SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Depremde vefat edenler için mevlit okuttu

GÜNDEM 04.03.2023 - 23:48, Güncelleme: 05.03.2023 - 00:08
 

Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Depremde vefat edenler için mevlit okuttu

Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneklerinin yönetimleri Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük son yüzyılın en büyük felaketi sonrası ilk günden itibaren canla başla mücadele ediyor. Malzeme yardımı ve nakdi yardımın yanı sıra Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu depremlerde yaşamını yitirenler için Zeytinburnu’nda Mevlid-i Şerif okuttu.

Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu "asrın felaketi" olarak nitelendirilen ve 10 ili etkileyen depremlerin yaşandığı bölgelere acil insani yardım malzemelerinden oluşan 7 tır gönderdi. Bunun yanı sıra 500 Bin TL acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere nakdi yardım yaptı. Platform Başkanı Arslan Türkmen, Çok büyük felaket yaşadık. Çok büyük acı yaşadık. Fakat Bizler Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları ve Kardeş Derneğimiz Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği olarak ilk günden itibaren kardeşlerimizin yanındayız yanında olmaya devam edeceğiz. Depremin ilk gününden itibaren Depremde en ağır hasar alan bölgelere ilk etapta erzak, battaniye, ekmek ve hazır gıda, su ve gönderildiğini belirtildi. Başkan Türkmen bunun yanında acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere ilk etapta 500 Bin TL’de nakdi yardım yaptık. İlk günlerde milletimizin canı çok yandığı için herkes elinden gelen tüm imkanları seferber etti. Ancak burada faaliyetlerimiz devam edecek, etmek zorunda. Buradan elimizi çekmemeliyiz. Önümüzde Ramazan ayı var. Özellikle altını çiziyorum Kardeşlerimiz sıcak yuvalarına kavuşana kadar elimiz onların üzerlerinde olmalıdır dedi.  DEPREMZEDELER İÇİN MEVLİT OKUTULDU Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu depremde vefat eden tüm vatandaşlarımız için Zeytinburnu’nda Cumartesi günü ikini namazına müteakiben Mevlit-i Şerif ve Hatim Duası okuttu. Duaların ardından cami cemaatine ve çevredeki vatandaşlara Afganistan’ın meşhur pilavı ikram edildi. Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Arslan Türkmen ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım vatandaşlara etli pilav dağıttı. Mevlit Programına Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türklerden Sorumlu Başkan Oya Canbazoğlu, Teşkilat Başkanı Hakkı Özyurt, Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Terkeş, Dünya Türkleri Derneği Genel Başkan Yrd. Adil Deniz, İYİ Parti il ve ilçe Yöneticileri ile siyasiler ve vatandaşlar katıldı.  Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Arslan Türkmen, evleri yıkılan, yuvaları dağılan, yakınları vefat edenlere sabır ve metanet diledi. Türkmen sözlerine şöyle devam etti. Allah’ım, Yaralı kardeşlerimize, hastalarımıza acil şifalar ihsan eyle. Deprem bölgesinde canla başla gayret gösteren askerimize, polisimize, sağlık görevlilerimize, din görevlisi hocalarımıza, kurtarma gönüllülerimize, bütün kardeşlerimize güç ve kuvvet ver, onlara kolaylıklar ihsan eyle dedi.   
Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneklerinin yönetimleri Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük son yüzyılın en büyük felaketi sonrası ilk günden itibaren canla başla mücadele ediyor. Malzeme yardımı ve nakdi yardımın yanı sıra Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu depremlerde yaşamını yitirenler için Zeytinburnu’nda Mevlid-i Şerif okuttu.

Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu "asrın felaketi" olarak nitelendirilen ve 10 ili etkileyen depremlerin yaşandığı bölgelere acil insani yardım malzemelerinden oluşan 7 tır gönderdi. Bunun yanı sıra 500 Bin TL acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere nakdi yardım yaptı. Platform Başkanı Arslan Türkmen, Çok büyük felaket yaşadık. Çok büyük acı yaşadık. Fakat Bizler Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları ve Kardeş Derneğimiz Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği olarak ilk günden itibaren kardeşlerimizin yanındayız yanında olmaya devam edeceğiz. Depremin ilk gününden itibaren Depremde en ağır hasar alan bölgelere ilk etapta erzak, battaniye, ekmek ve hazır gıda, su ve gönderildiğini belirtildi. Başkan Türkmen bunun yanında acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere ilk etapta 500 Bin TL’de nakdi yardım yaptık. İlk günlerde milletimizin canı çok yandığı için herkes elinden gelen tüm imkanları seferber etti. Ancak burada faaliyetlerimiz devam edecek, etmek zorunda. Buradan elimizi çekmemeliyiz. Önümüzde Ramazan ayı var. Özellikle altını çiziyorum Kardeşlerimiz sıcak yuvalarına kavuşana kadar elimiz onların üzerlerinde olmalıdır dedi. 

DEPREMZEDELER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu depremde vefat eden tüm vatandaşlarımız için Zeytinburnu’nda Cumartesi günü ikini namazına müteakiben Mevlit-i Şerif ve Hatim Duası okuttu. Duaların ardından cami cemaatine ve çevredeki vatandaşlara Afganistan’ın meşhur pilavı ikram edildi. Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Arslan Türkmen ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım vatandaşlara etli pilav dağıttı. Mevlit Programına Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türklerden Sorumlu Başkan Oya Canbazoğlu, Teşkilat Başkanı Hakkı Özyurt, Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Terkeş, Dünya Türkleri Derneği Genel Başkan Yrd. Adil Deniz, İYİ Parti il ve ilçe Yöneticileri ile siyasiler ve vatandaşlar katıldı.  Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Arslan Türkmen, evleri yıkılan, yuvaları dağılan, yakınları vefat edenlere sabır ve metanet diledi. Türkmen sözlerine şöyle devam etti. Allah’ım, Yaralı kardeşlerimize, hastalarımıza acil şifalar ihsan eyle. Deprem bölgesinde canla başla gayret gösteren askerimize, polisimize, sağlık görevlilerimize, din görevlisi hocalarımıza, kurtarma gönüllülerimize, bütün kardeşlerimize güç ve kuvvet ver, onlara kolaylıklar ihsan eyle dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.