SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Murat Ergün
Köşe Yazarı
Murat Ergün
 

REKLAM GAZETECİLİĞİ

Gazetecilik çok zor bir meslektir. Eğer bunu yerelde yapıyorsanız bu çok daha zordur. Ulusal Gazeteci haberini yapar mutfağa gönderir ondan sonrası kurumunun işidir. Yerelde ise bu çok farklıdır. Haberi hazırlarsınız onun mutfağı da ve mutfak sonrası da sizsiniz. Bizler Zeytinburnu’nda gazeteciliği elimizden geldiği kadar çıkarlarımıza alet etmemeye çalıştık. Çıkar derken elimizdeki gücü hiçbir zaman reklama dönüştürmek için bir araç olarak kullanmadık ya da reklam sonrası tahsilat aracı olarak görmedik. Hiçbir firmayı önce yolsuzlukla suçlayıp ardından da reklam masasına oturup işte Kentsel dönüşüm bu firma ile başlıyor demedik. Tam aksine bizleri çağırdıklarında sizin hakkınızda şu iddialarımız var bunları cevaplayın dedik. İddialar ispatlanmadıkça hiç iddia iddiadan ileriye gitmez. Eğer bu iddialar ispatlanırsa işte o zaman hep birlikte üstüne gidelim. Ve hesabını çok ağır soralım. Ama ortada bir iddia var. Bu iddiayı ortaya atan Parti’nin ilçe Başkanı dahi basın açıklaması yaparken hırsızlıkla suçlamazken bir usulsüzlük yapılmıştır diyor ve mahkemeleri göreve çağırıyor. Biz gazeteci olarak bir ilçeye iyi veya kötü 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir ismi köşemizde Hırsız gibi göstermeyi çok etik bulmuyorum. Bu ismi köşemizde devirip, onu aklamak için Başbakan’ın Vekil adayı göstermesini ve Başbakanlığı da Hırsız veya suçluları aklama mekanizması gibi yansıtmayı da çok doğru bulmuyorum. Hatta daha ileriye gidip Belediye Başkanının yerine gelecek isme baş harfleri ile atıfta bulunmak ise gazetecilik açısından da hiç etik değil. Baş harflerini yazıp adam gibi adam dediğiniz isminde bir zamanlar Usulsüzlükle suçladığınız ve sonra reklam alınca Kentsel dönüşüm olarak adlandırdığınız projenin babası olduğunu, Hatta Milyondolarlık yolsuzluk yapıldığını yazdığınız Emalde Deri projesinin altında da bu ismin 2007 yılında imzası bulunduğunu bilmenizi isterim. İnternet çok sakat bir mekanizmadır. Bilinmeli ki burada yayına giren haber veya yazılar anında birileri tarafından çok hızlı bir şekilde arşiv yapılabilir. Büyük bir yüreklilikle yazdığınız yazıyı sonra gelen bir takım telefonlarla evirip çevirme içine girerseniz birileri bu iki yazıyı alıp karşınıza getirir ve sonra size sorar bu iki yazı birbirinden çok farklı niçin arkasında duramadığınız bir yazıyı yayına koydunuz ve sonradan değiştirdiniz diye önünüze getirebilir. En güzeli gelin gazeteciliği adam gibi yapalım. Artık yerel gazetecilik kalmadı. Hepimiz internet sayesinde milyonlara ulaşıyoruz. Olayların üzerine belgelerle gidelim üç kuruş reklam parası için dönme dolap oynamayalım. Adam gibi gazetecilik yaparsak birileri de mutlaka bunu görür. Sağlam Kalemlerin arkasında duracak sağlam yürekler için Kalın Sağlıcakla…………
Ekleme Tarihi: 30 Ocak 2011 - Pazar

REKLAM GAZETECİLİĞİ

Gazetecilik çok zor bir meslektir. Eğer bunu yerelde yapıyorsanız bu çok daha zordur. Ulusal Gazeteci haberini yapar mutfağa gönderir ondan sonrası kurumunun işidir. Yerelde ise bu çok farklıdır. Haberi hazırlarsınız onun mutfağı da ve mutfak sonrası da sizsiniz.

Bizler Zeytinburnu’nda gazeteciliği elimizden geldiği kadar çıkarlarımıza alet etmemeye çalıştık. Çıkar derken elimizdeki gücü hiçbir zaman reklama dönüştürmek için bir araç olarak kullanmadık ya da reklam sonrası tahsilat aracı olarak görmedik.

Hiçbir firmayı önce yolsuzlukla suçlayıp ardından da reklam masasına oturup işte Kentsel dönüşüm bu firma ile başlıyor demedik. Tam aksine bizleri çağırdıklarında sizin hakkınızda şu iddialarımız var bunları cevaplayın dedik.

İddialar ispatlanmadıkça hiç iddia iddiadan ileriye gitmez. Eğer bu iddialar ispatlanırsa işte o zaman hep birlikte üstüne gidelim. Ve hesabını çok ağır soralım. Ama ortada bir iddia var. Bu iddiayı ortaya atan Parti’nin ilçe Başkanı dahi basın açıklaması yaparken hırsızlıkla suçlamazken bir usulsüzlük yapılmıştır diyor ve mahkemeleri göreve çağırıyor. Biz gazeteci olarak bir ilçeye iyi veya kötü 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir ismi köşemizde Hırsız gibi göstermeyi çok etik bulmuyorum.

Bu ismi köşemizde devirip, onu aklamak için Başbakan’ın Vekil adayı göstermesini ve Başbakanlığı da Hırsız veya suçluları aklama mekanizması gibi yansıtmayı da çok doğru bulmuyorum. Hatta daha ileriye gidip Belediye Başkanının yerine gelecek isme baş harfleri ile atıfta bulunmak ise gazetecilik açısından da hiç etik değil. Baş harflerini yazıp adam gibi adam dediğiniz isminde bir zamanlar Usulsüzlükle suçladığınız ve sonra reklam alınca Kentsel dönüşüm olarak adlandırdığınız projenin babası olduğunu, Hatta Milyondolarlık yolsuzluk yapıldığını yazdığınız Emalde Deri projesinin altında da bu ismin 2007 yılında imzası bulunduğunu bilmenizi isterim.

İnternet çok sakat bir mekanizmadır. Bilinmeli ki burada yayına giren haber veya yazılar anında birileri tarafından çok hızlı bir şekilde arşiv yapılabilir. Büyük bir yüreklilikle yazdığınız yazıyı sonra gelen bir takım telefonlarla evirip çevirme içine girerseniz birileri bu iki yazıyı alıp karşınıza getirir ve sonra size sorar bu iki yazı birbirinden çok farklı niçin arkasında duramadığınız bir yazıyı yayına koydunuz ve sonradan değiştirdiniz diye önünüze getirebilir.

En güzeli gelin gazeteciliği adam gibi yapalım. Artık yerel gazetecilik kalmadı. Hepimiz internet sayesinde milyonlara ulaşıyoruz. Olayların üzerine belgelerle gidelim üç kuruş reklam parası için dönme dolap oynamayalım. Adam gibi gazetecilik yaparsak birileri de mutlaka bunu görür.

Sağlam Kalemlerin arkasında duracak sağlam yürekler için Kalın Sağlıcakla…………

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.