SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’ndan Kiralar Bir Yılda İki katına çıktı

GÜNDEM 25.03.2021 - 19:01, Güncelleme: 25.03.2021 - 19:02
 

Zeytinburnu’ndan Kiralar Bir Yılda İki katına çıktı

İstanbul’da konut kiraları bazı semtlerde bir yılda yüzde 100’ün üstünde arttı. Bağcılar’da artış yüzde 122’yi bulurken, Zeytinburnu, Şile, Esenyurt, Ataşehir, Sultanbeyli, Kadıköy, Çekmeköy ve Beykoz gibi sekiz ilçede kira artışları yüzde 50’nin üstüne çıktı.

İstanbul’da kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının son bir yılda ortalama yüzde 20 oranında arttığını söyleyen Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, “Geçtiğimiz yıl bir önceki seneye kıyasla bu rakam yüzde 13 olmuştu” dedi. Tandoğan, pandemi nedeniyle tüketici alışkanlıklarının değiştiğini, belirterek, “Bu süreç devam ettiği sürece İstanbul’un özellikle merkezi yerlerinde, sahile ya da doğaya yürüme mesafesinde olan semtlerinde fiyatların artmaya devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu. Zeytinburnu’nda ise artışın yüzde 88’in üzerinde olduğunu belirten Tandoğan, “Yapımı devam eden metro projelerinin bulunduğu bölgelerde de artış hızlandı” dedi. Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan da kiradaki artışların fiyat endeksini geride bıraktığını belirterek, “İstanbul’da ortalama kiralık metrekare ilan fiyatları TÜFE kira endeksinin de uzun süre altında seyrettikten sonra önce yaklaştı, şubat itibariyle de bir miktar geçti” dedi.    
İstanbul’da konut kiraları bazı semtlerde bir yılda yüzde 100’ün üstünde arttı. Bağcılar’da artış yüzde 122’yi bulurken, Zeytinburnu, Şile, Esenyurt, Ataşehir, Sultanbeyli, Kadıköy, Çekmeköy ve Beykoz gibi sekiz ilçede kira artışları yüzde 50’nin üstüne çıktı.

İstanbul’da kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının son bir yılda ortalama yüzde 20 oranında arttığını söyleyen Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, “Geçtiğimiz yıl bir önceki seneye kıyasla bu rakam yüzde 13 olmuştu” dedi.

Tandoğan, pandemi nedeniyle tüketici alışkanlıklarının değiştiğini, belirterek, “Bu süreç devam ettiği sürece İstanbul’un özellikle merkezi yerlerinde, sahile ya da doğaya yürüme mesafesinde olan semtlerinde fiyatların artmaya devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Zeytinburnu’nda ise artışın yüzde 88’in üzerinde olduğunu belirten Tandoğan, “Yapımı devam eden metro projelerinin bulunduğu bölgelerde de artış hızlandı” dedi.

Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan da kiradaki artışların fiyat endeksini geride bıraktığını belirterek, “İstanbul’da ortalama kiralık metrekare ilan fiyatları TÜFE kira endeksinin de uzun süre altında seyrettikten sonra önce yaklaştı, şubat itibariyle de bir miktar geçti” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.