ANAHTAR PARTİ ZEYTİNBURNU’NDA MUHTARLARI AĞIRLADI
ANAHTAR PARTİ ZEYTİNBURNU’NDA MUHTARLARI AĞIRLADI
Anahtar Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Doğan Akdeniz’in ev sahipliğinde düzenlenen Muhtarlar Günü buluşmasında, ilçedeki mahalle muhtarları akşam yemeğinde ağırlandı. İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile genel merkez yöneticilerinin de katıldığı programda Zeytinburnu’nun sorunları, kentsel dönüşüm, bina yıkımlarında güvenlik, yapı ruhsatı süreçleri ve muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü ele alındı.
Anahtar Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Doğan Akdeniz’in ev sahipliğinde düzenlenen Muhtarlar Günü buluşmasında, ilçedeki mahalle muhtarları akşam yemeğinde ağırlandı. İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile genel merkez yöneticilerinin de katıldığı programda Zeytinburnu’nun sorunları, kentsel dönüşüm, bina yıkımlarında güvenlik, yapı ruhsatı süreçleri ve muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü ele alındı.
Anahtar Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı, Dünya Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. İlçe Başkanı Doğan Akdeniz’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Anahtar Parti’nin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile genel merkez yöneticileri katıldı. Akşam yemeği eşliğinde gerçekleşen buluşmada, muhtarların mahallelerde karşılaştığı sorunlar ve vatandaşların beklentileri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Programda konuşan Anahtar Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Doğan Akdeniz, buluşmanın temel amacının parti politikalarını anlatmaktan çok muhtarları dinlemek, mahallelerin ihtiyaçlarını öğrenmek ve yerel sorunları daha yakından anlamak olduğunu belirtti. Muhtarların vatandaşlarla yerel yönetimler arasındaki önemli bağlardan biri olduğunu vurgulayan Akdeniz, mahallelerde yaşanan sorunları ilk karşılayan kişilerin çoğu zaman muhtarlar olduğunu ifade etti. Muhtarlardan edinecekleri bilgi ve önerileri il başkanlığına ve genel merkeze aktararak çözüm süreçlerine katkı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Akdeniz, yeni bir teşkilat olmalarına rağmen Zeytinburnu’nun sorunlarını takip etmek ve vatandaşların taleplerini gündeme taşımak için çalıştıklarını söyledi.
AKDENİZ’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ADA BAZLI PLANLAMA VURGUSU
Konuşmasında Zeytinburnu’nun önemli gündem maddelerinden biri olan kentsel dönüşüme de değinen Doğan Akdeniz, dönüşümün yalnızca binaların yıkılıp yeniden yapılması olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Akdeniz, kentsel dönüşümün ada bazlı ve planlı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak altyapı, çevre güvenliği ve mahalle sakinlerinin yaşam koşullarının birlikte ele alınmasının önemine dikkat çekti. Bina yıkımlarında alınması gereken güvenlik önlemlerini de gündeme getiren Akdeniz, yıkım çalışmalarının yalnızca binanın ortadan kaldırılmasına odaklanılarak yürütülemeyeceğini ifade etti. Yıkım sırasında ortaya çıkabilecek toz ve zararlı maddelerin çevreye etkileri, iş güvenliği ve çevre güvenliği konularına dikkat çeken Akdeniz; özellikle çocukların, yaşlıların, çalışanların ve çevrede yaşayan vatandaşların korunması gerektiğini söyledi. Yıkım alanlarında gerekli tedbirlerin eksiksiz uygulanmasının önemini vurgulayan Akdeniz, kentsel dönüşümün ilk aşamasından yeni yapıların tamamlanmasına kadar bütün sürecin kontrollü, planlı ve güvenli şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.
ASUMAN SULA DURMUŞOĞLU: “RUHSAT SÜREÇLERİ HIZLANMALI”
Programda söz alan Anahtar Parti İstanbul İl Başkan Danışmanı Asuman Sula Durmuşoğlu da Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan gecikmelere dikkat çekti. Riskli yapıların yıkılmasının ardından yeni yapı ruhsatlarının alınmasının uzun sürmesinin vatandaşları zor durumda bırakabildiğini belirten Durmuşoğlu, işlemlerin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Kentsel dönüşümün vatandaşların can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirten Durmuşoğlu, sürecin yalnızca riskli binaların yıkılmasıyla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Yıkım sonrasında yeni konutların inşasına başlanabilmesi için gerekli işlemlerin de etkin biçimde yürütülmesinin önemine değinen Durmuşoğlu, bürokratik gecikmelerin vatandaşların ekonomik yükünü artırabildiğini dile getirdi. İnşaat maliyetlerindeki artışın ve enflasyonun dönüşüm sürecinde bekleyen vatandaşları etkileyebildiğini belirten Durmuşoğlu, kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve ruhsat işlemlerinin daha öngörülebilir hâle getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
YAŞAR ASİLTÜRK’TEN ZEYTİNBURNU’NUN KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKILMASI ÇAĞRISI
Anahtar Parti İstanbul Yerel Yönetimler Başkanı Yaşar Asiltürk de konuşmasında Zeytinburnu’nun kimliği, ilçenin adının kullanımı ve kentsel dönüşüm konularını gündeme getirdi. Zeytinburnu’nun İstanbul açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Asiltürk, ilçenin adının ve yerel kimliğinin korunması gerektiğini ifade etti. Zeytinburnu’nun sahip olduğu değerlerin geri planda kalmaması gerektiğini belirten Asiltürk, ilçenin geleceğine ilişkin kararların yerel ihtiyaçlar gözetilerek alınmasının önemine değindi. Kentsel dönüşümün planlı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini de vurgulayan Asiltürk, mahallelerin mevcut yapısının, yaşam alanlarının ve gelecekteki ihtiyaçlarının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
NİGAR AYYILDIZ: “BUGÜN SİZLERİ DİNLEMEK İÇİN BURADAYIZ”
Anahtar Parti Genel Merkez MYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nigar Ayyıldız ise muhtarlarla bir araya gelmenin önemine dikkat çekti. Buluşmanın amacının parti politikalarını anlatmaktan çok muhtarları dinlemek ve mahallelerin sorunlarını daha yakından öğrenmek olduğunu belirten Ayyıldız, muhtarların vatandaşların yaşadığı sıkıntılarda önemli sorumluluklar üstlendiğini söyledi. Yıkılan binalardan su baskınlarına kadar pek çok olayda muhtarların vatandaşların sorunlarıyla ilk ilgilenen kişiler arasında bulunduğunu ifade eden Ayyıldız, mahallelerin ihtiyaçlarını en yakından bilen muhtarların görüşlerinin önem taşıdığını vurguladı. Muhtarlardan edinecekleri bilgi ve önerileri il başkanlığına ve genel merkeze aktararak çözüm süreçlerine katkı sunmak istediklerini belirten Ayyıldız, vatandaşlara hizmet etmek için özveriyle çalışan muhtarlara teşekkür etti.
MUHTARLARIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ DİNLENDİ
Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen buluşmada, Zeytinburnu’nun yerel sorunlarının yanı sıra kentsel dönüşümün planlanması, bina yıkımlarında güvenlik tedbirleri, yapı ruhsatı işlemlerinin hızlandırılması ve mahallelerin yaşam kalitesinin artırılması gibi başlıklar öne çıktı. Anahtar Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Doğan Akdeniz’in ev sahipliğindeki programda, muhtarlarla iletişimin güçlendirilmesi ve mahallelerden gelen taleplerin ilgili parti yöneticilerine aktarılması gerektiği vurgulandı. Program, muhtarlara teşekkür edilmesi ve Dünya Muhtarlar Günü’nün kutlanmasıyla sona erdi.
ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL HABER-MURAT ERGÜN-TAYLAN DEMİRELLİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

