Zeytinburnu 16.Yöresel Günlerin Finali
Zeytinburnu 16.Yöresel Günlerin Finali
Anadolu ve Türk Dünyası’nın çok kültürlü yaşam değerlerini Zeytinburnu ile buluşturan ve bu sene 16.’si düzenlenen Yöresel Günler Şöleni’nin 9 gün süren yolculuğunda Karadeniz Bölgesi gecesiyle final yapıldı.
Anadolu ve Türk Dünyası’nın çok kültürlü yaşam değerlerini Zeytinburnu ile buluşturan ve bu sene 16.’si düzenlenen Yöresel Günler Şöleni’nin 9 gün süren yolculuğunda Karadeniz Bölgesi gecesiyle final yapıldı.
Şölenin bu seneki ana teması birlik ve beraberlikti. Yöresel Günler Şöleni’nin 16 yıldır düzenli olarak yapıldığını ve Zeytinburnu için artık bir gelenek haline geldiğinin altını çizen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arsıoy, bu şölenin birçok anlamlı misyon yüklendiğini ama en önemlisinin son günlerde hepimizin ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik ve kaynaşma kavramlarının olduğuna dikkat çekti. 9 gündür 15 Temmuz Meydanı’nda sergilenen tablo aslında bizim gönül coğrafyamızın özetidir. Buradaki atmosfer hepimiz için çok anlamlı bir iklim oluşturuyor. İfadelerini kullanan Başkan Arısoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “16 sene önce bu şöleni yapma kararı aldığımızda amacımız Zeytinburnulu hemşehrilerimizi kaynaştırmaktı. Birbirimizi tanımak, zenginliklerimizin farkına varmak, şu an burada görmüş olduğumuz demokratik yapıyı inşa etmekti dedi.
Şölende Konya'nın etli ekmeği, Üsküp'ün köftesi, Mardin'in kibbesi, Urfa'nın kebabı, Gaziantep'in baklavası, Diyarbakır'ın ciğeri, Afyon'un sucuğu, İzmir'in tulumu, Bursa'nın kestane şekeri, Malatya'nın kaysısı, Giresun'un fındığı ve daha nice yöresel lezzet vatandaşın beğenisine sunuldu. Yöresel lezzetlerin yanında Anadolu'dan çeşitli halk oyunları, yöresel müzikler ve kıyafetleri de Zeytinburnulularla buluştu. Yoğun katılımın olduğu ilk günde renkli görüntüler oluştu.

















ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


