SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nda 30 Ağustos Coşkusu

KÜLTÜR 30.08.2011 - 23:43, Güncelleme: 30.08.2011 - 23:43
 

Zeytinburnu’nda 30 Ağustos Coşkusu

Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen Büyük Taarruz'un son günü yapılan Başkumandanlık Meydan Savaşı'nın (30 Ağustos 1922) yıldönümlerinde kutlanan ulusal bayram bugün yurtta olduğu gibi Zeytinburnu’nda da coşku ile kutlandı.

GÖRÜNTÜLER ZEYTİNBURNU TV'DE TIKLA-İZLE 30 Ağustos Zaferi, ilk olarak 30 Ağustos 1923'te Ankara, Afyon ve İzmir'de şenlikler düzenlenerek kutlandı. İzleyen yıllarda ülke genelinde kutlanmaya başladı ve Mayıs 1935'te 2739 sayılı yasayla Zafer Bayramı olarak kabul edildi ve O gün bugündür de coşku ile kutlanıyor. Zeytinburnu'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Adliye Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.Saat 10.30'de başlayan törende Anıta ilk çelengi Zeyinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar koydu. Garnizon Komutanlığı çelengini Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Ali Koluaçık, Belediye Başkanlığı çelengini Belediye Başkanı Murat Aydın, Ak Parti adına Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, CHP adına CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Hulisi Kocaer,, MHP adına MHP Zeytinburnu Teşkilat Başkanı Metin Şengöz, BBP adın İlçe Başkanı Kemal Aydın, Has Parti adına İlçe Başkanı Abdulhakim Kaya,Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına çelengini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Muhtarlar adına Adem Yavuz, Nejdet Baykan, İmdat Toraman, ve sivil toplum kuruluşları da çelenklerini Atatürk Anıtı'na sunarak Ata'yı selamladılar. Çelenk sunumunun ardından Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve arından okunan İstiklal Marşı ile Bayrağımız göndere çekildi. Törenin bitmesi ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı ile aynı güne gelen Ramazan Bayramı coşkusu da törende hissedildi. Tören alanındakiler birbirleri ile bayramlaştı ve ardından tören alanından ayrıldılar. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ-MEHMET ALPAY
Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen Büyük Taarruz'un son günü yapılan Başkumandanlık Meydan Savaşı'nın (30 Ağustos 1922) yıldönümlerinde kutlanan ulusal bayram bugün yurtta olduğu gibi Zeytinburnu’nda da coşku ile kutlandı.
GÖRÜNTÜLER ZEYTİNBURNU TV'DE TIKLA-İZLE

30 Ağustos Zaferi, ilk olarak 30 Ağustos 1923'te Ankara, Afyon ve İzmir'de şenlikler düzenlenerek kutlandı. İzleyen yıllarda ülke genelinde kutlanmaya başladı ve Mayıs 1935'te 2739 sayılı yasayla Zafer Bayramı olarak kabul edildi ve O gün bugündür de coşku ile kutlanıyor.

Zeytinburnu'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Adliye Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.Saat 10.30'de başlayan törende Anıta ilk çelengi Zeyinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar koydu. Garnizon Komutanlığı çelengini Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Ali Koluaçık, Belediye Başkanlığı çelengini Belediye Başkanı Murat Aydın, Ak Parti adına Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, CHP adına CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Hulisi Kocaer,, MHP adına MHP Zeytinburnu Teşkilat Başkanı Metin Şengöz, BBP adın İlçe Başkanı Kemal Aydın, Has Parti adına İlçe Başkanı Abdulhakim Kaya,Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına çelengini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Muhtarlar adına Adem Yavuz, Nejdet Baykan, İmdat Toraman, ve sivil toplum kuruluşları da çelenklerini Atatürk Anıtı'na sunarak Ata'yı selamladılar.

Çelenk sunumunun ardından Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve arından okunan İstiklal Marşı ile Bayrağımız göndere çekildi. Törenin bitmesi ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı ile aynı güne gelen Ramazan Bayramı coşkusu da törende hissedildi. Tören alanındakiler birbirleri ile bayramlaştı ve ardından tören alanından ayrıldılar. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ-MEHMET ALPAY
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.