SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Türk Basının öncü ismi ZKS'de anılıyor

SPOR 03.03.2012 - 17:08, Güncelleme: 03.03.2012 - 17:08
 

Türk Basının öncü ismi ZKS'de anılıyor

Cumhuriyet dönemi basın ve kültür hayatının kilometre taşlarından olan Hakkı Tarık Us, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ nde anılıyor.

Zeytinburnu Belediyesi “Zeytinburnu’nun Ebedî Sâkinleri” adıyla başlattığı programlarda, ilçede yatan vefat etmiş kültür sanat adamlarını yeniden gündeme taşıyor. Mehmet Nuri Yardım’ın hazırlayıp sunduğu programda bu kez Cumhuriyet devri basın ve kültür hayatının seçkin isimlerinden Hakkı Tarık Us için bir anma programı yapılıyor Gazeteci yazar Recep Arslan’ ın konuk olarak yerini alacağı programda, Hakkı Tarık Us’un , basın dünyamızdaki yeri ve hizmetleri katılımcılara anlatılacak. Söyleşi, 6 Mart Salı günü saat 19.00’da başlayacak. Cumhuriyet dönemi basın ve kültür hayatının mümtaz isimlerinden olan Hakkı Tarık Us (1889- 1956) Matbuat Cemiyeti ve Türk Basın Birliği’nin kurucularındandır. Sahiplerinden olduğu Vakit gazetesindeki yazılarıyla tanındı. Gazete bir çok ismin yetişmesine vesile oldu. İşgâl yıllarında Milli Mücadele’ye verdiği hizmetler dolayısıyla kendisine İstiklâl Madalyası verildi. 21 Ekim 1956 tarihinde vefat etti. Yazarın yayımlanmış eserleri: Karikatür, Anadolu Yavrusunun Kitabı, İzmir’den Bursa’ya, Yugoslavya Seyahat Notları, Londra Seyahat Notları, İstanbul’dan Çoruh’a, Gördüklerim Duyduklarım Duygularım
Cumhuriyet dönemi basın ve kültür hayatının kilometre taşlarından olan Hakkı Tarık Us, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ nde anılıyor.
Zeytinburnu Belediyesi “Zeytinburnu’nun Ebedî Sâkinleri” adıyla başlattığı programlarda, ilçede yatan vefat etmiş kültür sanat adamlarını yeniden gündeme taşıyor. Mehmet Nuri Yardım’ın hazırlayıp sunduğu programda bu kez Cumhuriyet devri basın ve kültür hayatının seçkin isimlerinden Hakkı Tarık Us için bir anma programı yapılıyor

Gazeteci yazar Recep Arslan’ ın konuk olarak yerini alacağı programda, Hakkı Tarık Us’un , basın dünyamızdaki yeri ve hizmetleri katılımcılara anlatılacak.

Söyleşi, 6 Mart Salı günü saat 19.00’da başlayacak.

Cumhuriyet dönemi basın ve kültür hayatının mümtaz isimlerinden olan Hakkı Tarık Us (1889- 1956) Matbuat Cemiyeti ve Türk Basın Birliği’nin kurucularındandır. Sahiplerinden olduğu Vakit gazetesindeki yazılarıyla tanındı. Gazete bir çok ismin yetişmesine vesile oldu. İşgâl yıllarında Milli Mücadele’ye verdiği hizmetler dolayısıyla kendisine İstiklâl Madalyası verildi. 21 Ekim 1956 tarihinde vefat etti. Yazarın yayımlanmış eserleri: Karikatür, Anadolu Yavrusunun Kitabı, İzmir’den Bursa’ya, Yugoslavya Seyahat Notları, Londra Seyahat Notları, İstanbul’dan Çoruh’a, Gördüklerim Duyduklarım Duygularım
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.