SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

AVRASYA’DAYIZ YE KÜRKÜM YE !

Sabah erkenden kalktım 12 kiloluk çantamı sırtıma aldım, ya kısmet deyip sokağa çıktım. Sokakta her zamanki gibi belediye işçileri yoları ve kaldırımları tamir etmekle meşgul, havada kuşlar özgürce uçuyor martıların sesi kulaklarımda çınlıyordu.  Zeytinburnu sakinleri mutlu, günlük, gülistanlık bir vaziyete tebessüm içinde sanki bayram havasında idiler. Herkes mutlu ben mutsuzum gibi bir hisse kapıldım acaba beni mutsuz eden belediye işçilerimi martılar mı yoksa ilçemizin insanlarımı diye bir telaşa kapıldım.Birden içimden bir ses uyan bir düş âlemindesin yahu kendine gel kurgu yapma dedi. Ama etraf o kadar güzel diki içimde ki sese kulak vermeden aceleyle Zeytinburnu’nu dolanmaya başladım. Koca koca binalar hastaneler güzel kip taş konutları heybe dedim adamlara bak adamlar servetlerine servet katıyorlar ne güzel işlere imza atıyorlar. Keşke bu işlerin hepsi Zeytinburnu’nun çıkarına olsa, İlçemiz rant sahasına dönüştürülmese. Etrafıma baktık. Avrasya Hospital hemen arkasında yükselen dev bir bina ne kadar da hızlı yapılmış. Daha birkaç önce burada binadan hiçbir eser yoktu. İlgimi çekti. Birkaç kare fotoğraf çekip araştıramaya koyuldum. İlk Bakışta herşey normal önce konut yapmak üzere iki blok yapacak şekilde arsa alıyorsun. Bir süre nadasa bırakıyor. İyi verim verecek dönemi bekliyorsun. Bir blok konut yapıyorsun. Birisi geliyor. Zeytinburnu’nun Özel bir hastaneye ihtiyacı var. Gel senin konutu hastane yapalım diyor. Piyango ya bir kez vuruyor. Hemen konut Hastaneye dönüştürülüyor.  Diğer bloğun arsası yine nadasta. Önce ilk bloğun verimi bekleniyor. Verim süper ikinci blokta yapılmalı. Fırsat kollanıyor. Zamanı gelene kadar arsa boş yatmıyor. Öce park kıvamı sonra otopark kullanılıyor. Piyango ya hep aynı kişilere vuruyor. Zeytinburnu’nda kendi tapulu arsasına imar alırken bin bir zorlukla karşılaşan Zeytinburnuluların yanında bu amcamızın işleri çok yolunda gidiyor.İknici blok içinde verim alma zamanı gelip çattı. Hızlı bir çalışma ile blok hastanenin ikinci binası olarak dikildi. Fakat ikinci bloğun yapıldığı yerin hemen önünde Zeytinburnu Belediyesi’ne ait bir parça arsa, Vakıfa ait bir parça arsa ve dikilen 11 kat bina.. Bu binanın sır dolu öyküsü ve burada yaşanılanları Zeytinburnuhaber.org’dan takip edebilirsiniz.İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Baronlarını korumak adına mecliste birer birer imar  kanunları çıkartarak bu Boranlara ruhsat vererek ihya etmeye devam ediyoruz. Bu ne kadar devam edecek. Bilmiyorum ama bildiğim tek şey var. Bizler susmayacağız. Tüm bunları Zeytinburnu’nun gözleri önüne sermeye devam edeceğiz. 
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2010 - Pazar

AVRASYA’DAYIZ YE KÜRKÜM YE !

Sabah erkenden kalktım 12 kiloluk çantamı sırtıma aldım, ya kısmet deyip sokağa çıktım. Sokakta her zamanki gibi belediye işçileri yoları ve kaldırımları tamir etmekle meşgul, havada kuşlar özgürce uçuyor martıların sesi kulaklarımda çınlıyordu.

 Zeytinburnu sakinleri mutlu, günlük, gülistanlık bir vaziyete tebessüm içinde sanki bayram havasında idiler. Herkes mutlu ben mutsuzum gibi bir hisse kapıldım acaba beni mutsuz eden belediye işçilerimi martılar mı yoksa ilçemizin insanlarımı diye bir telaşa kapıldım.
Birden içimden bir ses uyan bir düş âlemindesin yahu kendine gel kurgu yapma dedi. Ama etraf o kadar güzel diki içimde ki sese kulak vermeden aceleyle Zeytinburnu’nu dolanmaya başladım.
Koca koca binalar hastaneler güzel kip taş konutları heybe dedim adamlara bak adamlar servetlerine servet katıyorlar ne güzel işlere imza atıyorlar.

Keşke bu işlerin hepsi Zeytinburnu’nun çıkarına olsa, İlçemiz rant sahasına dönüştürülmese. Etrafıma baktık. Avrasya Hospital hemen arkasında yükselen dev bir bina ne kadar da hızlı yapılmış. Daha birkaç önce burada binadan hiçbir eser yoktu. İlgimi çekti. Birkaç kare fotoğraf çekip araştıramaya koyuldum. İlk Bakışta herşey normal önce konut yapmak üzere iki blok yapacak şekilde arsa alıyorsun. Bir süre nadasa bırakıyor. İyi verim verecek dönemi bekliyorsun. Bir blok konut yapıyorsun. Birisi geliyor. Zeytinburnu’nun Özel bir hastaneye ihtiyacı var. Gel senin konutu hastane yapalım diyor. Piyango ya bir kez vuruyor. Hemen konut Hastaneye dönüştürülüyor.  Diğer bloğun arsası yine nadasta. Önce ilk bloğun verimi bekleniyor. Verim süper ikinci blokta yapılmalı. Fırsat kollanıyor. Zamanı gelene kadar arsa boş yatmıyor. Öce park kıvamı sonra otopark kullanılıyor.

Piyango ya hep aynı kişilere vuruyor. Zeytinburnu’nda kendi tapulu arsasına imar alırken bin bir zorlukla karşılaşan Zeytinburnuluların yanında bu amcamızın işleri çok yolunda gidiyor.
İknici blok içinde verim alma zamanı gelip çattı. Hızlı bir çalışma ile blok hastanenin ikinci binası olarak dikildi. Fakat ikinci bloğun yapıldığı yerin hemen önünde Zeytinburnu Belediyesi’ne ait bir parça arsa, Vakıfa ait bir parça arsa ve dikilen 11 kat bina..

Bu binanın sır dolu öyküsü ve burada yaşanılanları Zeytinburnuhaber.org’dan takip edebilirsiniz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Baronlarını korumak adına mecliste birer birer imar  kanunları çıkartarak bu Boranlara ruhsat vererek ihya etmeye devam ediyoruz. Bu ne kadar devam edecek. Bilmiyorum ama bildiğim tek şey var. Bizler susmayacağız. Tüm bunları Zeytinburnu’nun gözleri önüne sermeye devam edeceğiz.
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.