SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Murat Ergün
Köşe Yazarı
Murat Ergün
 

Çimento Fabrikasının arsasında neler oluyor?

İstanbul'un ve Zeytinburnu'nun uzun yıllar yükünü çeken Eski Çimento Fabrikasının yerinde şimdilerde eskiyi aratmayan kokuların yükseldiği iddia ediliyor. Bir ucu Zeytinburnu Demirhane Caddesi, diğer ucu ise Kennedy Caddesi'ne bakan . 774 ada 53 parselde kain 36.396.97m2 yüzölçümlü arsa bir zamanların popüler yayın kuruluşu Kanal 6'nın kurucuları arasında yer alan Mehmet Kurt'un. Türk Çimentosu ve Kireci A.Ş.'ye ait olan arsanın metrekare birim fiyatı 10 bin lira seviyelerindeydi. İşadamı Mehmet Kurt yaklaşık 2 Yıl önce arsasını kat karşılığı Delta Yapı ve Erka Yapı ile anlaştı. Delta Yapı arsanın Avan Projesini Zeytinburnu'nun yakından tanıdığı ve o dönem İstanbul'da etkin bir görevde bulunan Kişiye ait mimarlık ofisine yüklü paraya çizdirdi. Yine Bu arsanın statik projesi ismi bizde bulunan başka bir kişiye yaptırıldı. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Turizm Alanında bulunan bu arsanın Avan Projesini onayladı. Delta yapı hızlı bir şekilde bu onayın ardından zemin iyileştirme ve hafriyat çalışmalarına başladı. Arsa üzerinde fore kazık kuşak kirişleri, betonarme perde, iksa uygulaması, şantiye binaları yapıldı. Binanın yükselmesi için Zeytinburnu Belediyesinin Ruhsatı onaylaması gerekiyordu. Ruhsata onay bir türlü çıkmadı. Tam bu esnada Arsanın Avan Projesini Bir Yıl önce onaylayan İBB Meclisi bu kez kendi onayladığı Avan Projeyi iptal etti. Kazılan ve Hafriyatı alınan temel yağan yağmur suları ile birlikte üstü açık havuza dönüştü. Üzerinden yaklaşık İki yıl geçti. Ne olduysa tam bundan sonra oldu. Arsasının ruhsatı üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen onaylatamayan Mehmet Kurt'un bu arsası  T.C Bakırköy 18. İcra Dairesi tarafından  366.21 7 386.28 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Araştırmalarımıza ve elimizdeki Belgelere göre burası 14 Eylül 2014 Tarihinde el değiştirdi. ŞİMDİ SORUYORUZ? 1-Eğer bu arsa inşaat için uygun değildiyse İBB Meclisi buranın Avan Projesini niçin onayladı? 2-Avan Projesi onaylanan bir arsaya Zeytinburnu Belediyesi niçin 2 Yıldır Ruhsat vermedi? 3-İBB Meclisi daha önce onayladığı Avan Projeyi Niçin 1 Yıl sonra iptal etti.? 4-Tüm Bu iptal ve Durdurmalara Sır bir El Müdahale etti mi? 5-Bu Arsanın Ruhsatının verilmemesinin ve Avan Projesinin İptali ile aynı işadamına ait Marmara Forumun hemen arkasında bulunan, İBB ile mahkemelik olduğu 170 Dönümlük arazinin herhangi bir bağlantısı var mıdır? 6- İcra Yoluyla yapılan satış sonrasında burayı satın alan işadamı ve tüm bu sır soruların cevabı ile ilgili yayınlarımız önümüzdeki günlerde devam edecek.. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2016 - Pazartesi

Çimento Fabrikasının arsasında neler oluyor?

İstanbul'un ve Zeytinburnu'nun uzun yıllar yükünü çeken Eski Çimento Fabrikasının yerinde şimdilerde eskiyi aratmayan kokuların yükseldiği iddia ediliyor. Bir ucu Zeytinburnu Demirhane Caddesi, diğer ucu ise Kennedy Caddesi'ne bakan . 774 ada 53 parselde kain 36.396.97m2 yüzölçümlü arsa bir zamanların popüler yayın kuruluşu Kanal 6'nın kurucuları arasında yer alan Mehmet Kurt'un. Türk Çimentosu ve Kireci A.Ş.'ye ait olan arsanın metrekare birim fiyatı 10 bin lira seviyelerindeydi.

İşadamı Mehmet Kurt yaklaşık 2 Yıl önce arsasını kat karşılığı Delta Yapı ve Erka Yapı ile anlaştı. Delta Yapı arsanın Avan Projesini Zeytinburnu'nun yakından tanıdığı ve o dönem İstanbul'da etkin bir görevde bulunan Kişiye ait mimarlık ofisine yüklü paraya çizdirdi. Yine Bu arsanın statik projesi ismi bizde bulunan başka bir kişiye yaptırıldı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Turizm Alanında bulunan bu arsanın Avan Projesini onayladı. Delta yapı hızlı bir şekilde bu onayın ardından zemin iyileştirme ve hafriyat çalışmalarına başladı. Arsa üzerinde fore kazık kuşak kirişleri, betonarme perde, iksa uygulaması, şantiye binaları yapıldı.

Binanın yükselmesi için Zeytinburnu Belediyesinin Ruhsatı onaylaması gerekiyordu. Ruhsata onay bir türlü çıkmadı. Tam bu esnada Arsanın Avan Projesini Bir Yıl önce onaylayan İBB Meclisi bu kez kendi onayladığı Avan Projeyi iptal etti. Kazılan ve Hafriyatı alınan temel yağan yağmur suları ile birlikte üstü açık havuza dönüştü. Üzerinden yaklaşık İki yıl geçti. Ne olduysa tam bundan sonra oldu. Arsasının ruhsatı üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen onaylatamayan Mehmet Kurt'un bu arsası  T.C Bakırköy 18. İcra Dairesi tarafından  366.21 7 386.28 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Araştırmalarımıza ve elimizdeki Belgelere göre burası 14 Eylül 2014 Tarihinde el değiştirdi.

ŞİMDİ SORUYORUZ?

1-Eğer bu arsa inşaat için uygun değildiyse İBB Meclisi buranın Avan Projesini niçin onayladı?

2-Avan Projesi onaylanan bir arsaya Zeytinburnu Belediyesi niçin 2 Yıldır Ruhsat vermedi?

3-İBB Meclisi daha önce onayladığı Avan Projeyi Niçin 1 Yıl sonra iptal etti.?

4-Tüm Bu iptal ve Durdurmalara Sır bir El Müdahale etti mi?

5-Bu Arsanın Ruhsatının verilmemesinin ve Avan Projesinin İptali ile aynı işadamına ait Marmara Forumun hemen arkasında bulunan, İBB ile mahkemelik olduğu 170 Dönümlük arazinin herhangi bir bağlantısı var mıdır?

6- İcra Yoluyla yapılan satış sonrasında burayı satın alan işadamı ve tüm bu sır soruların cevabı ile ilgili yayınlarımız önümüzdeki günlerde devam edecek..

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.