SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Gençlere Altın Tavsiyeler: “Yapmanız gereken bolca okumak ve çok çalışmak!”

GÜNDEM 26.04.2024 - 14:24, Güncelleme: 26.04.2024 - 14:24
 

Gençlere Altın Tavsiyeler: “Yapmanız gereken bolca okumak ve çok çalışmak!”

Zeytinburnu Bilgi Evleri’ne konuk olan Yazar İdris Koç, gençlere hayatın her alanında başarılı olmak için öncelikle çok çalışmak ve bol kitap okumak gerektiği tavsiyesinde bulundu.

‘Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’yle; çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin bu ayki misafiri Yazar İdris Koç oldu. “ELİNİZDEKİ İMKANLARI İYİ DEĞERLENDİRİN” Öğrencilik yıllarından bahsederken kendi zamanında günümüz koşullarının ve öğretmen yönlendirmelerinin olmadığını dile getiren Yazar Koç: “Çocukluk ve gençlik dönemlerimde, benim karşıma okul haricinde bir eğitim kurumu çıkmadı. Günümüzde sizin elinizde olan imkânlar o dönemde yoktu. Sizler kendinize sunulan bu fırsatları çok iyi değerlendirmelisiniz. Yapmanız gereken bolca okumak ve çok çalışmak. Eminim ileride çok başarılı gençler olacaksınız!” ifadelerini kullandı. “HAYAT BAZEN HALTERE BENZER!” Yazar İdris Koç hayatı bir haltere benzeterek; “Halterin iki ucu vardır. Hayat da halter gibidir. İki uç noktası vardır. Bir ucunda akademik başarı diğer ucunda ise geleceğimizi tayin eden değerler vardır. Nezaket, dürüstlük, sabır, sevgi, hürmet gibi değerler… Bu iki uç da bizim için önemli olmalıdır. Halterin İki ucuna birbirinden farklı ağırlık koyarsan uzun süre onu taşıman güçleşir. Bu nedenle dengeyi kurmak gerekir.” dedi. Çocukların sorduğu sorulara içtenlikle cevap veren Yazar Koç, çocukların ellerinde bulunan kitabı nasıl yazdığı sorusuna; “Görgü, nezaket ve iletişimle alakalı bir kitap o dönemde yoktu. Bana öneri bir kitap sorduklarında cevap veremiyordum. Ben de bu alanı yazdığım kitapla doldurmaya karar verdim. Bu şekilde ortaya çıktı.” cevabını verdi, “Olmazsa Olmaz” isimli kitabını Bilgi Evi üyeleri için imzalayan yazar, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Zeytinburnu Bilgi Evleri’ne konuk olan Yazar İdris Koç, gençlere hayatın her alanında başarılı olmak için öncelikle çok çalışmak ve bol kitap okumak gerektiği tavsiyesinde bulundu.

‘Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’yle; çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin bu ayki misafiri Yazar İdris Koç oldu.

“ELİNİZDEKİ İMKANLARI İYİ DEĞERLENDİRİN”

Öğrencilik yıllarından bahsederken kendi zamanında günümüz koşullarının ve öğretmen yönlendirmelerinin olmadığını dile getiren Yazar Koç: “Çocukluk ve gençlik dönemlerimde, benim karşıma okul haricinde bir eğitim kurumu çıkmadı. Günümüzde sizin elinizde olan imkânlar o dönemde yoktu. Sizler kendinize sunulan bu fırsatları çok iyi değerlendirmelisiniz. Yapmanız gereken bolca okumak ve çok çalışmak. Eminim ileride çok başarılı gençler olacaksınız!” ifadelerini kullandı.

“HAYAT BAZEN HALTERE BENZER!”

Yazar İdris Koç hayatı bir haltere benzeterek; “Halterin iki ucu vardır. Hayat da halter gibidir. İki uç noktası vardır. Bir ucunda akademik başarı diğer ucunda ise geleceğimizi tayin eden değerler vardır. Nezaket, dürüstlük, sabır, sevgi, hürmet gibi değerler… Bu iki uç da bizim için önemli olmalıdır. Halterin İki ucuna birbirinden farklı ağırlık koyarsan uzun süre onu taşıman güçleşir. Bu nedenle dengeyi kurmak gerekir.” dedi. Çocukların sorduğu sorulara içtenlikle cevap veren Yazar Koç, çocukların ellerinde bulunan kitabı nasıl yazdığı sorusuna; “Görgü, nezaket ve iletişimle alakalı bir kitap o dönemde yoktu. Bana öneri bir kitap sorduklarında cevap veremiyordum. Ben de bu alanı yazdığım kitapla doldurmaya karar verdim. Bu şekilde ortaya çıktı.” cevabını verdi, “Olmazsa Olmaz” isimli kitabını Bilgi Evi üyeleri için imzalayan yazar, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.