SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

Z.Burnu’nda Neler Oluyor?

Çevremizde yapılanlara ne kadar duyarlıyız. Bunu hiç sorguladığınız oldu mu? Zeytinburnu’nda yapılan birçok güzel proje var. Zeytinburnu’nda eğitim alanında Türkiye’ye örnek olan birçok projeye imza atıldı. İşte bunlardan biri hep bahsettiğimiz Bilgi evleri bu proje Zeytinburnu’muzun Türkiye’ye örnek projesi oldu. TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER YAPILDI Bir diğer proje ise Okullar arası centilmenlik ve Başarı yarışması. Yılsonu yapılan bu proje yıl boyunca okullarımızı etkinlik ve başarı için yarıştırır oldu. Bu yıl buna Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık başarılı okulları ödüllendirdiği yeni bir proje dahil oldu. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Zeytinburnu Belediyesinin başlattığı okullar arası centilmenlik ve başarı projesini önümüzdeki yıldan itibaren İstanbul genelinde uygulanacağını söyledi. Bir projemiz daha İstanbul’a örnek oldu. Eğitimin yanında Zeytinburnu Kültür sanat merkezi çok kısa sürede önemli etkinliklere imza attı. Akdem ve Aş evi bir başka eğitim ve sosyal projeler. ALTERNATİF TIBBIN TEMELİ ZEYTİNBURNU’NDA Takdire şayan işler hele bir tanesi var ki belki gelecekte bilim adamlarına ışık tutacak bir proje. Botanik Bahçeden bahsediyorum. 21 Yüzyılda alternatif Tıbbın revaçta olduğu bir dönemde Zeytinburnu için 10 yıl önce başlatılan bir başka başarılı proje. ZEYTİNBURNU İŞTAH KABARTIYOR Bunlar yaşanırken diğer taraftan da konum olarak önemli bir yerde olan Zeytinburnu’muz hızla Cazibe merkezi haline gelmeye devam ediyor. Zeytinburnu Cazibe Merkezi haline gelirken bir taraftan da yatırımcılar ve müteahhitlerin iştahını kabartıyor. Bunda ilçemizin konum olarak ve ulaşım açısında İstanbul’da önemli bir yere sahip olması yatıyor. Bunun startı Zeytinburnu sahilinde yapımı tamamlanan ada oteller tarafından başlatıldı. ZEYTİNBURNU İSİMİNİ KULLANMAKTAN UTANIYORLAR Bu inşaatlar rezidanslar Zeytinburnu’nda hızla yükselmeye başladı. Zeytinburnu Sümer’de Kentsel Dönüşüm projesini alan yatırımcı bile Zeytinburnu ismini kullanmaktan utanıyor. Bir diğeri ise Real İstanbul, Zeytinburnu’nun merkezinde yükselen Altı blok Zeytinburnu değil Merter olarak reklam yapılıyor. Bunlar gün geçtikçe artarken yetkilerinin buna tepkisiz kalmasını anlamak çok zor. İMARLARIN ASKI SÜRESİNDEN HABERİ OLAN YOK ! Zeytinburnu’nda imar izin alan inşaat firmalarını kimler sorgulayacak. Zeytinburnulu yöneticiler ve bizler Zeytinburnulular bunları ne kadar sorguluyoruz? İmar ölçekleri, İmar Emsalleri değiştirilirken bunlardan haberimiz var mı? Bu büyük inşaat firmalarına tanınan olanaklardan bizler faydalanabiliyor muyuz? İmar izni alındıktan sonra 30 gün askı sürelerine uyuluyor mu? Bunlar incelenip 3 ay itiraz süresini biliyor muyuz? İtiraz edilen projeler durdurulmuş mu? Zeytinburnu’nda yapılan inşaatların projeleri niçin inşaat sahasına asılmıyor? Bütün bunları sorgulayan daha duyarlı Zeytinburnulular dileğiyle kalın sağlıcakla….
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2010 - Pazartesi

Z.Burnu’nda Neler Oluyor?

Çevremizde yapılanlara ne kadar duyarlıyız. Bunu hiç sorguladığınız oldu mu?
Zeytinburnu’nda yapılan birçok güzel proje var. Zeytinburnu’nda eğitim alanında Türkiye’ye örnek olan birçok projeye imza atıldı. İşte bunlardan biri hep bahsettiğimiz Bilgi evleri bu proje Zeytinburnu’muzun Türkiye’ye örnek projesi oldu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER YAPILDI

Bir diğer proje ise Okullar arası centilmenlik ve Başarı yarışması. Yılsonu yapılan bu proje yıl boyunca okullarımızı etkinlik ve başarı için yarıştırır oldu. Bu yıl buna Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık başarılı okulları ödüllendirdiği yeni bir proje dahil oldu. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Zeytinburnu Belediyesinin başlattığı okullar arası centilmenlik ve başarı projesini önümüzdeki yıldan itibaren İstanbul genelinde uygulanacağını söyledi. Bir projemiz daha İstanbul’a örnek oldu.

Eğitimin yanında Zeytinburnu Kültür sanat merkezi çok kısa sürede önemli etkinliklere imza attı. Akdem ve Aş evi bir başka eğitim ve sosyal projeler.

ALTERNATİF TIBBIN TEMELİ ZEYTİNBURNU’NDA

Takdire şayan işler hele bir tanesi var ki belki gelecekte bilim adamlarına ışık tutacak bir proje. Botanik Bahçeden bahsediyorum. 21 Yüzyılda alternatif Tıbbın revaçta olduğu bir dönemde Zeytinburnu için 10 yıl önce başlatılan bir başka başarılı proje.

ZEYTİNBURNU İŞTAH KABARTIYOR

Bunlar yaşanırken diğer taraftan da konum olarak önemli bir yerde olan Zeytinburnu’muz hızla Cazibe merkezi haline gelmeye devam ediyor.

Zeytinburnu Cazibe Merkezi haline gelirken bir taraftan da yatırımcılar ve müteahhitlerin iştahını kabartıyor. Bunda ilçemizin konum olarak ve ulaşım açısında İstanbul’da önemli bir yere sahip olması yatıyor. Bunun startı Zeytinburnu sahilinde yapımı tamamlanan ada oteller tarafından başlatıldı.

ZEYTİNBURNU İSİMİNİ KULLANMAKTAN UTANIYORLAR

Bu inşaatlar rezidanslar Zeytinburnu’nda hızla yükselmeye başladı. Zeytinburnu Sümer’de Kentsel Dönüşüm projesini alan yatırımcı bile Zeytinburnu ismini kullanmaktan utanıyor. Bir diğeri ise Real İstanbul, Zeytinburnu’nun merkezinde yükselen Altı blok Zeytinburnu değil Merter olarak reklam yapılıyor. Bunlar gün geçtikçe artarken yetkilerinin buna tepkisiz kalmasını anlamak çok zor.

İMARLARIN ASKI SÜRESİNDEN HABERİ OLAN YOK !

Zeytinburnu’nda imar izin alan inşaat firmalarını kimler sorgulayacak. Zeytinburnulu yöneticiler ve bizler Zeytinburnulular bunları ne kadar sorguluyoruz? İmar ölçekleri, İmar Emsalleri değiştirilirken bunlardan haberimiz var mı? Bu büyük inşaat firmalarına tanınan olanaklardan bizler faydalanabiliyor muyuz?

İmar izni alındıktan sonra 30 gün askı sürelerine uyuluyor mu? Bunlar incelenip 3 ay itiraz süresini biliyor muyuz? İtiraz edilen projeler durdurulmuş mu? Zeytinburnu’nda yapılan inşaatların projeleri niçin inşaat sahasına asılmıyor?

Bütün bunları sorgulayan daha duyarlı Zeytinburnulular dileğiyle kalın sağlıcakla….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.