşıyor. Bu bir zenginlik. Bu bir avantaj. Dilerim böyle kötü olaylar bir daha yaşanmaz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.