SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Seçimler iptal mi edilecek?

GÜNDEM 09.05.2019 - 21:54, Güncelleme: 09.05.2019 - 21:54
 

Zeytinburnu'nda Seçimler iptal mi edilecek?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Seçimler sadece Büyükşehir için tekrarlanacak. YSK'nın kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi.

YSK’nin Büyükşehir seçimlerinin iptal nedeni olan kamu görevlisi olmayan sandık Başkanlarından dolayı alındı. Zeytinburnu’nda Kamu görevlisi olmayan sandık Başkanlarının seçim sonucunu etkileyeceği öne sürülerek YSK’ya ilçe seçimlerinin iptali için CHP tarafından olağanüstü başvuru yapıldı. Ulaştığımız Bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri Toplam 111 Sandıkta Sandık Başkanlarının Devlet Memuru olmamasından dolayı bu sandıkların toplam oyunun İKİ Aday arasındaki oy fakını kapatabileceği için YSK seçimin iptali yönünde karar verdi. Yüksek seçim kurulu itirazla sonrası Zeytinburnu ilçe Seçim kurulundan Sandık Başkanlarının tam listesini istemişti. Gönderilen listede yapılan incelemede Zeytinburnu’nda toplam 11 sandıkta devlet memuru olmayan isimlerin sandık başkanı olarak görevlendirildiği tespit edildi. 11 Sandıkta toplam 4015 Oy kullanılmış. Seçimi öde göğüsleyen Cumhur ittifakı Adayı Ömer Arısoy 75.885 oy aldı. Millet ittifakı Adayı Adil Emecan ise 69.346 oy aldı. İki aday arasındaki oy farkı 6539 oy. Kamu görevlisi olmayan sandık Başkanlarının sandıklarında çıkacak oyun doğrudan Zeytinburnu ilçe seçim sonuçlarını etkileyebileceği öne sürerek Büyükşehir gibi İlçelerde de  seçimlerin iptali için YSK’a olağanüstü başvurusunu yaptı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Seçimler sadece Büyükşehir için tekrarlanacak. YSK'nın kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi.

YSK’nin Büyükşehir seçimlerinin iptal nedeni olan kamu görevlisi olmayan sandık Başkanlarından dolayı alındı. Zeytinburnu’nda Kamu görevlisi olmayan sandık Başkanlarının seçim sonucunu etkileyeceği öne sürülerek YSK’ya ilçe seçimlerinin iptali için CHP tarafından olağanüstü başvuru yapıldı.

Ulaştığımız Bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri Toplam 111 Sandıkta Sandık Başkanlarının Devlet Memuru olmamasından dolayı bu sandıkların toplam oyunun İKİ Aday arasındaki oy fakını kapatabileceği için YSK seçimin iptali yönünde karar verdi.

Yüksek seçim kurulu itirazla sonrası Zeytinburnu ilçe Seçim kurulundan Sandık Başkanlarının tam listesini istemişti. Gönderilen listede yapılan incelemede Zeytinburnu’nda toplam 11 sandıkta devlet memuru olmayan isimlerin sandık başkanı olarak görevlendirildiği tespit edildi.

11 Sandıkta toplam 4015 Oy kullanılmış. Seçimi öde göğüsleyen Cumhur ittifakı Adayı Ömer Arısoy 75.885 oy aldı. Millet ittifakı Adayı Adil Emecan ise 69.346 oy aldı. İki aday arasındaki oy farkı 6539 oy. Kamu görevlisi olmayan sandık Başkanlarının sandıklarında çıkacak oyun doğrudan Zeytinburnu ilçe seçim sonuçlarını etkileyebileceği öne sürerek Büyükşehir gibi İlçelerde de  seçimlerin iptali için YSK’a olağanüstü başvurusunu yaptı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.