SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Murat Ergün
Köşe Yazarı
Murat Ergün
 

Başkan Demir alacaksın Limandan

Gazetecinin asıl görevi haber yapmaktır. Biz bugüne kadar belgesiz haber yapmadık. Sizlere yalakalık yapmamızı bekliyorsanız çok yanılıyorsunuz.Siz çok kısa süre için o koltuktan gidersiniz. Ama Zeytinburnu Haber buranın göz bebeğidir ve burada hep olacaktır. Zeytinburnu Halkına, 300 Bin Nüfuslu bir yerleşim yerinde hizmet etmek için bir makama sahip olmak size sizin gibi düşünmeyenlere hakaret etme hakkı vermiyor. Sayın ilçe Başkanı bir toplantıda konuşma yaparken Kervan meselesini hatırlatmış ve kendisi gibi düşünmeyenleri ‘’İT’’e benzetmiş. Birilerinin seviyesine inmeyi düşünmüyorum. Ama rahmetli dedem bir söz söylerdi. ‘’GALİBA KUYRUĞUNA BASTINIZ’’ bu söz Karadeniz’de çok kullanılır. Bunu hatırlatmak istedim. Birde Hodri Meydan çekmiş, bizim kimse ile hodri meydan yapmak gibi bir amacımız yok ama demek ki sizin var. Bence birileri ile Hodri meydan yapacağınıza işinizi yaparsanız daha başarılı olursunuz. Bayrağı bırakmanın zamanı geldiği için mi sağa sola saldırıyorsunuz? Zor olacaktır belki ama bunu yapmaktan başka çaren kalmadı gibi gösteriyor ortadaki tablo...Gün geçtikçe, eski defterler açıldıkça yalnızlığın daha da artacak. Daha da karamsarlaşacaksın ve yapılan hatalara, yeni yeni hatalar ekleyeceksin. Belki söylenenler yalan belki de iftira olacak kimi zaman. Ama sen asla sesini duyuramayacaksın. Kimse seni dinlemeyecek tıpkı kimi zaman senin yaptığın gibi. İnandıramayacaksın onları… Kıpırdayamayacaksın; ne söylesen, ne düşünsen, ne tarafa baksan; kimlerle sohbet edip kimlerle yemek yesen hepsi olay olacak, hepsinin altında başka olaylar aranacak. Susturmak isteyeceksin seni bu çaresizliğe sürükleyenleri ama beceremeyecek, geçmişte eline geçirdiğin fırsatlar için keşkeler çekeceksin. Dün yanındakiler teker teker karşında olacak çok fazla zaman geçmeden. Hiçbirini frenleyemeyeceksin. Sessiz kalacak ve kaldıracaksın. Sessiz kaldırdıkların ise bir araya gelerek mensubu oldukları partide yeni bir çığır açma hesaplarına girecekler haklı olarak…Tüm bu yaşadıklarının ana kaynağının seni bu noktalara getiren Benliğin olacak. Sen de herkes gibi düşünecek, düşünecek ve son kararını verecek; demir alacaksın bu limandan…Aksi halde bir meçhulde kaybolup, gideceksin zamanla BU LİMANDAN
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2011 - Pazartesi

Başkan Demir alacaksın Limandan

Gazetecinin asıl görevi haber yapmaktır. Biz bugüne kadar belgesiz haber yapmadık. Sizlere yalakalık yapmamızı bekliyorsanız çok yanılıyorsunuz.Siz çok kısa süre için o koltuktan gidersiniz. Ama Zeytinburnu Haber buranın göz bebeğidir ve burada hep olacaktır.

Zeytinburnu Halkına, 300 Bin Nüfuslu bir yerleşim yerinde hizmet etmek için bir makama sahip olmak size sizin gibi düşünmeyenlere hakaret etme hakkı vermiyor. Sayın ilçe Başkanı bir toplantıda konuşma yaparken Kervan meselesini hatırlatmış ve kendisi gibi düşünmeyenleri ‘’İT’’e benzetmiş. Birilerinin seviyesine inmeyi düşünmüyorum. Ama rahmetli dedem bir söz söylerdi. ‘’GALİBA KUYRUĞUNA BASTINIZ’’ bu söz Karadeniz’de çok kullanılır. Bunu hatırlatmak istedim. Birde Hodri Meydan çekmiş, bizim kimse ile hodri meydan yapmak gibi bir amacımız yok ama demek ki sizin var. Bence birileri ile Hodri meydan yapacağınıza işinizi yaparsanız daha başarılı olursunuz.

Bayrağı bırakmanın zamanı geldiği için mi sağa sola saldırıyorsunuz?

Zor olacaktır belki ama bunu yapmaktan başka çaren kalmadı gibi gösteriyor ortadaki tablo...Gün geçtikçe, eski defterler açıldıkça yalnızlığın daha da artacak. Daha da karamsarlaşacaksın ve yapılan hatalara, yeni yeni hatalar ekleyeceksin.

Belki söylenenler yalan belki de iftira olacak kimi zaman. Ama sen asla sesini duyuramayacaksın. Kimse seni dinlemeyecek tıpkı kimi zaman senin yaptığın gibi. İnandıramayacaksın onları…

Kıpırdayamayacaksın; ne söylesen, ne düşünsen, ne tarafa baksan; kimlerle sohbet edip kimlerle yemek yesen hepsi olay olacak, hepsinin altında başka olaylar aranacak. Susturmak isteyeceksin seni bu çaresizliğe sürükleyenleri ama beceremeyecek, geçmişte eline geçirdiğin fırsatlar için keşkeler çekeceksin.

Dün yanındakiler teker teker karşında olacak çok fazla zaman geçmeden. Hiçbirini frenleyemeyeceksin. Sessiz kalacak ve kaldıracaksın. Sessiz kaldırdıkların ise bir araya gelerek mensubu oldukları partide yeni bir çığır açma hesaplarına girecekler haklı olarak…Tüm bu yaşadıklarının ana kaynağının seni bu noktalara getiren Benliğin olacak. Sen de herkes gibi düşünecek, düşünecek ve son kararını verecek; demir alacaksın bu limandan…Aksi halde bir meçhulde kaybolup, gideceksin zamanla BU LİMANDAN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.