SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Aydın’dan Başbakan Erdoğan’a destek

SPOR 27.11.2012 - 20:31, Güncelleme: 27.11.2012 - 20:31
 

Başkan Aydın’dan Başbakan Erdoğan’a destek

Başbakan Erdoğan Kütahya'da Zafer Havaalanı'nın açılışı sırasında yaptığı konuşmada Kıbrıs'ta da izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisine tepki göstermişti.

Erdoğan konuşmasında Bizim görevimiz nedir bunu çok iyi biliriz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz. Her yerle biz de ilgileniriz. Âmâ bunlar TV ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyorlar. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Saray'da o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi görmemiz anlamamız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o TV sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Bu milletin değerleri ile oynayanlara milletçe gereken dersin, cevabın hukuk içerisinde verilmesi gerekir. Biz şehitlerimizin bulunduğu kardeşlerimizin yaşadığı her yere gider onların sorunları ile ilgileniriz. Bu aziz millet tarihi boyunca bunu yaptı bugün de biz bunu yapıyoruz." Demişti Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkan Ahmet Arslantürk ile Günhan Börekçi'nin hazırladıkları 431 sayfalık kitabın, Nişancı Ahmet Feridun Bey'in "Nüzhetü Esraril Ahbar Der Seferi Sigetvar" adlı eserin tanıtımını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Başbakan Erdoğan’a destek verdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,"Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili tartışmaları değerlendirirken, "Cihan padişahını taht ve harem arasında sıkışmış kalmış bir şahsiyet olarak göstermek her şeyden önce Kanuni'nin kemiklerini sızlatır" dedi.Aydın, belediye yayınlarından çıkan Kanuni Sultan Süleyman'ın son seferinin anlatıldığı "Nüzhet-i Esrarül-Ahyar Der Ahbar-ı Sefer-i Sigetvar" adlı kitabın ilk kez gün yüzüne çıkan minyatür ve belgelerle 16. yüzyıl Osmanlı dönemine ışık tuttuğunu anlattı.Ahmet Arslantürk ile Günhan Börekçi'nin hazırladıkları 431 sayfalık kitabın, Nişancı Ahmet Feridun Bey'in "Nüzhetü Esraril Ahbar Der Seferi Sigetvar" adlı eserinin tıpkı basımı şeklinde Türkçe-İngilizce yayımlandığını, kitapta döneme ışık tutan 19 minyatürün de ilk kez okuyucuyla buluştuğunu kaydeden Aydın, eserin altı yıllık araştırmanın ürünü olarak ortaya çıktığını, 16. yüzyıl Osmanlı dönemine ışık tuttuğunu, hazırlanması sırasında Avrupa ve ABD'deki kütüphanelerden de yararlanıldığını belirtti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, eserin "Muhteşem Yüzyıl" dizisine cevap niteliği taşıdığını da vurgulayarak, "Cihan padişahının taht ve harem arasında sıkışmış kalmış bir şahsiyet olarak göstermek her şeyden önce Kanuni'nin kemiklerini sızlatır. Dizinin senaristi o dönemin gerçeklerine ulaşmak istiyorsa bu kitabı mutlaka incelemeli. Senarist Yılmaz Şahin'e de bir tane göndereceğim bu kitaptan" ifadelerini kullandı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ/ ÖZEL  
Başbakan Erdoğan Kütahya'da Zafer Havaalanı'nın açılışı sırasında yaptığı konuşmada Kıbrıs'ta da izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisine tepki göstermişti.

Erdoğan konuşmasında Bizim görevimiz nedir bunu çok iyi biliriz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz. Her yerle biz de ilgileniriz. Âmâ bunlar TV ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyorlar. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Saray'da o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi görmemiz anlamamız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o TV sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Bu milletin değerleri ile oynayanlara milletçe gereken dersin, cevabın hukuk içerisinde verilmesi gerekir. Biz şehitlerimizin bulunduğu kardeşlerimizin yaşadığı her yere gider onların sorunları ile ilgileniriz. Bu aziz millet tarihi boyunca bunu yaptı bugün de biz bunu yapıyoruz." Demişti
Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkan Ahmet Arslantürk ile Günhan Börekçi'nin hazırladıkları 431 sayfalık kitabın, Nişancı Ahmet Feridun Bey'in "Nüzhetü Esraril Ahbar Der Seferi Sigetvar" adlı eserin tanıtımını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Başbakan Erdoğan’a destek verdi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,"Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili tartışmaları değerlendirirken, "Cihan padişahını taht ve harem arasında sıkışmış kalmış bir şahsiyet olarak göstermek her şeyden önce Kanuni'nin kemiklerini sızlatır" dedi.Aydın, belediye yayınlarından çıkan Kanuni Sultan Süleyman'ın son seferinin anlatıldığı "Nüzhet-i Esrarül-Ahyar Der Ahbar-ı Sefer-i Sigetvar" adlı kitabın ilk kez gün yüzüne çıkan minyatür ve belgelerle 16. yüzyıl Osmanlı dönemine ışık tuttuğunu anlattı.Ahmet Arslantürk ile Günhan Börekçi'nin hazırladıkları 431 sayfalık kitabın, Nişancı Ahmet Feridun Bey'in "Nüzhetü Esraril Ahbar Der Seferi Sigetvar" adlı eserinin tıpkı basımı şeklinde Türkçe-İngilizce yayımlandığını, kitapta döneme ışık tutan 19 minyatürün de ilk kez okuyucuyla buluştuğunu kaydeden Aydın, eserin altı yıllık araştırmanın ürünü olarak ortaya çıktığını, 16. yüzyıl Osmanlı dönemine ışık tuttuğunu, hazırlanması sırasında Avrupa ve ABD'deki kütüphanelerden de yararlanıldığını belirtti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, eserin "Muhteşem Yüzyıl" dizisine cevap niteliği taşıdığını da vurgulayarak, "Cihan padişahının taht ve harem arasında sıkışmış kalmış bir şahsiyet olarak göstermek her şeyden önce Kanuni'nin kemiklerini sızlatır. Dizinin senaristi o dönemin gerçeklerine ulaşmak istiyorsa bu kitabı mutlaka incelemeli. Senarist Yılmaz Şahin'e de bir tane göndereceğim bu kitaptan" ifadelerini kullandı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ/ ÖZEL

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.