SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Üç Yıldır Çivi Çakmadı, Kentsel Dönüşüm Masalı Anlatıyor.

SİYASET 12.03.2024 - 15:32, Güncelleme: 12.03.2024 - 16:52
 

Üç Yıldır Çivi Çakmadı, Kentsel Dönüşüm Masalı Anlatıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde bulunan 924 adetlik konut alanına 2021 yılında kentsel dönüşüm olur onayı vermesine rağmen bu güne kadar hiçbir şey yapılmadı.

CHP’nin atanmış Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı, İmar A.Ş. eski Genel Müdürü ve kentsel dönüşüm uzmanı olduğunu iddia eden Onur Soytürk’ün konu hakkında hiçbir açıklama yapmaması şaşkınlıkla karşılandı. Atanmış aday Onur Soyturk’ün  kentsel dönüşümü hızlandıracağını vaat etmesi ise çırağı olduğunu beyan ettiği İmamoğlu’nun gerçekleşmeyen vaatlerinden geri kalmadı.    Hatırlanacağı üzere Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde 18 ada, 196 parsel, 193 bina, 924 konut ve 21 adet işyerinden oluşan bölgenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel gelişim ve dönüşüm alanı ilan edilmesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen İBB hiçbir çalışma yapmamıştı. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen sadece sözde ve kâğıt üzerinde kalan bölgede iki yapıya inşasına izin verilmesi de “bütüncül dönüşüm”ün rafa kaldırıldığını ve kentsel dönüşümün üç yıl boyunca İBB tarafından engellendi şeklinde yorumlandı.   2021 yılı Mayıs ayında bölgede bir binanın kendiliğinden çökmesi sonucu alanda bütüncül bir çalışma başlatacağını kamuoyuna duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yine aynı yıl içerisinde meclis kararıyla projeye olur onayı vermişti. Yaklaşık 5 bin 300 kişinin ikamet ettiği bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili nasıl bir yol alındığı hakkında net bir bilgi olmaması yaklaşan yerel seçimler öncesi Zeytinburnu’nda merak konusu olmaya devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde bulunan 924 adetlik konut alanına 2021 yılında kentsel dönüşüm olur onayı vermesine rağmen bu güne kadar hiçbir şey yapılmadı.
CHP’nin atanmış Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı, İmar A.Ş. eski Genel Müdürü ve kentsel dönüşüm uzmanı olduğunu iddia eden Onur Soytürk’ün konu hakkında hiçbir açıklama yapmaması şaşkınlıkla karşılandı. Atanmış aday Onur Soyturk’ün  kentsel dönüşümü hızlandıracağını vaat etmesi ise çırağı olduğunu beyan ettiği İmamoğlu’nun gerçekleşmeyen vaatlerinden geri kalmadı. 
 
Hatırlanacağı üzere Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde 18 ada, 196 parsel, 193 bina, 924 konut ve 21 adet işyerinden oluşan bölgenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel gelişim ve dönüşüm alanı ilan edilmesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen İBB hiçbir çalışma yapmamıştı. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen sadece sözde ve kâğıt üzerinde kalan bölgede iki yapıya inşasına izin verilmesi de “bütüncül dönüşüm”ün rafa kaldırıldığını ve kentsel dönüşümün üç yıl boyunca İBB tarafından engellendi şeklinde yorumlandı.
 
2021 yılı Mayıs ayında bölgede bir binanın kendiliğinden çökmesi sonucu alanda bütüncül bir çalışma başlatacağını kamuoyuna duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yine aynı yıl içerisinde meclis kararıyla projeye olur onayı vermişti. Yaklaşık 5 bin 300 kişinin ikamet ettiği bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili nasıl bir yol alındığı hakkında net bir bilgi olmaması yaklaşan yerel seçimler öncesi Zeytinburnu’nda merak konusu olmaya devam ediyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.