SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

BİR VEKİL NASIL OLMALI?

Gazetemizin bir önceki sayısında köşemde Zeytinburnu’nda vekil havasını yazmıştım. Yazıma ilgi beklediğimden daha büyük oldu. Olumlu görüşlerin yanında beni taraflı davranmakla eleştiren yorumlarda oldu. Ama be sahada gördüklerimiz yazdım. Türkiye artık 2011 Genel Seçim havasına girdi. Ben de bu yazımda bir milletvekili nasıl olmalıdır. Bunu sizlerle paylaşacağım. BİR milletvekili nasıl olmalıdır? Başka bir deyişle toplum önüne çıkıp, toplum önderliği yapacak kişilerin vicdanına göre mi yoksa cüzdanına göre mi hareket etmeleri gerekir? Tabi ki cüzdanına değil vicdanına göre hareket etmelidir. Koltuk kaygısı taşımayıp yeri geldiğinde doğru bildiğinden şaşmadan “kral çıplak” diye bağırabilmeli. Memleketimizde oynanan siyasi oyunlara alet olup bunu da millete “demokrasi” diye yutturmamalı. Gözü pek, düşüncelerini açıkça söylemekten çekinmeyen, sözüne güvenilen, sözünün eri ve korkusuz olmalı. Yalan söyleyebilecek, el öpüp, boyun bükecek, vatandaşa efelenip, bürokrata kükreyecek, gariplere efelenip, lider menfaat çetelerine boyun eğecek, fikir ve proje üretmek yerine ülkesi satılırken göz kapayıp el kaldıracak adam olmamalı. Bir milletvekili öyle bir yiğit olmalı ki; gece başını yastığa koymadan önce kendi kendine sormalıdır; Bir haksızlığa sebep olup, bir ananın yüreğine ateş düşürmüş müyümdür?” diye. Bir gencin hayatını karartıp, bir babayı gecenin ortasında ağlatmış mıyımdır?” diye. Bugün ülkem ve milletim için ne yaptım? Toprağımın bütünlüğü ve bayrağımın özgürlüğü için hangi kararlara imza attım? diye muhakeme yapabilmelidir Bölücülere, dış mihraklara, yandaş talancılara, tahrikçilere, tertipçilere, din simsarlarına, etnik ayrımcılık yapanlara, provokatörlere ve hortumculara geçit vermemek için, TBMM’de baskı altında kalmadan kendi irademle çıkarılan yasalara karşı göğsümü siper ettim ve geçit vermedim diyebilmelidir. Yani bizim adımıza yasama yapan vekilimizin, “vicdanı, özgür iradesi, vatan - millet - bayrak sevgisi, cumhuriyete sadakati ve aklı olmalıdır.
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2010 - Çarşamba

BİR VEKİL NASIL OLMALI?

Gazetemizin bir önceki sayısında köşemde Zeytinburnu’nda vekil havasını yazmıştım. Yazıma ilgi beklediğimden daha büyük oldu. Olumlu görüşlerin yanında beni taraflı davranmakla eleştiren yorumlarda oldu. Ama be sahada gördüklerimiz yazdım. Türkiye artık 2011 Genel Seçim havasına girdi. Ben de bu yazımda bir milletvekili nasıl olmalıdır. Bunu sizlerle paylaşacağım.

BİR milletvekili nasıl olmalıdır?

Başka bir deyişle toplum önüne çıkıp, toplum önderliği yapacak kişilerin vicdanına göre mi yoksa cüzdanına göre mi hareket etmeleri gerekir?

Tabi ki cüzdanına değil vicdanına göre hareket etmelidir. Koltuk kaygısı taşımayıp yeri geldiğinde doğru bildiğinden şaşmadan “kral çıplak” diye bağırabilmeli.

Memleketimizde oynanan siyasi oyunlara alet olup bunu da millete “demokrasi” diye yutturmamalı.

Gözü pek, düşüncelerini açıkça söylemekten çekinmeyen, sözüne güvenilen, sözünün eri ve korkusuz olmalı.

Yalan söyleyebilecek, el öpüp, boyun bükecek, vatandaşa efelenip, bürokrata kükreyecek, gariplere efelenip, lider menfaat çetelerine boyun eğecek, fikir ve proje üretmek yerine ülkesi satılırken göz kapayıp el kaldıracak adam olmamalı.

Bir milletvekili öyle bir yiğit olmalı ki; gece başını yastığa koymadan önce kendi kendine sormalıdır;
Bir haksızlığa sebep olup, bir ananın yüreğine ateş düşürmüş müyümdür?” diye.

Bir gencin hayatını karartıp, bir babayı gecenin ortasında ağlatmış mıyımdır?” diye.


Bugün ülkem ve milletim için ne yaptım? Toprağımın bütünlüğü ve bayrağımın özgürlüğü için hangi kararlara imza attım? diye muhakeme yapabilmelidir


Bölücülere, dış mihraklara, yandaş talancılara, tahrikçilere, tertipçilere, din simsarlarına, etnik ayrımcılık yapanlara, provokatörlere ve hortumculara geçit vermemek için, TBMM’de baskı altında kalmadan kendi irademle çıkarılan yasalara karşı göğsümü siper ettim ve geçit vermedim diyebilmelidir.


Yani bizim adımıza yasama yapan vekilimizin, “vicdanı, özgür iradesi, vatan - millet - bayrak sevgisi, cumhuriyete sadakati ve aklı olmalıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.