SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Uluocak: Yoldaki çökme binalara hasar vermiştir

KÜLTÜR 21.05.2014 - 18:39, Güncelleme: 21.05.2014 - 18:39
 

Uluocak: Yoldaki çökme binalara hasar vermiştir

Asrın projesi olan Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna kadar ulaşmış ve hizmete açılmıştı. Kazlıçeşme'den Halkalıya kadar devam edecek projenin çalışması aralıksız sürüyor.

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan ve yıllarca ünce dolgu yönetim ile yapıldığı iddia edilen Üst geçidin altında yapılan kazı ve boşaltma çalışması anayolu ortada ikiye bölündü.Mahalle sakinleri ve sürücüler arasında büyük paniğe yol açan yoldaki yarılmaya Belediyenin mühendisler müdahale etti. Mahalle sakinlerinden bazıları evlerinden sesler geldiğini öne sürdü. Güvenlik amacıyla yol trafiğe kapatıldı. Hemen Üst geçinin alt kısmına devam eden Marmaray çalışması durduruldu. Sökülen istinat duvarlarının yerine dolgu yapıldı. Çatlayan yol yama yapılarak trafiğe açıldı. Bu basit çalışmalara işin uzmanlarının isyan ettirdi. Zeytinburnu'nun en tecrübeli Mimarı Süleyman Uluocak Zeytinburnu Haber Gazetesi ile olay yerini inceledi. Soma'da basit tedbirsizliklerin 301 cana mal olduğunu fakat bunlardan halen ders çıkarılmadığını söyledi. Mimar Ulucaok, Marmarayı yapan firmanın teknik olarak buranın çökebileceğini hesaplamış olmalıydı. Buradan tren hattı geçerken, tren hattının sağında ve solunda 1.50 _ 2.00 m kalınlığında taş istinat duvarları vardı. Geçmişte burada 2 hat vardı. Gidiş ve geliş. Şu an Marmarayla birlikte 3 hata çıkacak. 3.hat için genişletme yaparken istinat duvarlarını kepçe ile yıkmaya başladılar. İstinat duvarları yıkılınca sizin de krokide (resimlerde) gösterdiğiniz gibi 7.00_8.00m yüksekliğindeki dolma toprakları (taşıt trafiğininde burada yoğun olduğunu düşünürsek) tutacak bir mekanizma kalmadı. Dolma topraklar boşalınca yolun yarısı yaklaşık 0.50 m. çökmeye başladı. Sanırım yolun karşı tarafındaki binalarda da hasar oluşmuştur. Fakat bu hasarlar gözle görülmez. Zeytinburnu Belediyesinin veya İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin yolun karşısındaki bina sahiplerine bu durumu bir tebligatla duyurmalı ve tahliye etmelidir. Zübeydehanım Caddesi Zeytinburnu'nun en hareketli yollarından birisidir. Özellikle o bölgede son yıllarda 16/9 vb. binaların yapılmasıyla yoğun bir yapılaşma oluştu. Trafik saat:18.00 ile 21.00'e kadar durarak devam ediyor. Hem trafiğin hareketli yükü, hem de duran araçların getirdikle yük ile birlikte şu anda yama yapılan dolma toprağın üzerindeki yol tekrar çökebilir. Biran önce dozerle kırılarak imha edilen istinat duvarlarının görevini yerine getirecek, fore kazıklara başlanmalıdır. Allah korusun yol çökerse yolla birlikte yolun karşısındaki binalarda da istenmeyen hasarlar oluşacaktır dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Asrın projesi olan Marmaray Kazlıçeşme istasyonuna kadar ulaşmış ve hizmete açılmıştı. Kazlıçeşme'den Halkalıya kadar devam edecek projenin çalışması aralıksız sürüyor.

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan ve yıllarca ünce dolgu yönetim ile yapıldığı iddia edilen Üst geçidin altında yapılan kazı ve boşaltma çalışması anayolu ortada ikiye bölündü.Mahalle sakinleri ve sürücüler arasında büyük paniğe yol açan yoldaki yarılmaya Belediyenin mühendisler müdahale etti. Mahalle sakinlerinden bazıları evlerinden sesler geldiğini öne sürdü. Güvenlik amacıyla yol trafiğe kapatıldı. Hemen Üst geçinin alt kısmına devam eden Marmaray çalışması durduruldu. Sökülen istinat duvarlarının yerine dolgu yapıldı. Çatlayan yol yama yapılarak trafiğe açıldı. Bu basit çalışmalara işin uzmanlarının isyan ettirdi.

Zeytinburnu'nun en tecrübeli Mimarı Süleyman Uluocak Zeytinburnu Haber Gazetesi ile olay yerini inceledi. Soma'da basit tedbirsizliklerin 301 cana mal olduğunu fakat bunlardan halen ders çıkarılmadığını söyledi. Mimar Ulucaok, Marmarayı yapan firmanın teknik olarak buranın çökebileceğini hesaplamış olmalıydı. Buradan tren hattı geçerken, tren hattının sağında ve solunda 1.50 _ 2.00 m kalınlığında taş istinat duvarları vardı.

Geçmişte burada 2 hat vardı. Gidiş ve geliş. Şu an Marmarayla birlikte 3 hata çıkacak. 3.hat için genişletme yaparken istinat duvarlarını kepçe ile yıkmaya başladılar. İstinat duvarları yıkılınca sizin de krokide (resimlerde) gösterdiğiniz gibi 7.00_8.00m yüksekliğindeki dolma toprakları (taşıt trafiğininde burada yoğun olduğunu düşünürsek) tutacak bir mekanizma kalmadı. Dolma topraklar boşalınca yolun yarısı yaklaşık 0.50 m. çökmeye başladı. Sanırım yolun karşı tarafındaki binalarda da hasar oluşmuştur. Fakat bu hasarlar gözle görülmez.

Zeytinburnu Belediyesinin veya İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin yolun karşısındaki bina sahiplerine bu durumu bir tebligatla duyurmalı ve tahliye etmelidir. Zübeydehanım Caddesi Zeytinburnu'nun en hareketli yollarından birisidir. Özellikle o bölgede son yıllarda 16/9 vb. binaların yapılmasıyla yoğun bir yapılaşma oluştu. Trafik saat:18.00 ile 21.00'e kadar durarak devam ediyor. Hem trafiğin hareketli yükü, hem de duran araçların getirdikle yük ile birlikte şu anda yama yapılan dolma toprağın üzerindeki yol tekrar çökebilir. Biran önce dozerle kırılarak imha edilen istinat duvarlarının görevini yerine getirecek, fore kazıklara başlanmalıdır. Allah korusun yol çökerse yolla birlikte yolun karşısındaki binalarda da istenmeyen hasarlar oluşacaktır dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.