SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

Amatörlerin Başarısının Sırrı !

AMATÖR KULÜPLERİMİZİN BAŞARISININ SIRRI Zeytinburnuspor tarihinin en kötü günlerini yaşarken, Zeytinburnu Amatör Kulüpleri başarıdan başarıya koşuyor. Zeytinburnu’nda futbol bitiyor mu, konuşulurken amatörlerin ard arda kazandıkları şampiyonluklar yeniden yüzümüzü güldürdü.             Çırpıcı Selvispor, Beştelsizspor, Zeytinburnu Eroğluspor, Zeytinburnu Yıldızspor, gruplarında şampiyon olup bir üst gruba çıkarken Zeytinburnu Damla Spor’un U-13’lerin Türkiye finalisti oldu ve bize büyük onur yaşattı. Bir anda gelen bu başarının ardındaki büyük sır neydi? Sorunlarla boğuşan amatörler nasıl bu başarıyı elde ettiler. Hatırlarsanız amatörlerin hep bir isteği vardı. Sahamız yok tesisimiz yok çalışamıyoruz imkânlarımız olsa başarımız kaçınılmaz diyorlardı. Bu başarılarda tabii ki Zeytinburnu Amatör kulüp yöneticileri, Başkanları, futbolcuları, teknik direktörlerinin bütün zorluklara rağmen gösterdikleri büyü çaba başarının en önemli faktörüdür. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap’ın Zeytinburnu Spor’dan ümidi kesip amatörlere destek sağlamasının ardından başarıyı tetikleyen diğer bir faktördür. Başarının diğer iki sırrı ise Hasan Doğan tesisleri ve Belediyenin başarılı sporcuları ödüllendirdiği ödül yönetmenliği. Bunun yanında altını çizmemiz gereken önemli bir faktör daha var Amatör Kulüpler Birliği. Zeytinburnu Amatör Kulüpler Birliğinin kurulmasının ardından birlik ve beraberliğinin sağlanmasında önemli bir paya sahiptir. Hasan Doğan tesisleri amatörler için büyük bir fırsat fakat amatörlerinin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor mu bu tartışılır. Eğer imkan ve olanak verildiğinde başarı geliyorsa Zeytinburnu amatör kulüplerine ait daha güzel ikinci bir tesis niçin olmasın. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başarılı sporcuları ödüllendirmesi ve malzeme yardımı hem sporcular hem de kulüplerinin başarısını tetikliyor. Geçmişte Arifler, Emreler yetiştiren Zeytinburnu yeni milli futbolcular yetiştirme peşinde. Her amatörde oldukça başarılı ortalama 200 lisanlı futbolcumuz var. Bu yıl Zeytinburnu Amatör kulüplerinden Yıldızspor Sivas’a, Selvispor ise Konya’ya ikişer futbolcularını gönderdiler. Amatör Kulüplerin başarısını sadece şampiyonluk ve kupadan ibaret görmek de onlara haksızlık olur. Sokaklardan köşe başlarından tiner uyuşturucu ve kötü alışkanlılara bulaşmış gençlerimiz spor ile buluşturuluyor. Bu kadar büyük bir misyonu üstlenmiş kulüpleri sadece bir amatör kulüpten ibaret görmek haksızlıktır. İşte amatör kulüplerimiz bu kadar büyük bir misyon üslenmişlerdir. Amatör kulüplere daha fazla destek sağlanması taraftarıyım. Önümüz Ramazan ve Halkoylaması, bu yaz sıcaklarında hem Onbir ayın Sultanı Ramazanın hem de halk oylamasının Ülkemize hayırlar getirmesi dileğiyle kalın sağlıcakla…..
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2010 - Pazar

Amatörlerin Başarısının Sırrı !

AMATÖR KULÜPLERİMİZİN BAŞARISININ SIRRI

Zeytinburnuspor tarihinin en kötü günlerini yaşarken, Zeytinburnu Amatör Kulüpleri başarıdan başarıya koşuyor. Zeytinburnu’nda futbol bitiyor mu, konuşulurken amatörlerin ard arda kazandıkları şampiyonluklar yeniden yüzümüzü güldürdü.
            
Çırpıcı Selvispor, Beştelsizspor, Zeytinburnu Eroğluspor, Zeytinburnu Yıldızspor, gruplarında şampiyon olup bir üst gruba çıkarken Zeytinburnu Damla Spor’un U-13’lerin Türkiye finalisti oldu ve bize büyük onur yaşattı.

Bir anda gelen bu başarının ardındaki büyük sır neydi? Sorunlarla boğuşan amatörler nasıl bu başarıyı elde ettiler. Hatırlarsanız amatörlerin hep bir isteği vardı. Sahamız yok tesisimiz yok çalışamıyoruz imkânlarımız olsa başarımız kaçınılmaz diyorlardı.

Bu başarılarda tabii ki Zeytinburnu Amatör kulüp yöneticileri, Başkanları, futbolcuları, teknik direktörlerinin bütün zorluklara rağmen gösterdikleri büyü çaba başarının en önemli faktörüdür. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap’ın Zeytinburnu Spor’dan ümidi kesip amatörlere destek sağlamasının ardından başarıyı tetikleyen diğer bir faktördür. Başarının diğer iki sırrı ise Hasan Doğan tesisleri ve Belediyenin başarılı sporcuları ödüllendirdiği ödül yönetmenliği. Bunun yanında altını çizmemiz gereken önemli bir faktör daha var Amatör Kulüpler Birliği. Zeytinburnu Amatör Kulüpler Birliğinin kurulmasının ardından birlik ve beraberliğinin sağlanmasında önemli bir paya sahiptir.

Hasan Doğan tesisleri amatörler için büyük bir fırsat fakat amatörlerinin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor mu bu tartışılır. Eğer imkan ve olanak verildiğinde başarı geliyorsa Zeytinburnu amatör kulüplerine ait daha güzel ikinci bir tesis niçin olmasın. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başarılı sporcuları ödüllendirmesi ve malzeme yardımı hem sporcular hem de kulüplerinin başarısını tetikliyor.

Geçmişte Arifler, Emreler yetiştiren Zeytinburnu yeni milli futbolcular yetiştirme peşinde. Her amatörde oldukça başarılı ortalama 200 lisanlı futbolcumuz var. Bu yıl Zeytinburnu Amatör kulüplerinden Yıldızspor Sivas’a, Selvispor ise Konya’ya ikişer futbolcularını gönderdiler.

Amatör Kulüplerin başarısını sadece şampiyonluk ve kupadan ibaret görmek de onlara haksızlık olur. Sokaklardan köşe başlarından tiner uyuşturucu ve kötü alışkanlılara bulaşmış gençlerimiz spor ile buluşturuluyor. Bu kadar büyük bir misyonu üstlenmiş kulüpleri sadece bir amatör kulüpten ibaret görmek haksızlıktır. İşte amatör kulüplerimiz bu kadar büyük bir misyon üslenmişlerdir. Amatör kulüplere daha fazla destek sağlanması taraftarıyım.

Önümüz Ramazan ve Halkoylaması, bu yaz sıcaklarında hem Onbir ayın Sultanı Ramazanın hem de halk oylamasının Ülkemize hayırlar getirmesi dileğiyle kalın sağlıcakla…..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.