SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

Yakışanlar ve Yakışmayanlar

Zeytinburnu kültür ve sanatın gözbebeği olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor. Son iki yıl içerisinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Zeytinburnu’muza kazandırdığı iki kültür merkezi bu ilerlememizin amiral gemisini oluşturuyor.   Bu yatırımları sadece iki kültür merkezi ile sınırlamak haksızlık olur. Bir AKDEM bir projesi Türkiye’ye örnek olan Bilgi Evleri bunların hepsi büyük porjeler.   Tabiyki ilerlemenin ölçüsünü sadece eğitim ve kültür alanında yapılan projelerle sınırlandırmamak gerekir. Zeytinburnu’nu son 10 yılda büyük yol kat etti.   Yürünmeyen yollar kaldırımlar modern hale getirildi. Zeytinburnu ulaşımı için modern yollar ve viyadükler yapıldı. Aydınlatma sistemi yeniden yapıldı. Mobese kameraları suç oranlarını azalttı güvenliği artırdı.   Bu atılımlar 21. Yüzyılda Zeytinburnu için gerekliydi. Peki, bizler Zeytinburnu’muzu daha moder hale getirmek için neler yapıyoruz. Hiçbir şey yapmıyoruz. Bazen bizler bunları hiç hak etmiyoruz bile diyorum niçin mi?   Zeytinburnu son iki yıl içinde iki modern yer altı otoparkına kavuştu. Ama bu otoparklar bomboş hatta bizler bu otoparkların girişlerini sadece çöp yığmak için kullanıyoruz. Peki, araçlarımızı nereye park ediyoruz. Okul önlerine acımasızca öğrencilerimizin kaldırımlarını katlediyoruz. Onları otoyola itip trafik canavarının önüne atıyoruz. Yetkililer bu tehlikeyi görüp biran önce bunun önlemini almalıdırlar.   Birde ilçemize hiç ama hiç yakıştırmadığım ibadet hanelerin minarelerine konulan ve zararları ispatlamış baz istasyonları. Bunlar bir an önce kaldırılmalı. İbadethanelere gereken saygıyı göstermeliyiz.   Her yazımda mutlaka değinmeden geçmiyorum. Zeytinburnu’nun kanayan yarası Zeytinburnuspor. Bir ilçenin en büyük reklam aracı spordur ama ne yazık ki halen daha yetkililerimiz bunu görmezden geliyor. Takımımız battıkça batıyor. Yine bir çağrı daha yapıyorum gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyup Zeytinburnuspor’umuzu bu bataktan kurtaralım.   Yeni Yılınızı Kutluyorum Kalın Sağlıcakla..
Ekleme Tarihi: 01 Ocak 2010 - Cuma

Yakışanlar ve Yakışmayanlar

Zeytinburnu kültür ve sanatın gözbebeği olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor. Son iki yıl içerisinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Zeytinburnu’muza kazandırdığı iki kültür merkezi bu ilerlememizin amiral gemisini oluşturuyor.

 

Bu yatırımları sadece iki kültür merkezi ile sınırlamak haksızlık olur. Bir AKDEM bir projesi Türkiye’ye örnek olan Bilgi Evleri bunların hepsi büyük porjeler.

 

Tabiyki ilerlemenin ölçüsünü sadece eğitim ve kültür alanında yapılan projelerle sınırlandırmamak gerekir. Zeytinburnu’nu son 10 yılda büyük yol kat etti.

 

Yürünmeyen yollar kaldırımlar modern hale getirildi. Zeytinburnu ulaşımı için modern yollar ve viyadükler yapıldı. Aydınlatma sistemi yeniden yapıldı. Mobese kameraları suç oranlarını azalttı güvenliği artırdı.

 

Bu atılımlar 21. Yüzyılda Zeytinburnu için gerekliydi. Peki, bizler Zeytinburnu’muzu daha moder hale getirmek için neler yapıyoruz. Hiçbir şey yapmıyoruz. Bazen bizler bunları hiç hak etmiyoruz bile diyorum niçin mi?

 

Zeytinburnu son iki yıl içinde iki modern yer altı otoparkına kavuştu. Ama bu otoparklar bomboş hatta bizler bu otoparkların girişlerini sadece çöp yığmak için kullanıyoruz. Peki, araçlarımızı nereye park ediyoruz. Okul önlerine acımasızca öğrencilerimizin kaldırımlarını katlediyoruz. Onları otoyola itip trafik canavarının önüne atıyoruz. Yetkililer bu tehlikeyi görüp biran önce bunun önlemini almalıdırlar.

 

Birde ilçemize hiç ama hiç yakıştırmadığım ibadet hanelerin minarelerine konulan ve zararları ispatlamış baz istasyonları. Bunlar bir an önce kaldırılmalı. İbadethanelere gereken saygıyı göstermeliyiz.

 

Her yazımda mutlaka değinmeden geçmiyorum. Zeytinburnu’nun kanayan yarası Zeytinburnuspor. Bir ilçenin en büyük reklam aracı spordur ama ne yazık ki halen daha yetkililerimiz bunu görmezden geliyor. Takımımız battıkça batıyor. Yine bir çağrı daha yapıyorum gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyup Zeytinburnuspor’umuzu bu bataktan kurtaralım.

 

Yeni Yılınızı Kutluyorum Kalın Sağlıcakla..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.