SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Ahmet Uluocak

Ölüm Tarihi: 31.12.1899
Ahmet Uluocak

Ahmet Uluocak Nuripaşa Mahallesiyle özdeşleşen bir isimdi. Uzun yıllar AK Parti Mahalle Başkanlığı görevini yürüttü. Güler yüzü, sıcakkanlılığı yardım severliğiyle ve 20 Yıllık Uluocak Emlak çatısı altındaki esnaflığıyla herkesin gönlünde kendine yer etti.

O tam bir dava adamıydı. Kendini AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a adamıştı. Hayatta kimseye tek sert kelime konuşmayan Uluocak sıra davaya gelince kimseye tek olumsuz söz söyletmezdi. AK Parti davası peşinde gece gündüz koşturarak gün geldi işini, gün geldi eşini ve ailesini ihmal etti. AK Parti Mahalle başkanlığı görevi sona erince kendini işine verdi.

Bir gün ansızın bir haber geldi. Kimse inanmak istemedi, ama inanmak istemesek de gerçekti. Ahmet Uluocak hayatının bağrında 39 Yaşında sessiz sedasız, gözünde bir dakika uzak durmalarına dayanamadığı çocukları, eşine, işine, davasına ve çok sevdiği semtine bir virgül koyarak veda etmişti.

Uluocak için son göreve duyan koştu. Zeytinburnu Ulu Caminin avlusu doldu, sokağa taştı. Herkes tek bir ağızdan Ahmet’e hakkını helal etti. Kılınan cenazene namazının ardından Arkadaşımız, can yoldaşımız, kardeşimiz, sevenlerinin gözyaşları arasında Kazlıçeşme mezarlığında toprağa verildi.

Üzerine toprak dökülmeden önce doyamadıkları babalarına iki evladı derin derin baktı, sadece baka kaldılar ne düşündüler bilemiyoruz. Fakat bildiğimiz bir şey var. Babayı bir kez daha göremeyeceklerinin farkında bile değillerdi.  Eşinin Ahmet’im çığlıkları arasında Ahmet Uluocak’a veda edildi.  

Okuyucu Yorumları (0)
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.