SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Murat Ergün
Köşe Yazarı
Murat Ergün
 

Murat Aydın’a yalakalık yapacak değilim!

Zeytinburnu Belediyesini 3 Dönemdir Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok değişikliğe uğramayan ekibi başarı ile yönetiyor. Daha cümlemin başında Başarı ile Yönetiyor ibaresinin birilerinde yalakalık yaptığım hissiyatını uyandıracağından hiç şüphem yok. Ama bu köşeyi takip eden yazılarımı okuyan bililer ki Murat Ergün yalakalık yapmaz. En güzel örneği de bir önceki yazım olsa gerek. Zeytinburnu Haber Gazetesinin Mail adresine ve iletişim kutusuna her gün onlarca, yüzler istek, şikâyet ve teşekkür mail gelir. Bizlerde sorumlu Gazetecilik gereği bu maillerle anında bire bir ilgilenir ve sonuna kadar takipçisi oluruz. Akşam saatlerinde yine E-mailimi kontrol ederken Temizlikle ilgili bir şikayet maili gözüme çarptı. Açık adres ve şikayet konusu çok netti. Vatandaşımız Telsiz Mahallesinden göndermişti. Belediye çalışanlarının mesai çoktan bitmiş saat 19:00 dolayında idi. Zeytinburnu Belediye Başkanımızın bir sözü aklıma geldi. Geçen yıl Yeşiltepe Mahallesindeki Akşam çayında Çöp ile ilgili gelen bir soru üzerine ''Vatandaşımız Çöpü atarken gerekirse havada yakalayacaksınız'' diye arkadaşlarıma talimat verdim demişti. Bende Başkanın bu samimi sözünden yola çıkarak Akşam Mesai bitti demeden Temizlik İşleri Müdürümüz Birol Yılmaz’a bu şikayet mailini SMS olarak gönderdim. Müdürümüz hemen Bana dönerek ilgileneceğini ve en kısa sürede konu ile ilgili bana bilgi vereceğini söyledi. Hani bizde Devlete, Belediye kapağı at, sonra yat maaşını al mantığı var ya. İşte Zeytinburnu Belediyesinde bu mantık yokmuş. Belki de başarının en büyük sırrı bu. Sadece aradan bir saat geçmişti. Müdürümüz Birol Yılmaz, Amaaan! Zeytinburnu’nun çöp sorunu biter mi? dememişti. Bizzat kendisi Akşam olmasına rağmen arabasına atlamış ve verdiğim adrese giderek sorunu tespit etmiş, kendisine ilettiğim şikayet SMS’sine sadece iki saat içinde geri dönmüştü. Adreste günlük bırakılan birkaç poşet çöp olduğunu ve onlarında alındığını bölgenin günlük temizlikçinin girdiği bir bölge olduğu bilgisini tarafımıza verdi. Bu konuyu aktarırken kendisine gelen şikayetlere mutlaka fotoğrafla belgeli bir şeklide karşılık verdiğini belirtti. Yarın sabah ilk işimiz buranın fotoğrafını çekerek Sizlere göndermek olacak diyerek Bizleri oldukça mutlu etti. Bu anlattığım basit bir konu ama şöyle düşünelim. Bu çalışanlar bu çalışmaları her gün onlarca yüzlerce kez tekrarlıyorlar. İşte bir dönem gecekondu semti çöpleri ile anılan Zeytinburnu aradan geçen 12 yılda İstanbul’un en gözde ilçesi haline böyle titiz bir çalışma sayesinde geldi. Kimse kimsenin kara kaşına renkli gözüne oy vermiyor. İşte Murat Aydın ve ekibi 3 dönemdir Zeytinburnu’nun yönetiyorsa altında bu titiz çalışmanın başarısı var. Ufukta yaklaşan yerel seçim, Bir yıl gibi kısa bir süre kaldı. Sandık başında herkes özgür. Bu yazım aday olarak çıkacak siyasetçilerimize bir öğüt niteliğinde. Dolu projelerle vatandaşın karşısına çıkın, çünkü Başkan Aydın ve Ekibi çok güçlü benden uyarması. KALIN SAĞLICAKLA...
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2013 - Pazartesi

Murat Aydın’a yalakalık yapacak değilim!

Zeytinburnu Belediyesini 3 Dönemdir Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok değişikliğe uğramayan ekibi başarı ile yönetiyor. Daha cümlemin başında Başarı ile Yönetiyor ibaresinin birilerinde yalakalık yaptığım hissiyatını uyandıracağından hiç şüphem yok. Ama bu köşeyi takip eden yazılarımı okuyan bililer ki Murat Ergün yalakalık yapmaz. En güzel örneği de bir önceki yazım olsa gerek.

Zeytinburnu Haber Gazetesinin Mail adresine ve iletişim kutusuna her gün onlarca, yüzler istek, şikâyet ve teşekkür mail gelir. Bizlerde sorumlu Gazetecilik gereği bu maillerle anında bire bir ilgilenir ve sonuna kadar takipçisi oluruz. Akşam saatlerinde yine E-mailimi kontrol ederken Temizlikle ilgili bir şikayet maili gözüme çarptı. Açık adres ve şikayet konusu çok netti. Vatandaşımız Telsiz Mahallesinden göndermişti.

Belediye çalışanlarının mesai çoktan bitmiş saat 19:00 dolayında idi. Zeytinburnu Belediye Başkanımızın bir sözü aklıma geldi. Geçen yıl Yeşiltepe Mahallesindeki Akşam çayında Çöp ile ilgili gelen bir soru üzerine ''Vatandaşımız Çöpü atarken gerekirse havada yakalayacaksınız'' diye arkadaşlarıma talimat verdim demişti.

Bende Başkanın bu samimi sözünden yola çıkarak Akşam Mesai bitti demeden Temizlik İşleri Müdürümüz Birol Yılmaz’a bu şikayet mailini SMS olarak gönderdim. Müdürümüz hemen Bana dönerek ilgileneceğini ve en kısa sürede konu ile ilgili bana bilgi vereceğini söyledi. Hani bizde Devlete, Belediye kapağı at, sonra yat maaşını al mantığı var ya. İşte Zeytinburnu Belediyesinde bu mantık yokmuş. Belki de başarının en büyük sırrı bu.

Sadece aradan bir saat geçmişti. Müdürümüz Birol Yılmaz, Amaaan! Zeytinburnu’nun çöp sorunu biter mi? dememişti. Bizzat kendisi Akşam olmasına rağmen arabasına atlamış ve verdiğim adrese giderek sorunu tespit etmiş, kendisine ilettiğim şikayet SMS’sine sadece iki saat içinde geri dönmüştü.

Adreste günlük bırakılan birkaç poşet çöp olduğunu ve onlarında alındığını bölgenin günlük temizlikçinin girdiği bir bölge olduğu bilgisini tarafımıza verdi. Bu konuyu aktarırken kendisine gelen şikayetlere mutlaka fotoğrafla belgeli bir şeklide karşılık verdiğini belirtti. Yarın sabah ilk işimiz buranın fotoğrafını çekerek Sizlere göndermek olacak diyerek Bizleri oldukça mutlu etti.

Bu anlattığım basit bir konu ama şöyle düşünelim. Bu çalışanlar bu çalışmaları her gün onlarca yüzlerce kez tekrarlıyorlar. İşte bir dönem gecekondu semti çöpleri ile anılan Zeytinburnu aradan geçen 12 yılda İstanbul’un en gözde ilçesi haline böyle titiz bir çalışma sayesinde geldi.

Kimse kimsenin kara kaşına renkli gözüne oy vermiyor. İşte Murat Aydın ve ekibi 3 dönemdir Zeytinburnu’nun yönetiyorsa altında bu titiz çalışmanın başarısı var. Ufukta yaklaşan yerel seçim, Bir yıl gibi kısa bir süre kaldı. Sandık başında herkes özgür. Bu yazım aday olarak çıkacak siyasetçilerimize bir öğüt niteliğinde. Dolu projelerle vatandaşın karşısına çıkın, çünkü Başkan Aydın ve Ekibi çok güçlü benden uyarması.

KALIN SAĞLICAKLA...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.