SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yöresel Günlerde Rumelilerden Arnavut Böreği ziyafeti

GÜNDEM 30.09.2023 - 23:15, Güncelleme: 30.09.2023 - 23:29
 

Yöresel Günlerde Rumelilerden Arnavut Böreği ziyafeti

Farklı sesleri ve farklı yüzleri bir araya getiren Zeytinburnu Belediyesi’nin Yöresel Günler etkinliğinde Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Sahne aldı. Rumeli sanatçılar Salih ve Osman Can ve Orhan, Kemal’in sahne aldığı gecede Başkan Ömer Arısoy ve Eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop Halk oyunlarında Rumelilere eşlik etti.

Tüm Rumeli Derneğinin standında adeta izdiham yaşandı. Vatandaşlara 50 tepsiye yakın Rumeli böreği, tulumba tatlısı ikram edildi. Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, Dernek Başkanı Mehmet Ali Vatansever ve Meclis Üyeleri, Selamettin Yeniyol, Rıdvan Durmaz, Cüneyt Tezcan, Mustafa Güreler ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Celal Şentürk, Çırpıcı Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalışkan, Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Şenol Yurtseven, Yıldız Spor Kulüp Başkanı Şevket Serbest vatandaşlara börek ikram ettiler. İkramların ardından protokol üyeleri hep birlikte Rumeli böreğinin tadına baktılar. 19.Yöresel Günler Rumeli- Balkan Bölgesi gecesinde sahneye ilk olarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy çıktı. Başkan Arısoy, Yöresel Günlerin asıl amacının birlik ve beraberliği perçinleştirmek olduğunu söyledi. Başkan, Zeytinburnu’nun mimarisinde önemli bir yere sahip olan Rumelilere teşekkür etti, Arnavutluk’tan Rumeli’ye. Bosna Hersek’ten Makedonya’ya Tüm Ecdadı Fatiha selam gönderdi.  Evladı Fatihan’ın Evladı Meclis Başkanımız Mustafa Şentop böylesine çok özel gecede hemşerilerini yalnız bırakmadı. Gecede Rumelilere seslenen Şentop, kendisinin de Rumeli kökenli bir aileden geldiğini belirterek, Rumeli ve Balkanlar'dan Anadolu'ya yaşanan göçün büyük travmaları barındırdığını ancak büyük bir kültürel zenginliği de vatan topraklarına taşıdığını söyledi. Sivil toplum örgütlenmelerinde etkin olunması temennisini ifade eden Şentop, Rumeli ve Balkan camiasının devlet, vatan ve istiklal kavramlarının mahiyetini çok derinden bilen bir kültüre sahip olduğuna dikkati çekti ve birlikteliğin önemini dile getirdi. Tüm Rumeliler Dernek Başkanı Mehmet Ali Vatansever ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Rumelilerin evladı Celal Şentürk böylesine çok özel gecede kendilerini yalnız bırakmayan tüm hemşerilerine teşekkür etti. Gece Halk oyunları ve sanatçıların konseri ile sona erdi.    
Farklı sesleri ve farklı yüzleri bir araya getiren Zeytinburnu Belediyesi’nin Yöresel Günler etkinliğinde Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Sahne aldı. Rumeli sanatçılar Salih ve Osman Can ve Orhan, Kemal’in sahne aldığı gecede Başkan Ömer Arısoy ve Eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop Halk oyunlarında Rumelilere eşlik etti.

Tüm Rumeli Derneğinin standında adeta izdiham yaşandı. Vatandaşlara 50 tepsiye yakın Rumeli böreği, tulumba tatlısı ikram edildi. Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, Dernek Başkanı Mehmet Ali Vatansever ve Meclis Üyeleri, Selamettin Yeniyol, Rıdvan Durmaz, Cüneyt Tezcan, Mustafa Güreler ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Celal Şentürk, Çırpıcı Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalışkan, Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Şenol Yurtseven, Yıldız Spor Kulüp Başkanı Şevket Serbest vatandaşlara börek ikram ettiler. İkramların ardından protokol üyeleri hep birlikte Rumeli böreğinin tadına baktılar.

19.Yöresel Günler Rumeli- Balkan Bölgesi gecesinde sahneye ilk olarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy çıktı. Başkan Arısoy, Yöresel Günlerin asıl amacının birlik ve beraberliği perçinleştirmek olduğunu söyledi. Başkan, Zeytinburnu’nun mimarisinde önemli bir yere sahip olan Rumelilere teşekkür etti, Arnavutluk’tan Rumeli’ye. Bosna Hersek’ten Makedonya’ya Tüm Ecdadı Fatiha selam gönderdi. 

Evladı Fatihan’ın Evladı Meclis Başkanımız Mustafa Şentop böylesine çok özel gecede hemşerilerini yalnız bırakmadı. Gecede Rumelilere seslenen Şentop, kendisinin de Rumeli kökenli bir aileden geldiğini belirterek, Rumeli ve Balkanlar'dan Anadolu'ya yaşanan göçün büyük travmaları barındırdığını ancak büyük bir kültürel zenginliği de vatan topraklarına taşıdığını söyledi. Sivil toplum örgütlenmelerinde etkin olunması temennisini ifade eden Şentop, Rumeli ve Balkan camiasının devlet, vatan ve istiklal kavramlarının mahiyetini çok derinden bilen bir kültüre sahip olduğuna dikkati çekti ve birlikteliğin önemini dile getirdi.

Tüm Rumeliler Dernek Başkanı Mehmet Ali Vatansever ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Rumelilerin evladı Celal Şentürk böylesine çok özel gecede kendilerini yalnız bırakmayan tüm hemşerilerine teşekkür etti. Gece Halk oyunları ve sanatçıların konseri ile sona erdi.  

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.