SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yazar Elif Çakır'la Gündeme Bakış

SPOR 22.11.2012 - 09:54, Güncelleme: 22.11.2012 - 09:54
 

Yazar Elif Çakır'la Gündeme Bakış

Star Gazetesi yazarı Elif Çakır, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde her ay düzenlenen Gündeme Bakış programının konuğu oldu.

Arzu Tozar'ın moderatörlüğünde, samimi bir sohbet havasında gerçekleşen programda Elif Çakır; ülke gündemine yön veren konular hakkında açıklamalarda bulundu. "Beni terörist zannetmişler." Elif Çakır, Gündeme Bakış programındaki konuşmasına ülkenin son zamanlarda yaşadığı hızlı gündemin toplum üzerinde meydana getirdiği gerilimden bahsederek başladı. Marmara Ereğlisi'nde tatil yaparken yaşadığı trajikomik bir olayı anlatarak toplumun içinde bulunduğu psikolojik durumu izah etti. "Tatilimi yaptığım yerde bir lavaboya gittim. Eski bir mekândı ve içeride ayna yoktu. Ipadimi ayna olarak kullandım ve oradan ayrıldım. Peşimden insanlar Ipadimi buluyor, kimin olduğunu anlamak için içindeki dosyaları karıştırıyorlar. Benim de önemli bulduğum haberlerin resmini çekmek gibi bir huyum var. Bir bakıyorlar ki, Kck, Pkk, Ergenekon gibi haberler var. Korkuya kapılıyorlar. İlçelerine bir teröristin geldiğini düşünüp, IPadin içinde bir bomba düzeneği olduğu korkusuyla polise haber veriyorlar. Daha sonra polisler, inceledikleri Ipadin benim olduğunu anladılar ve bana ulaştılar." "Ülkenin doğusundaki sorun çözülmeden batısı asla rahata ermeyecek." Toplum üzerinde gerilime sebep olan başlıca gündem konularına değinen Elif Çakır; "Doğudaki sorunu çözmeye karar vermiş bir siyasi idare eksikliği vardı. 2005 yılından bu yana artık bu sorunu çözmeye karar vermiş bir siyasi irademiz mevcut. Eksiklikler olabilir; çünkü karşılarında bu sorunun çözülmesini istemeyenler de var ve sorun ateş gibi karşılarında duruyor. Hâlbuki ülkenin doğusundaki sorun çözülmeden batısı asla rahata ermeyecek" dedi. "Başkanlık Sistemi gereklidir." Elif Çakır, ülke gündeminde son zamanlarda çok tartışılan Başkanlık Sistemi hakkındaki görüşlerini de; "Başkanlık Sistemi gereklidir. Mesela şuan ki iktidar seçimi kaybederse, gelen iktidar anında kendi sistemini kurmaya çalışacak. Şuana kadar kazanılmış haklar, vesayet sistemi, darbeci zihniyetle ilgili kat edilen mesafeler geriye gidebilir. Amerika'da yaşanan son seçimlerde şunu öğrendim. Obama seçimi kaybetmiş olsaydı, görevi Romney'e 20 Ocak'ta devredecekti. Sebebi ise eski başkanın, yeni gelen başkana usta çırak ilişkisi gibi, bu güne kadar şunlar oldu, şu konuda şu durumdayız izahlarının yapılacak olması. Böylelikle var olan sistemde devamlılıklar sağlanıyor. Bizde ise seçimi kazanan ertesi gün mazbatayı alıyor ve ilk açıklaması "Bir enkazı devraldık." oluyor. O güne kadar yapılan bütün çalışmalar sekteye uğruyor." sözleriyle dile getirdi.
Star Gazetesi yazarı Elif Çakır, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde her ay düzenlenen Gündeme Bakış programının konuğu oldu.

Arzu Tozar'ın moderatörlüğünde, samimi bir sohbet havasında gerçekleşen programda Elif Çakır; ülke gündemine yön veren konular hakkında açıklamalarda bulundu.

"Beni terörist zannetmişler."

Elif Çakır, Gündeme Bakış programındaki konuşmasına ülkenin son zamanlarda yaşadığı hızlı gündemin toplum üzerinde meydana getirdiği gerilimden bahsederek başladı. Marmara Ereğlisi'nde tatil yaparken yaşadığı trajikomik bir olayı anlatarak toplumun içinde bulunduğu psikolojik durumu izah etti.

"Tatilimi yaptığım yerde bir lavaboya gittim. Eski bir mekândı ve içeride ayna yoktu. Ipadimi ayna olarak kullandım ve oradan ayrıldım. Peşimden insanlar Ipadimi buluyor, kimin olduğunu anlamak için içindeki dosyaları karıştırıyorlar. Benim de önemli bulduğum haberlerin resmini çekmek gibi bir huyum var. Bir bakıyorlar ki, Kck, Pkk, Ergenekon gibi haberler var. Korkuya kapılıyorlar. İlçelerine bir teröristin geldiğini düşünüp, IPadin içinde bir bomba düzeneği olduğu korkusuyla polise haber veriyorlar. Daha sonra polisler, inceledikleri Ipadin benim olduğunu anladılar ve bana ulaştılar."

"Ülkenin doğusundaki sorun çözülmeden batısı asla rahata ermeyecek."
Toplum üzerinde gerilime sebep olan başlıca gündem konularına değinen Elif Çakır; "Doğudaki sorunu çözmeye karar vermiş bir siyasi idare eksikliği vardı. 2005 yılından bu yana artık bu sorunu çözmeye karar vermiş bir siyasi irademiz mevcut. Eksiklikler olabilir; çünkü karşılarında bu sorunun çözülmesini istemeyenler de var ve sorun ateş gibi karşılarında duruyor. Hâlbuki ülkenin doğusundaki sorun çözülmeden batısı asla rahata ermeyecek" dedi.

"Başkanlık Sistemi gereklidir."

Elif Çakır, ülke gündeminde son zamanlarda çok tartışılan Başkanlık Sistemi hakkındaki görüşlerini de; "Başkanlık Sistemi gereklidir. Mesela şuan ki iktidar seçimi kaybederse, gelen iktidar anında kendi sistemini kurmaya çalışacak. Şuana kadar kazanılmış haklar, vesayet sistemi, darbeci zihniyetle ilgili kat edilen mesafeler geriye gidebilir. Amerika'da yaşanan son seçimlerde şunu öğrendim. Obama seçimi kaybetmiş olsaydı, görevi Romney'e 20 Ocak'ta devredecekti. Sebebi ise eski başkanın, yeni gelen başkana usta çırak ilişkisi gibi, bu güne kadar şunlar oldu, şu konuda şu durumdayız izahlarının yapılacak olması. Böylelikle var olan sistemde devamlılıklar sağlanıyor. Bizde ise seçimi kazanan ertesi gün mazbatayı alıyor ve ilk açıklaması "Bir enkazı devraldık." oluyor. O güne kadar yapılan bütün çalışmalar sekteye uğruyor." sözleriyle dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.