SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

Zeytinburnu Dernekler Platformu Kuruldu

Hayatımıza değen alanların bilgisini paylaşmak, ona müdahale etmek ve değişimi yönetebilmek için bir araya gelerek Zeytinburnu Dernekler Platformu' nu oluşturduk. Kentsel yaşamın kalite düzeyi standartlarının yükseltilmesi amacıyla yaşadığımız bölgede birlikte hareket etmek ortak aklı ortaya çıkarmak amacındayız. Toplum olmak, yalnızca parklarda. otobüslerde, kuyruklarda karşılaşan insanların karşılaşmalarıyla değil aynı zamanda farklı olanların birlikte iş yapmaları, hayatı birlikte paylaşmalarıyla oluşur . Farklı renk ve sesler içeren bir araya gelişimiz, Zeytinburnu halkının kendi geleceklerini etkileyecek kararlara daha aktif katılması ve birlikte daha güzel yaşanabilir Zeytinburnu yaratma fikridir. İlçemizdeki tüm derneklere çağrımız kurmuş olduğumuz Zeytinburnu Dernekler Platformu’na katılarak destek vermeleri, böylelikle demokratik katılım anlayışıyla Dernekler Platformu’nu (ZEYDEF) Zeytinburnu Dernekler Federasyonu 'na dönüştürerek güç birliği yaratabilmeyi birlikte başarabilmek .Böylelikle aşağıda başlıklarını çoğaltabileceğimiz bir çok konuda ortak hareket edebiliriz. . -Doğal ,tarihsel ve kültürel değerleri koruma saygılı olma,-Çevresel , sosyal donatıları evrensel standartlara yükseltme,-Yerel Demokrasinin ve katılımcılığın arttırılmasına hizmet etmek,-Halkın-yerel mekansallığı sağlanırken iş ve konut meselesinin bir arada çözülmesi,-Zeytinburnu 'nda yaşanabilir kentler arasına girmesini sağlayacak tüm sektörlerin gelişmesine hizmet edilmesi,-Zeytinburnu Kentsel dönüşümünün kent rantı aktarma modeli olmaktan çıkarılıp, kent yoksullarının mağdurlarının da bu faydadan yararlanmasını isteme,-Yaşam kalitesini yükseltecek ve sürdürülebilir olacak yapıda düzenlemeleri oluşturma. Zeytinburnu’nda Aktif olarak Faaliyet Gösteren, 21 Derneğin Başkanı bir araya gelerek Zeytinburnu Dernekler Federasyonun ilk adımı olan Dernekler Platformunu kurdu. Dernekler Platformuna şu ana kadar, Zeytinburnu Ordulular Derneği-Zeytinburnu Trakyalılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği - Mardin Dargeçitliler ve Çevre Köyleri Derneği - Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği - Tüm Elazığlı İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği - Zeytinburnu Samsunlular Kültür Sosyal ve Kalkındırma Derneği - Kars- Ardahan- Iğdır Zeytinburnu Hemşehri Konseyi - Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği - Tüm Giresunlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği - Zeytinburnu Sinoplular Derneği - Doğu Türkistan Göçmenler Derneği - Konya Bozkır ve Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği - Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği -Avrupa Yakası Romanlar Dayanışma Derneği -İstanbul'daki Çankırı Sanayici ve İşadamları Derneği -Kas-DER Kastamonulular Dayanışma Derneği -Erikli Baba Kültür Derneği, MAGDER olmak üzere toplam 21 Dernek katıldı. Yaşayanlarına değer verilen bir ZEYTiNBURNU istiyoruz. İlçemiz adına güzle işlere imza atma dileğiyle çifte bayramınız kutlu olsun.. İYİ BAYRAMLAR...  
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2011 - Çarşamba

Zeytinburnu Dernekler Platformu Kuruldu

Hayatımıza değen alanların bilgisini paylaşmak, ona müdahale etmek ve değişimi yönetebilmek için bir araya gelerek Zeytinburnu Dernekler Platformu' nu oluşturduk. Kentsel yaşamın kalite düzeyi standartlarının yükseltilmesi amacıyla yaşadığımız bölgede birlikte hareket etmek ortak aklı ortaya çıkarmak amacındayız. Toplum olmak, yalnızca parklarda. otobüslerde, kuyruklarda karşılaşan insanların karşılaşmalarıyla değil aynı zamanda farklı olanların birlikte iş yapmaları, hayatı birlikte paylaşmalarıyla oluşur . Farklı renk ve sesler içeren bir araya gelişimiz, Zeytinburnu halkının kendi geleceklerini etkileyecek kararlara daha aktif katılması ve birlikte daha güzel yaşanabilir Zeytinburnu yaratma fikridir.

İlçemizdeki tüm derneklere çağrımız kurmuş olduğumuz Zeytinburnu Dernekler Platformu’na katılarak destek vermeleri, böylelikle demokratik katılım anlayışıyla Dernekler Platformu’nu (ZEYDEF) Zeytinburnu Dernekler Federasyonu 'na dönüştürerek güç birliği yaratabilmeyi birlikte başarabilmek .Böylelikle aşağıda başlıklarını çoğaltabileceğimiz bir çok konuda ortak hareket edebiliriz. .

-Doğal ,tarihsel ve kültürel değerleri koruma saygılı olma,
-Çevresel , sosyal donatıları evrensel standartlara yükseltme,
-Yerel Demokrasinin ve katılımcılığın arttırılmasına hizmet etmek,
-Halkın-yerel mekansallığı sağlanırken iş ve konut meselesinin bir arada çözülmesi,
-Zeytinburnu 'nda yaşanabilir kentler arasına girmesini sağlayacak tüm sektörlerin gelişmesine hizmet edilmesi,
-Zeytinburnu Kentsel dönüşümünün kent rantı aktarma modeli olmaktan çıkarılıp, kent yoksullarının mağdurlarının da bu faydadan yararlanmasını isteme,
-Yaşam kalitesini yükseltecek ve sürdürülebilir olacak yapıda düzenlemeleri oluşturma.

Zeytinburnu’nda Aktif olarak Faaliyet Gösteren, 21 Derneğin Başkanı bir araya gelerek Zeytinburnu
Dernekler Federasyonun ilk adımı olan Dernekler Platformunu kurdu. Dernekler Platformuna şu ana kadar, Zeytinburnu Ordulular Derneği-Zeytinburnu Trakyalılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği - Mardin Dargeçitliler ve Çevre Köyleri Derneği - Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği - Tüm Elazığlı İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği - Zeytinburnu Samsunlular Kültür Sosyal ve Kalkındırma Derneği - Kars- Ardahan- Iğdır Zeytinburnu Hemşehri Konseyi - Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği - Tüm Giresunlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği - Zeytinburnu Sinoplular Derneği - Doğu Türkistan Göçmenler Derneği - Konya Bozkır ve Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği - Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği -Avrupa Yakası Romanlar Dayanışma Derneği -İstanbul'daki Çankırı Sanayici ve İşadamları Derneği -Kas-DER Kastamonulular Dayanışma Derneği -Erikli Baba Kültür Derneği, MAGDER olmak üzere toplam 21 Dernek katıldı.

Yaşayanlarına değer verilen bir ZEYTiNBURNU istiyoruz. İlçemiz adına güzle işlere imza atma dileğiyle çifte bayramınız kutlu olsun..

İYİ BAYRAMLAR...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.