SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yedikule Göğüs Hastanesi direndi, Bakanlık geri adım attı

SAĞLIK 10.05.2019 - 15:04, Güncelleme: 10.05.2019 - 15:04
 

Yedikule Göğüs Hastanesi direndi, Bakanlık geri adım attı

Yedikule Göğüs Hastanesi’nin İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlanmasına tepki gösteren hastane personel ve doktorları hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan uzman Dr. Murat Kıyık “Bugün hastanemizin bağlanmasına karşı olduğumuzu açıklamak için toplandık. Ancak dün gece aldığımız müjde ile bu talihsiz girişime bakanlığımız dur dediğini ve bağlanmanın olmayacağını öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

ÇALIŞANLAR VE HASTALAR TEPKİ GÖSTERDİ, BAKANLIK GERİ ADIM ATTI Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Uzman Dr. Murat Kıyık, Türkiye'de en fazla göğüs hastasına hizmet veren üçüncü basamak hastanesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Toplumumuz giderek yaşlanmakta, yaşlılığa bağlı akciğer hastalıkları artmaktadır. Özellikle kış aylarında acil ünitemiz dolup taşarken, hastanemizin daha da iyileştirilip geliştirilmesi gerekirken, yetiştirdiğimiz personelin kaçırılmamasına takdir ve motive edilmesine ihtiyaç varken, başka bir kuruma bağlanmak istenmesini anlayamamıştık.” “HASTANE ÇALIŞANLARI VE HASTALAR RAHAT BİR NEFES ALDI” Uzman Dr. Murat Kıyık, hastane çalışanın yıllardır huzur ve mutluluğunun işine ve hastalarına yansıdığını, bu nedenle de en az şikayetin olduğu bir kurum olduğunu vurgulayarak “Son 9 aydır hastanemizde yaşadığımız başhekim ile iletişim kuramama ve itibarsızlaştırma girişimleri hastanemizin bağlanma girişimiyle sonuçlanmış ve yarınından endişeli bir sürece girmişti. Tüm hastane çalışanlarının isteği bi an önce birleştirme veya bağlanma adı altında, hastanemizin yok olmasına müsaade edilmemesi ve kurumumuzun yıllardır sürdürdüğü başarılı hizmetin arttırılarak devam ettirmesinin önünün açılmasıydı. Bu kötü gidişe Sayın Sağlık Bakanımız ve bakanlığımızın erdemli yaklaşımı sonucu durduruldu. Hastane çalışanları ve hastalarımız olarak rahatça bir nefes aldık” diye konuştu. SAĞLIK BAKANLIĞI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR Sağlık Bakanlığı, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin idari ve mali yönden İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin idari ve mali yönden İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin idari ve mali yönden İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağı yönünde bazı iddialar bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, "Bakanlığımızca bu yönde alınmış bir karar bulunmamaktadır. Hastane gerek insan kaynağı gerek tıbbi donanım yönünden güçlendirilerek sağlık hizmet sunumuna devam edecektir." ifadelerine yer verildi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
Yedikule Göğüs Hastanesi’nin İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlanmasına tepki gösteren hastane personel ve doktorları hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan uzman Dr. Murat Kıyık “Bugün hastanemizin bağlanmasına karşı olduğumuzu açıklamak için toplandık. Ancak dün gece aldığımız müjde ile bu talihsiz girişime bakanlığımız dur dediğini ve bağlanmanın olmayacağını öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

ÇALIŞANLAR VE HASTALAR TEPKİ GÖSTERDİ, BAKANLIK GERİ ADIM ATTI

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Uzman Dr. Murat Kıyık, Türkiye'de en fazla göğüs hastasına hizmet veren üçüncü basamak hastanesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Toplumumuz giderek yaşlanmakta, yaşlılığa bağlı akciğer hastalıkları artmaktadır. Özellikle kış aylarında acil ünitemiz dolup taşarken, hastanemizin daha da iyileştirilip geliştirilmesi gerekirken, yetiştirdiğimiz personelin kaçırılmamasına takdir ve motive edilmesine ihtiyaç varken, başka bir kuruma bağlanmak istenmesini anlayamamıştık.”

“HASTANE ÇALIŞANLARI VE HASTALAR RAHAT BİR NEFES ALDI”

Uzman Dr. Murat Kıyık, hastane çalışanın yıllardır huzur ve mutluluğunun işine ve hastalarına yansıdığını, bu nedenle de en az şikayetin olduğu bir kurum olduğunu vurgulayarak “Son 9 aydır hastanemizde yaşadığımız başhekim ile iletişim kuramama ve itibarsızlaştırma girişimleri hastanemizin bağlanma girişimiyle sonuçlanmış ve yarınından endişeli bir sürece girmişti. Tüm hastane çalışanlarının isteği bi an önce birleştirme veya bağlanma adı altında, hastanemizin yok olmasına müsaade edilmemesi ve kurumumuzun yıllardır sürdürdüğü başarılı hizmetin arttırılarak devam ettirmesinin önünün açılmasıydı. Bu kötü gidişe Sayın Sağlık Bakanımız ve bakanlığımızın erdemli yaklaşımı sonucu durduruldu. Hastane çalışanları ve hastalarımız olarak rahatça bir nefes aldık” diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Sağlık Bakanlığı, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin idari ve mali yönden İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin idari ve mali yönden İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin idari ve mali yönden İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağı yönünde bazı iddialar bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, "Bakanlığımızca bu yönde alınmış bir karar bulunmamaktadır. Hastane gerek insan kaynağı gerek tıbbi donanım yönünden güçlendirilerek sağlık hizmet sunumuna devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.