SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Ordu’nun Yöresel Ürünleri büyük ilgi gördü

GÜNDEM 02.10.2023 - 10:08, Güncelleme: 02.10.2023 - 10:08
 

Ordu’nun Yöresel Ürünleri büyük ilgi gördü

Zeytinburnu’nda farklı coğrafyalardan farklı kültürel zenginlikleri bir araya getirip, komşuculuk geleneğini 19 yıldır yaşatan Yöresel Günler Şöleni Doğu Anadolu gecesiyle başladı Karadeniz Bölgesinin muhteşem gecesi ile final yaptı. 9 Gün süren Şölende Zeytinburnu Ordulular Derneği fındığından tereyağına, kuymağından tavuklu keşkeğine kadar Ordu’yu Zeytinburnu’na taşıdı.

9 gün süren Zeytinburnu 19. Yöresel Günler şöleninde, ülkemizden ve farklı coğrafyalardan komşuların halk oyunları gösterileri, konserler ve çeşitli lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Zeytinburnu Ordulular Dernek Başkanı Recai Memiş, Yöresel Günler sayesinde Ordu’yu Zeytinburnu’na taşıdıklarını söyledi. Recai Memiş,  “Ordu’yu İstanbul’a getirdik, Zeytinburnu’na getirdik. Ülkemiz cennet, devletimiz cennet… Dünya’nın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Dört mevsimimiz var. Dünya'da ne varsa ne üretiliyorsa bitki ve meyve diğer şeyler konusunda yüzde 80’i ülkemizde var. Türkiye’de ne varsa yüzde 80’i de Ordu’da var. Ordu’muzu herkes tanıyor ama uzaktan. Biz bu etkinlik sayesinde tanıyanlara yakından tanıma imkânı sunuyoruz. Ordu’ya ait ürünleri standımızda 9 gün boyunca halkımızın beğenisine sunduk. Bu etkinlikle güzel kültürümüzü Zeytinburnu’nda Ülkemizin her köşesine tanıtıyoruz. Emek veren, gönül veren, destek veren Başta Belediye Başkanımız Ömer Arısoy olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Bakan Adil Karaismailoğlu, AK Parti ve MHP ilçe Başkanları ile birlikte Ordulular stantını ziyaret etti. Vatandaşlara Çorba ikramında bulundu ve yöresel ürünlerin lezzetlerine baktılar. Orduluların sahnede yerini aldığı Karadenizliler Gecesi Baransel ve İmera Konseri ile birlikte horon eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti.   
Zeytinburnu’nda farklı coğrafyalardan farklı kültürel zenginlikleri bir araya getirip, komşuculuk geleneğini 19 yıldır yaşatan Yöresel Günler Şöleni Doğu Anadolu gecesiyle başladı Karadeniz Bölgesinin muhteşem gecesi ile final yaptı. 9 Gün süren Şölende Zeytinburnu Ordulular Derneği fındığından tereyağına, kuymağından tavuklu keşkeğine kadar Ordu’yu Zeytinburnu’na taşıdı.

9 gün süren Zeytinburnu 19. Yöresel Günler şöleninde, ülkemizden ve farklı coğrafyalardan komşuların halk oyunları gösterileri, konserler ve çeşitli lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Zeytinburnu Ordulular Dernek Başkanı Recai Memiş, Yöresel Günler sayesinde Ordu’yu Zeytinburnu’na taşıdıklarını söyledi. Recai Memiş,  “Ordu’yu İstanbul’a getirdik, Zeytinburnu’na getirdik. Ülkemiz cennet, devletimiz cennet… Dünya’nın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Dört mevsimimiz var. Dünya'da ne varsa ne üretiliyorsa bitki ve meyve diğer şeyler konusunda yüzde 80’i ülkemizde var. Türkiye’de ne varsa yüzde 80’i de Ordu’da var. Ordu’muzu herkes tanıyor ama uzaktan. Biz bu etkinlik sayesinde tanıyanlara yakından tanıma imkânı sunuyoruz. Ordu’ya ait ürünleri standımızda 9 gün boyunca halkımızın beğenisine sunduk. Bu etkinlikle güzel kültürümüzü Zeytinburnu’nda Ülkemizin her köşesine tanıtıyoruz. Emek veren, gönül veren, destek veren Başta Belediye Başkanımız Ömer Arısoy olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Bakan Adil Karaismailoğlu, AK Parti ve MHP ilçe Başkanları ile birlikte Ordulular stantını ziyaret etti. Vatandaşlara Çorba ikramında bulundu ve yöresel ürünlerin lezzetlerine baktılar. Orduluların sahnede yerini aldığı Karadenizliler Gecesi Baransel ve İmera Konseri ile birlikte horon eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.