SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Uzm. Diyetisyen Özge Demirbaş: Zayıflayayım derken sağlığınızdan olmayın!

SAĞLIK 23.10.2019 - 18:50, Güncelleme: 23.10.2019 - 18:50
 

Uzm. Diyetisyen Özge Demirbaş: Zayıflayayım derken sağlığınızdan olmayın!

Form tutup ideal vücuda kavuşmak için zorlu diyetler ve ağır sporlar çözüm gibi görünüyor. Peki, bu diyetler ne kadar sağlıklı? Zayıflamak uğruna sağlığınızdan olabileceğinizin farkında mısınız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Demirbaş’tan bu konuda bilgiler aldık.

Kilo vermek için her yolu denediniz mi? Diyetler olumlu sonuç vermediğinde her yöntemi her duyduğunuzu uyguladınız mı? Bu hatalara düşüp sağlığınızdan olmayın. Hızlı zayıflamak uğruna ‘bitkisel ve doğal’ adı altında zayıflatan çaylardan uzak durun. Bitki sonuçta ne zararı olabilir ki? Demeyin. Bilinçsizce kullanım böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon, kalpte ritim bozukluğuna ve bağırsağın doğal yapısını kalıcı olarak bozmaya sebep oluyor. Obezite, dünyada giderek yaygınlaşan bir halk sağlığı sorunudur. Obezite tedavisinde ilk aşama bireyin beslenme davranışlarını değiştirerek kilo vermesi hedeflenir. Eğer gereken başarı sağlanamazsa sağlıklı kilo vermek istiyorsanız mutlaka bunu bir diyetisyen aracılığıyla yapın. Bu tarz çaylara inanıp kullanırsanız sağlığınıza geri dönüşümsüz zararlar verebilirsiniz. •Zayıflama çaylarının içerisindeki bitkiler su atımını arttıran, uyarıcı etkileriyle kilo verdirir. •Kabızlık sorununuz ilk günlerde güzel bir şekilde çözülür fakat daha sonraki Zamanlarda bağırsağınızın doğal yapısını bozmaya başlar ve ilerleyen zamanlarda kronik kabızlık sorununuz ortaya çıkar. •Ayrıca laksatif özelliğinden dolayı vücuttan fazla su atımı potasyum,kalsiyum ve magnezyum eksikliğine sebep olur. Buda kalp ve kas sorunlarınıza yol açar. •Bu çayların içeriğindeki bitkilerin miktarları tam olarak bilinmediği için karaciğerinizde toksik etkilere yol açabilir. •Bir ürünün bitkisel olması yan etkisi olmayacağı anlamına gelmez. Burada kullanılan dozu çok önemlidir. Aksi taktirde ileriki evrelerde karaciğer yetmezliğine yol açabilir. Size en son tespit edilen bir çayın içerisindeki kimyasaldan bahsetmek istiyorum. Teff tohumlu çayda ‘sibutramin’ adlı bir kimyasal tespit edilmiş ve bu kimyasal kalp ve tansiyon rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Piyasadaki zayıflama çayları insana zararlı olabilecek kimyasallar içerebilir. Dünyada zayıflama amacıyla kullanılabilecek tek başına bir besin, mucize bir ürün yoktur. Obezitenin tedavisi beslenme alışkanlığınızı değiştirerek fiziksel aktivite içeren bir yaşamdır.
Form tutup ideal vücuda kavuşmak için zorlu diyetler ve ağır sporlar çözüm gibi görünüyor. Peki, bu diyetler ne kadar sağlıklı? Zayıflamak uğruna sağlığınızdan olabileceğinizin farkında mısınız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Demirbaş’tan bu konuda bilgiler aldık.

Kilo vermek için her yolu denediniz mi? Diyetler olumlu sonuç vermediğinde her yöntemi her duyduğunuzu uyguladınız mı? Bu hatalara düşüp sağlığınızdan olmayın. Hızlı zayıflamak uğruna ‘bitkisel ve doğal’ adı altında zayıflatan çaylardan uzak durun. Bitki sonuçta ne zararı olabilir ki? Demeyin. Bilinçsizce kullanım böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon, kalpte ritim bozukluğuna ve bağırsağın doğal yapısını kalıcı olarak bozmaya sebep oluyor.

Obezite, dünyada giderek yaygınlaşan bir halk sağlığı sorunudur. Obezite tedavisinde ilk aşama bireyin beslenme davranışlarını değiştirerek kilo vermesi hedeflenir. Eğer gereken başarı sağlanamazsa sağlıklı kilo vermek istiyorsanız mutlaka bunu bir diyetisyen aracılığıyla yapın. Bu tarz çaylara inanıp kullanırsanız sağlığınıza geri dönüşümsüz zararlar verebilirsiniz.

•Zayıflama çaylarının içerisindeki bitkiler su atımını arttıran, uyarıcı etkileriyle kilo verdirir.

•Kabızlık sorununuz ilk günlerde güzel bir şekilde çözülür fakat daha sonraki

Zamanlarda bağırsağınızın doğal yapısını bozmaya başlar ve ilerleyen zamanlarda kronik kabızlık sorununuz ortaya çıkar.

•Ayrıca laksatif özelliğinden dolayı vücuttan fazla su atımı potasyum,kalsiyum ve magnezyum eksikliğine sebep olur. Buda kalp ve kas sorunlarınıza yol açar.

•Bu çayların içeriğindeki bitkilerin miktarları tam olarak bilinmediği için karaciğerinizde toksik etkilere yol açabilir.

•Bir ürünün bitkisel olması yan etkisi olmayacağı anlamına gelmez. Burada kullanılan dozu çok önemlidir. Aksi taktirde ileriki evrelerde karaciğer yetmezliğine yol açabilir.

Size en son tespit edilen bir çayın içerisindeki kimyasaldan bahsetmek istiyorum. Teff tohumlu çayda ‘sibutramin’ adlı bir kimyasal tespit edilmiş ve bu kimyasal kalp ve tansiyon rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Piyasadaki zayıflama çayları insana zararlı olabilecek kimyasallar içerebilir.

Dünyada zayıflama amacıyla kullanılabilecek tek başına bir besin, mucize bir ürün yoktur. Obezitenin tedavisi beslenme alışkanlığınızı değiştirerek fiziksel aktivite içeren bir yaşamdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.