SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Telsiz Kentsel Dönüşüm Mağdurlarının dayanacak güçleri kalmadı

GÜNDEM 05.02.2024 - 09:49, Güncelleme: 08.02.2024 - 11:12
 

Telsiz Kentsel Dönüşüm Mağdurlarının dayanacak güçleri kalmadı

Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Mağdurları binalarının önünde eylem yaptı. Yaklaşık yüz kişilik grup ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla yaşadıkları mağduriyeti gündem getirdiler.

Telsiz Kentsel Dönüşüm Mağdurlarının dayanacak güçleri kalmadı Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Mağdurları binalarının önünde eylem yaptı. Yaklaşık yüz kişilik grup ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla yaşadıkları mağduriyeti gündem getirdiler.  Telsiz Mahallesinde 7 yıl önce Kentsel Dönüşüm için yıkılan binaların ardından vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı. Uzun yıllar için başlanmayan proje Ömer Arısoy’un Belediye Başkanı seçilmesinin ardında start aldı. İki yıl gibi kısa bir süre içinde kaba inşaatları tamamlanan daireler teslim aşamasına gelmek üzere. Fakat hak sahiplerinin artık daha dayanacak güçleri kalmadı. Teslim tarihinin belli olması ve ödeyecekleri artı tutarının yüksek meblağlara ulaşması vatandaşları isyan ettirdi. Binalarının önünde toplanan hak sahipleri TOKİ’ye seslenerek artık sözünüzü tutun dediler.   TOKİ ve Zeytinburnu Belediyesi’nin üstlendiği Telsiz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi 7 Yıldır bitmediğini belirten hak sahipleri bugün, ” 2 Yıl dediniz 7 Yıl oldu” diyerek inşaatları önünde pankartlı, düdük çalarak sorumluları protesto etti. Hak Sahibi Gülşah Çelik Zeytinburnu TV’ye yaptığı özel açıklamada konuşacak derdimizi anlatacak kişi bulamıyoruz. Bulduğumuzda bizleri dinlemiyorlar. Dairemizin maliyetinin ne olduğunu bilmiyoruz. Birileri bizleri muhatap alsın. Ne kadar ödeme yapacağız. Evlerimiz ne zaman teslim edilecek bunu bizlere izah etsin dedi  Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy konu ile ilgili yaptığı açıklmada 2021 yılında imzalar tamamlandı ve işe giriştik. Pandemi ve Depreme rağmen 2 yılda teslim aşamasına geldik. Otoparksız yapılması tamamen teknik bir sorun. Alttan metro hattı geçiyor. Sur tecrit bandında ve düz bir zemin arada iki yeni yıkılamayan bina var bütünlük sağlanamadı için bu projemiza otoparksız yapıldı. Buranında sorunlarını çözüm hak sahiplerine kısa süre içnide teslim edeceğiz dedi.   
Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Mağdurları binalarının önünde eylem yaptı. Yaklaşık yüz kişilik grup ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla yaşadıkları mağduriyeti gündem getirdiler.

Telsiz Kentsel Dönüşüm Mağdurlarının dayanacak güçleri kalmadı Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Mağdurları binalarının önünde eylem yaptı. Yaklaşık yüz kişilik grup ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla yaşadıkları mağduriyeti gündem getirdiler. 

Telsiz Mahallesinde 7 yıl önce Kentsel Dönüşüm için yıkılan binaların ardından vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı. Uzun yıllar için başlanmayan proje Ömer Arısoy’un Belediye Başkanı seçilmesinin ardında start aldı. İki yıl gibi kısa bir süre içinde kaba inşaatları tamamlanan daireler teslim aşamasına gelmek üzere. Fakat hak sahiplerinin artık daha dayanacak güçleri kalmadı. Teslim tarihinin belli olması ve ödeyecekleri artı tutarının yüksek meblağlara ulaşması vatandaşları isyan ettirdi. Binalarının önünde toplanan hak sahipleri TOKİ’ye seslenerek artık sözünüzü tutun dediler.  

TOKİ ve Zeytinburnu Belediyesi’nin üstlendiği Telsiz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi 7 Yıldır bitmediğini belirten hak sahipleri bugün, ” 2 Yıl dediniz 7 Yıl oldu” diyerek inşaatları önünde pankartlı, düdük çalarak sorumluları protesto etti. Hak Sahibi Gülşah Çelik Zeytinburnu TV’ye yaptığı özel açıklamada konuşacak derdimizi anlatacak kişi bulamıyoruz. Bulduğumuzda bizleri dinlemiyorlar. Dairemizin maliyetinin ne olduğunu bilmiyoruz. Birileri bizleri muhatap alsın. Ne kadar ödeme yapacağız. Evlerimiz ne zaman teslim edilecek bunu bizlere izah etsin dedi 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy konu ile ilgili yaptığı açıklmada 2021 yılında imzalar tamamlandı ve işe giriştik. Pandemi ve Depreme rağmen 2 yılda teslim aşamasına geldik. Otoparksız yapılması tamamen teknik bir sorun. Alttan metro hattı geçiyor. Sur tecrit bandında ve düz bir zemin arada iki yeni yıkılamayan bina var bütünlük sağlanamadı için bu projemiza otoparksız yapıldı. Buranında sorunlarını çözüm hak sahiplerine kısa süre içnide teslim edeceğiz dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.