SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

AK Zirve’nin Rantını Köşesine taşıdı

EĞİTİM 01.01.2024 - 11:11, Güncelleme: 01.01.2024 - 11:11
 

AK Zirve’nin Rantını Köşesine taşıdı

Sözcü Gazetesi Yazarı Necati Doğru iptal olan Süper Kupa finaline atıfta bulunarak Zeytinburnu’ndaki Suudi Gayrimenkul Şirketi AK Zirve’nin rantını köşesine taşıdı. Maç oynanmadı ama Suudi şirket galip!

Suudi şirketi AKZİRVE, İstanbul Zeytinburnu’nda 240 ambar sahibinin ortak olduğu Türkiye Nakliyeciler Koope­ratifi’nin 120.000 metrekarelik arazisini satın almaya talip oldu. Bu büyük arazi Merter’den Zeytinburnu’na kadar uzanıyordu. Bakanlar Kurulu toplandı. Cumhurbaşkanının onayı ile ambarların yer aldığı 120.000 metrekarelik arazi ile karayollarının E-5 otoyoluna bakan koruma bandındaki arsaları “riskli alan” ilan edildi. Ambar sahipleri itiraz edip Danıştay’a başvurdular.  Danıştay araziyi “rezerv yapı alanına” çevir­di. Gece vaktiydi. Polis baskın verdi. Ambarlar yıkıldı. Ambarcılar eşyala­rıyla birlikte adeta sürüldü. İktidarda AKP vardı; Zeytinburnu Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye yönetim­lerini AKP’li başkanlar kazanmıştı. Yeni imar planı yapıldı. 5 kat izni, 15 kata çıkarıldı.  Karayollarına ait E-5 koruma bandına da “plaza” temeli atmak için inşaat hazırlığı başladı. Zeytinburnu Belediyesi görmemiş gibi, Büyükşehir Belediyesi duymamış gibi, karayolları da uyuyormuş gibi yaptı. Bu kadar yük­sek yapı “imar planına” aykırıydı. Şe­hir Plancıları Odası, adalete başvurdu. Şehircilik Bakanlığı hemen devreye gir­di. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle afet yasasına dayanarak plan değişikliği re’sen onaylandı.  Deprem Toplanma Alanı olması gereken 120.000 met­rekare ve artı karayolları E-5 koruma bandı arazileri üzerinde 441 lüks konut, otel, AVM, rezidanslar, oyun alanları, kafeler, lüks lokantalar, butikler, spor merkezleri açıldı. Büyükşehir el değiş­tirdi. Ekrem İmamoğlu yönetimi, E-5 koruma bandı üzerinde kaçak yapılan rezidansı yıkıp burayı deprem toplanma alanı yapma kararı aldı.  Ve yine Çevre Bakanlığı acele karar çıkararak, Cum­hurbaşkanı onayı ile “SUUDİ inşaat şirketine koruma kalkanı” örüldü. Suudi şirketi galip.  
Sözcü Gazetesi Yazarı Necati Doğru iptal olan Süper Kupa finaline atıfta bulunarak Zeytinburnu’ndaki Suudi Gayrimenkul Şirketi AK Zirve’nin rantını köşesine taşıdı. Maç oynanmadı ama Suudi şirket galip!

Suudi şirketi AKZİRVE, İstanbul Zeytinburnu’nda 240 ambar sahibinin ortak olduğu Türkiye Nakliyeciler Koope­ratifi’nin 120.000 metrekarelik arazisini satın almaya talip oldu. Bu büyük arazi Merter’den Zeytinburnu’na kadar uzanıyordu. Bakanlar Kurulu toplandı. Cumhurbaşkanının onayı ile ambarların yer aldığı 120.000 metrekarelik arazi ile karayollarının E-5 otoyoluna bakan koruma bandındaki arsaları “riskli alan” ilan edildi. Ambar sahipleri itiraz edip Danıştay’a başvurdular. 

Danıştay araziyi “rezerv yapı alanına” çevir­di. Gece vaktiydi. Polis baskın verdi. Ambarlar yıkıldı. Ambarcılar eşyala­rıyla birlikte adeta sürüldü. İktidarda AKP vardı; Zeytinburnu Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye yönetim­lerini AKP’li başkanlar kazanmıştı. Yeni imar planı yapıldı. 5 kat izni, 15 kata çıkarıldı. 

Karayollarına ait E-5 koruma bandına da “plaza” temeli atmak için inşaat hazırlığı başladı. Zeytinburnu Belediyesi görmemiş gibi, Büyükşehir Belediyesi duymamış gibi, karayolları da uyuyormuş gibi yaptı. Bu kadar yük­sek yapı “imar planına” aykırıydı. Şe­hir Plancıları Odası, adalete başvurdu. Şehircilik Bakanlığı hemen devreye gir­di. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle afet yasasına dayanarak plan değişikliği re’sen onaylandı. 

Deprem Toplanma Alanı olması gereken 120.000 met­rekare ve artı karayolları E-5 koruma bandı arazileri üzerinde 441 lüks konut, otel, AVM, rezidanslar, oyun alanları, kafeler, lüks lokantalar, butikler, spor merkezleri açıldı. Büyükşehir el değiş­tirdi. Ekrem İmamoğlu yönetimi, E-5 koruma bandı üzerinde kaçak yapılan rezidansı yıkıp burayı deprem toplanma alanı yapma kararı aldı. 
Ve yine Çevre Bakanlığı acele karar çıkararak, Cum­hurbaşkanı onayı ile “SUUDİ inşaat şirketine koruma kalkanı” örüldü. Suudi şirketi galip.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.