SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Okudu Kazandı

EĞİTİM 27.05.2013 - 16:31, Güncelleme: 27.05.2013 - 16:31
 

Zeytinburnu Okudu Kazandı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği 9. Geleneksel Okuma Yarışması Ödül Töreni Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde (ZKS) görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Ödül Törenine Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa DÜNDAR, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN, Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ali KOLUAÇIK, Başkan Yardımcıları, Meclis Üye’leri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve değerli yazarlarımız Bestami YAZGAN, Mevlana İDRİS, Melek ÇE ve Yusuf DURSUN katıldılar. 9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasıyla ilgili yapılan konuşmanın ardından Bilgi Evleri üyelerinin hazırladığı programda, Bilgi Evleri’nin temas ettiği konularla ilgili kısa bir video izlenerek tören başladı. Daha sonrasında ise 10 dakikalık halk oyunu gösterisiyle devam edildi. Bolu, Üsküp, Trakya ve Ege Yörelerinin zengin halk oyunlarından bir demet sunulduğu oyunda üyeler katılımcılara zevkli anlar yaşattılar. Halk oyunu ekibinin alkışlarla terk ettiği sahnede 12 dakikalık ‘Bilgi Evi’nde Büyüdüm’ tiyatro gösterisi izletildi. Tiyatro açılışından bugüne kadar Bilgi Evleri’nde büyüyen bir genç kızın Bilgi Evi’nde 9 yıllık serüvenini anlatan kısa bir gösteriydi. Bir diğer tiyatro gösterisinde ise bizi biz yapan geleneklerimize, değerlerimize sarılmamız gerektiği konusunda uyaran gösteri üyelerin içten oyunuyla sergilendi. Gösterilerinin ardından lise öğrencisi Emre Dağ’ın yanık sesiyle bir solo türkü seslendirmesinin ardından programda sonuçların açıklanacağı bölüme geçildi. Her gruptan ilk on dereceye girenlerin sahneye davet edildiği yarışmanın birincileri 1500 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar’dan, ikincileri 1000 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan, üçüncülere 750 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ali Koluaçık’tan aldı. Yarışmanın dördüncüleri 500 TL, beşincileri 400 TL, altıncı ve onuncu sırada yer alanlar ise 300 TL para ödülü kazandı. 4. sınıftan itibaren herkesin katılabildiği yarışmaya bu yıl 6.081 kişi başvurdu, 21.362 kitap okundu, toplamda da 33.200 tl para ödülü verildi. Ayrıca ilk üç dereceye giren yarışmacılar ailelerinden iki kişiyle beraber -51 kişi- tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Safranbolu – Kastamonu ve Amasra Kültür Gezisi”ne katılmaya da hak kazandı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, törende yaptığı konuşmada, bu yıl kitap okuma yarışmasına ilginin bir kat daha arttığını belirterek, “Bilginin güç olduğu çağda daha çok bilgi için daha çok okumalıyız. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Artık okuyan, düşünen, sorgulayan kendi düşüncesini geliştiren bir Zeytinburnu olacağız” dedi.
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği 9. Geleneksel Okuma Yarışması Ödül Töreni Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde (ZKS) görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Ödül Törenine Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa DÜNDAR, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN, Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ali KOLUAÇIK, Başkan Yardımcıları, Meclis Üye’leri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve değerli yazarlarımız Bestami YAZGAN, Mevlana İDRİS, Melek ÇE ve Yusuf DURSUN katıldılar.

9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasıyla ilgili yapılan konuşmanın ardından Bilgi Evleri üyelerinin hazırladığı programda, Bilgi Evleri’nin temas ettiği konularla ilgili kısa bir video izlenerek tören başladı. Daha sonrasında ise 10 dakikalık halk oyunu gösterisiyle devam edildi. Bolu, Üsküp, Trakya ve Ege Yörelerinin zengin halk oyunlarından bir demet sunulduğu oyunda üyeler katılımcılara zevkli anlar yaşattılar. Halk oyunu ekibinin alkışlarla terk ettiği sahnede 12 dakikalık ‘Bilgi Evi’nde Büyüdüm’ tiyatro gösterisi izletildi. Tiyatro açılışından bugüne kadar Bilgi Evleri’nde büyüyen bir genç kızın Bilgi Evi’nde 9 yıllık serüvenini anlatan kısa bir gösteriydi. Bir diğer tiyatro gösterisinde ise bizi biz yapan geleneklerimize, değerlerimize sarılmamız gerektiği konusunda uyaran gösteri üyelerin içten oyunuyla sergilendi. Gösterilerinin ardından lise öğrencisi Emre Dağ’ın yanık sesiyle bir solo türkü seslendirmesinin ardından programda sonuçların açıklanacağı bölüme geçildi.

Her gruptan ilk on dereceye girenlerin sahneye davet edildiği yarışmanın birincileri 1500 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar’dan, ikincileri 1000 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan, üçüncülere 750 TL’lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ali Koluaçık’tan aldı. Yarışmanın dördüncüleri 500 TL, beşincileri 400 TL, altıncı ve onuncu sırada yer alanlar ise 300 TL para ödülü kazandı.
4. sınıftan itibaren herkesin katılabildiği yarışmaya bu yıl 6.081 kişi başvurdu, 21.362 kitap okundu, toplamda da 33.200 tl para ödülü verildi. Ayrıca ilk üç dereceye giren yarışmacılar ailelerinden iki kişiyle beraber -51 kişi- tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Safranbolu – Kastamonu ve Amasra Kültür Gezisi”ne katılmaya da hak kazandı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, törende yaptığı konuşmada, bu yıl kitap okuma yarışmasına ilginin bir kat daha arttığını belirterek, “Bilginin güç olduğu çağda daha çok bilgi için daha çok okumalıyız. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Artık okuyan, düşünen, sorgulayan kendi düşüncesini geliştiren bir Zeytinburnu olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.