SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nda Türk Dünyası Coşkusu

KÜLTÜR 09.06.2015 - 14:23, Güncelleme: 09.06.2015 - 14:23
 

Zeytinburnu’nda Türk Dünyası Coşkusu

Afganistan Türkleri Uluslararası Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Afganistan Türkmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Türk Dünyası Şöleni” coşkuyla kutlandı. Şölende, 4 bin kişiye dünyaca meşhur Türkmen Pilavı dağıtıldı.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’na bağlı derneklerin destek verdiği etkinliğe; Kazak Türkleri Vakfı, Karapapak Terekeme Türkleri Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği,  Hatay Ovakent Özbek Türkleri Derneği, İstanbul Mardinliler Derneği, Dünya Geleneksel Spor Oyunları Federasyonu, Avrasya Spor Yazarları Derneği ve Ahmet Yesevi Eğitim ve Kültür Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşları katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da aralarında yer aldığı Türk dünyası Şöleni’ne binlerce vatandaş akın etti. Türklere özgü olan ve özellikle Hatay bölgesinde geleneksel bir hale gelen Abay Güreşi, şölendeki kalabalığın coşkusuna heyecan kattı. Beş ayrı kategoride düzenlenen Abay Güreşi’nde çocukların mücadelesi ise görülmeye değerdi. Afganistan ve Türkmenistan’dan konuk edilen halk sanatçılarının konser verdiği şölende, 4 bin kişiye meşhur Türkmen Pilavı ve ayran ikram edildi. Bayram havasında geçen şöleni organize eden Afganistan Türkmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Devlet Murat Çağrı ve Afganistan Türkleri Uluslararası Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Sucu, yaptıkları açılış konuşmasında; “Zeytinburnu’nda yaşamaktan mutluyuz. Zeytinburnu, bizim ikinci vatanımızdır. Burada birlik ve beraberlik içinde Türkü, Özbeği, Türkmeni ve Kazağı ile birlikte dayanışma içindeyiz. Arzumuz; ikamet, sağlık ve eğitim gibi sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Aynı zamanda Afganistan, Pakistan ve İran’da kamplarda yaşayan kardeşlerimizin de ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.”dedi. Şölen davetlileri arasında yer alan Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara ile Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz’in konuşmaları ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, yaptığı konuşmada, “Öncelikle burada yer alan binlerce vatandaşımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Şunu söylemek isterim ki; şu an burada yapılan Abay Güreşi’ni, uluslararası arenaya taşımak lazım. Neden Türk Dünyası Olimpiyatları’nı düzenlemeyelim?” şeklinde konuştu.Her zaman ve her yerde Türk Dünyası’nın yanında olduklarını ifade eden Erdem, “Soydaşlarımızın derdi, bizim derdimizdir. İkamet, sağlık ve eğitimde yaşanan sorunları çözmek için gayret göstermeye söz veriyoruz.”dedi. Şölen, Erdem’in konuşmasının ardından Afgan ve Türkmen halk sanatçılarının konseriyle devam etti. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Afganistan Türkleri Uluslararası Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Afganistan Türkmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Türk Dünyası Şöleni” coşkuyla kutlandı. Şölende, 4 bin kişiye dünyaca meşhur Türkmen Pilavı dağıtıldı.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’na bağlı derneklerin destek verdiği etkinliğe; Kazak Türkleri Vakfı, Karapapak Terekeme Türkleri Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği,  Hatay Ovakent Özbek Türkleri Derneği, İstanbul Mardinliler Derneği, Dünya Geleneksel Spor Oyunları Federasyonu, Avrasya Spor Yazarları Derneği ve Ahmet Yesevi Eğitim ve Kültür Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşları katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da aralarında yer aldığı Türk dünyası Şöleni’ne binlerce vatandaş akın etti. Türklere özgü olan ve özellikle Hatay bölgesinde geleneksel bir hale gelen Abay Güreşi, şölendeki kalabalığın coşkusuna heyecan kattı. Beş ayrı kategoride düzenlenen Abay Güreşi’nde çocukların mücadelesi ise görülmeye değerdi.

Afganistan ve Türkmenistan’dan konuk edilen halk sanatçılarının konser verdiği şölende, 4 bin kişiye meşhur Türkmen Pilavı ve ayran ikram edildi. Bayram havasında geçen şöleni organize eden Afganistan Türkmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Devlet Murat Çağrı ve Afganistan Türkleri Uluslararası Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Sucu, yaptıkları açılış konuşmasında; “Zeytinburnu’nda yaşamaktan mutluyuz. Zeytinburnu, bizim ikinci vatanımızdır. Burada birlik ve beraberlik içinde Türkü, Özbeği, Türkmeni ve Kazağı ile birlikte dayanışma içindeyiz. Arzumuz; ikamet, sağlık ve eğitim gibi sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Aynı zamanda Afganistan, Pakistan ve İran’da kamplarda yaşayan kardeşlerimizin de ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.”dedi.

Şölen davetlileri arasında yer alan Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara ile Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz’in konuşmaları ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, yaptığı konuşmada, “Öncelikle burada yer alan binlerce vatandaşımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Şunu söylemek isterim ki; şu an burada yapılan Abay Güreşi’ni, uluslararası arenaya taşımak lazım. Neden Türk Dünyası Olimpiyatları’nı düzenlemeyelim?” şeklinde konuştu.Her zaman ve her yerde Türk Dünyası’nın yanında olduklarını ifade eden Erdem, “Soydaşlarımızın derdi, bizim derdimizdir. İkamet, sağlık ve eğitimde yaşanan sorunları çözmek için gayret göstermeye söz veriyoruz.”dedi. Şölen, Erdem’in konuşmasının ardından Afgan ve Türkmen halk sanatçılarının konseriyle devam etti.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.