SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İstanbul depreminde Zeytinburnu'nda hasar ne olur?

GÜNDEM 24.02.2023 - 08:11, Güncelleme: 24.02.2023 - 08:11
 

İstanbul depreminde Zeytinburnu'nda hasar ne olur?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra İstanbul depremiyle ilgili uyarılarda bulunulması, ilçelerin deprem risk haritalarını gündeme getirdi. İBB, Zeytinburnu'ndaki riskli alanları belirledi. İşte olası İstanbul depreminde Zeytinburnu için hasar ve can kaybı tahmini...

İstanbul depremi ile ilgili araştırmaların artmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında hazırlanan "Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı" yeniden gündem oldu. Rapora göre Avcılar ilçesinde 7.5 büyüklüğündeki bir depremde ortalama 668 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 374 kişinin ağır yaralanabileceği belirtildi. İstanbul’un Avrupa yakasında il merkezinden yaklaşık 4 km uzaktaki Zeytinburnu;   doğusunda Fatih, kuzeydoğuda Eyüpsultan, kuzeyinde Bayrampaşa, batısında Güngören, Bakırköy, kuzeybatısında Esenler, güneyinde ise Marmara Denizi’yle çevrilidir. Yüzölçümü 11.31 kilometrekare olan  ilçede 13 mahalle bulunuyor. TÜİK 2019 verilerine göre Zeytinburnu'nda 293 bin 574  kişi ikamet ediyor. Buna göre 7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Zeytinburnu’ndaki binaların ortalama yüzde 27’sinin hasar görmeyeceği tahmin ediliyor.  Binaların ortalama yüzde 40’ının hafif, 24’ünün orta, yüzde 6’sının ağır ve yüzde 3’ünün de çok ağır hasar görmesi bekleniyor. Senaryo depreminde, Zeytinburnu’ndaki binaların ortalama yüzde 33’ünün (yaklaşık 5.334 bina) orta ve üstü seviyede hasar göreceği tahmin ediliyor.  Yaklaşık 10 bin 666 binanın ise hasarsız veya hafif hasarlı olması bekleniyor.  7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Zeytinburnu’nda ortalama 668 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 374 kişinin ağır yaralanabileceği ve 1.767 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülüyor. 
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra İstanbul depremiyle ilgili uyarılarda bulunulması, ilçelerin deprem risk haritalarını gündeme getirdi. İBB, Zeytinburnu'ndaki riskli alanları belirledi. İşte olası İstanbul depreminde Zeytinburnu için hasar ve can kaybı tahmini...

İstanbul depremi ile ilgili araştırmaların artmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında hazırlanan "Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı" yeniden gündem oldu. Rapora göre Avcılar ilçesinde 7.5 büyüklüğündeki bir depremde ortalama 668 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 374 kişinin ağır yaralanabileceği belirtildi.

İstanbul’un Avrupa yakasında il merkezinden yaklaşık 4 km uzaktaki Zeytinburnu;   doğusunda Fatih, kuzeydoğuda Eyüpsultan, kuzeyinde Bayrampaşa, batısında Güngören, Bakırköy, kuzeybatısında Esenler, güneyinde ise Marmara Denizi’yle çevrilidir. Yüzölçümü 11.31 kilometrekare olan  ilçede 13 mahalle bulunuyor. TÜİK 2019 verilerine göre Zeytinburnu'nda 293 bin 574  kişi ikamet ediyor.

Buna göre 7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Zeytinburnu’ndaki binaların ortalama yüzde 27’sinin hasar görmeyeceği tahmin ediliyor.  Binaların ortalama yüzde 40’ının hafif, 24’ünün orta, yüzde 6’sının ağır ve yüzde 3’ünün de çok ağır hasar görmesi bekleniyor. Senaryo depreminde, Zeytinburnu’ndaki binaların ortalama yüzde 33’ünün (yaklaşık 5.334 bina) orta ve üstü seviyede hasar göreceği tahmin ediliyor.  Yaklaşık 10 bin 666 binanın ise hasarsız veya hafif hasarlı olması bekleniyor. 

7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Zeytinburnu’nda ortalama 668 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 374 kişinin ağır yaralanabileceği ve 1.767 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.