SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Uluocak İTO seçiminde aday

KÜLTÜR 14.05.2013 - 00:07, Güncelleme: 14.05.2013 - 00:07
 

Uluocak İTO seçiminde aday

Yaptığı başarılı çalışmalarla Sivil Toplum Kuruluşları’nın taktirini kazanan Mimar Süleyman Uluocak, İTO seçimlerinde adaylığını açıkladı.

Mimar Süleyman Uluocak, 22 Mayıs tarihinde Seyrantepe TT Arena Stadyumu’nda yapılacak olan İTO seçimlerinde 21 Nolu Gayrimenkul Hizmetleri, 29 nolu Mühendislik Hizmetleri ve 45 Nolu Konut Yapım Komitelerinden seçime girecek. Türkiye’nin en büyük, Dünyanın 2. Büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası, 330.000 üyesi, 240 Meclis üyesi, 600 Komite üyesi ve 81 Komite sayısı ile 22 Mayıs’ta seçim yapıyor. Mimar Süleyman Uluocak’ta 21 Nolu Gayrimenkul Hizmetleri, 29 Nolu Mühendislik Hizmetleri ve 45 Nolu Konut Yapım Komitesine aday olduğunu açıkladı. “İTO Tüm Sektörlerin Temsilcisi Olmalıdır” Suleyman Uluocak yaptığı açıklamada şunlara değindi; “1987 yılında kurduğum mimarlık bürosu ile 26 yıllık İTO üyesiyim. 21 Nolu Gayrimenkul Hizmetleri, 29 Nolu Mühendislik Hizmetleri ve 45 Nolu Konut Yapım Komitelerinden seçimlere katılıyorum. İstanbul Ticaret Odası; Sivil Toplum Kuruluşlarının, odaların ve örgütlenemeyen bütün ticari sektörlerin temsilcisi olmalıdır. Özellikle yeni kurulan mühendislik bürolarının, inşaat firmalarının piyasa koşullarında büyük firmalarla (Tekelleşmenin önüne geçilmelidir) rekabet etme konusunda problemleri vardır. Sermaye birikimi konusunda da problemleri vardır. İstanbul Ticaret Odası’nın, küçük ve orta ölçekli sözü edilen bu firmaların piyasada tutunabilmeleri, işlerini devam ettirebilmeleri ve serbestçe rekabet etmeleri için KOSGEB kredilerinden faydalanmalarını sağlamalıdır.” “İstanbul Ticaret Odası’nın sektörel olarak 4 yılda bir kez seçimleri yapılıyor. 1990’lı yıllar da seçimler bu denli hareketli geçmiyordu” diyen Uluocak, “Son yıllarda cemaatlerin güçlenmesiyle ticaret odasındaki seçimlerde hareketli olmaya başladı. MÜSİAD – ASKON – TÜMSİAD ve TUSKON örgütlenmelerin seçime müdahil olmaları, ticaret odasında hareketli seçimin tabana yayılmasını sağladı. Bununla birlikte Ticaret Odası organ seçimlerinde kişisel gücüyle meclise girmeye çalışan sektör temsilcilerin önünü kapanmış oldu” şeklinde konuştu. “İstanbul’un bu projeler yapılmamalı”  Dalında uzman kişilerle yaptığı programlarla toplumdaki aksaklıkları ortaya koymaya çalışan Uluoacak şöyle konuştu,  “İstanbul’a 3. Havaalanının ihtiyaç olmadığını söyleyeceğim, havaalanı ihtiyacının mevcut Atatürk Havaalanı ile Sabiha Gökçen Havaalanı’nı büyütülerek sağlanması gerektiğini, 3.Havaalanı faaliyete geçerse Atatürk Havaalanı ile yeni yapılacak havalimanın iniş-kalkış koridoru birbirine çakışıyormuş. Bu bilgi uzmanların açıklamalarıdır. Yani iki havalimanının aynı anda çalışması mümkün görünmüyor. O zaman Atatürk Havalimanı yıkılacak İstanbul’un lokasyon olarak en güzel alanı da TOKİ eliyle imara açılacaktır. Kanal İstanbul Projesi hayata geçireceğim derseniz, mevcut İstanbul nüfusu ikiye katlanacaktır. Yeşil alanlar yerini yeni imar alanlarına bırakacak. TOKİ  eliyle İstanbul’un kuzeyi inşaatlarla donatılacaktır” diye sözlerini tamamladı. www.zeytinburnuhaber.org
Yaptığı başarılı çalışmalarla Sivil Toplum Kuruluşları’nın taktirini kazanan Mimar Süleyman Uluocak, İTO seçimlerinde adaylığını açıkladı.

Mimar Süleyman Uluocak, 22 Mayıs tarihinde Seyrantepe TT Arena Stadyumu’nda yapılacak olan İTO seçimlerinde 21 Nolu Gayrimenkul Hizmetleri, 29 nolu Mühendislik Hizmetleri ve 45 Nolu Konut Yapım Komitelerinden seçime girecek.
Türkiye’nin en büyük, Dünyanın 2. Büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası, 330.000 üyesi, 240 Meclis üyesi, 600 Komite üyesi ve 81 Komite sayısı ile 22 Mayıs’ta seçim yapıyor. Mimar Süleyman Uluocak’ta 21 Nolu Gayrimenkul Hizmetleri, 29 Nolu Mühendislik Hizmetleri ve 45 Nolu Konut Yapım Komitesine aday olduğunu açıkladı.

“İTO Tüm Sektörlerin Temsilcisi Olmalıdır”

Suleyman Uluocak yaptığı açıklamada şunlara değindi; “1987 yılında kurduğum mimarlık bürosu ile 26 yıllık İTO üyesiyim. 21 Nolu Gayrimenkul Hizmetleri, 29 Nolu Mühendislik Hizmetleri ve 45 Nolu Konut Yapım Komitelerinden seçimlere katılıyorum. İstanbul Ticaret Odası; Sivil Toplum Kuruluşlarının, odaların ve örgütlenemeyen bütün ticari sektörlerin temsilcisi olmalıdır. Özellikle yeni kurulan mühendislik bürolarının, inşaat firmalarının piyasa koşullarında büyük firmalarla (Tekelleşmenin önüne geçilmelidir) rekabet etme konusunda problemleri vardır. Sermaye birikimi konusunda da problemleri vardır. İstanbul Ticaret Odası’nın, küçük ve orta ölçekli sözü edilen bu firmaların piyasada tutunabilmeleri, işlerini devam ettirebilmeleri ve serbestçe rekabet etmeleri için KOSGEB kredilerinden faydalanmalarını sağlamalıdır.”

“İstanbul Ticaret Odası’nın sektörel olarak 4 yılda bir kez seçimleri yapılıyor. 1990’lı yıllar da seçimler bu denli hareketli geçmiyordu” diyen Uluocak, “Son yıllarda cemaatlerin güçlenmesiyle ticaret odasındaki seçimlerde hareketli olmaya başladı. MÜSİAD – ASKON – TÜMSİAD ve TUSKON örgütlenmelerin seçime müdahil olmaları, ticaret odasında hareketli seçimin tabana yayılmasını sağladı. Bununla birlikte Ticaret Odası organ seçimlerinde kişisel gücüyle meclise girmeye çalışan sektör temsilcilerin önünü kapanmış oldu” şeklinde konuştu.

“İstanbul’un bu projeler yapılmamalı”

 Dalında uzman kişilerle yaptığı programlarla toplumdaki aksaklıkları ortaya koymaya çalışan Uluoacak şöyle konuştu,  “İstanbul’a 3. Havaalanının ihtiyaç olmadığını söyleyeceğim, havaalanı ihtiyacının mevcut Atatürk Havaalanı ile Sabiha Gökçen Havaalanı’nı büyütülerek sağlanması gerektiğini, 3.Havaalanı faaliyete geçerse Atatürk Havaalanı ile yeni yapılacak havalimanın iniş-kalkış koridoru birbirine çakışıyormuş. Bu bilgi uzmanların açıklamalarıdır. Yani iki havalimanının aynı anda çalışması mümkün görünmüyor. O zaman Atatürk Havalimanı yıkılacak İstanbul’un lokasyon olarak en güzel alanı da TOKİ eliyle imara açılacaktır. Kanal İstanbul Projesi hayata geçireceğim derseniz, mevcut İstanbul nüfusu ikiye katlanacaktır. Yeşil alanlar yerini yeni imar alanlarına bırakacak. TOKİ  eliyle İstanbul’un kuzeyi inşaatlarla donatılacaktır” diye sözlerini tamamladı.

www.zeytinburnuhaber.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.