SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Surlardaki Yangının Küllerinden dehşet çıktı

KÜLTÜR 01.05.2014 - 13:29, Güncelleme: 01.05.2014 - 13:29
 

Surlardaki Yangının Küllerinden dehşet çıktı

Yedikule’de tarihi surlarda çıkan yangın için çağrılan itfaiye erleri, küllerin arasında başı olmayan bir cesetle karşılaştı.

GEÇTİĞİMİZ cuma gecesi tarihi Yedikule surlarında dumanlar gören vatandaşlar itfaiyeyi aradı. İtfaiye geldiğinde, yangın sönmüştü. Yangın alanını inceleyen itfaiye erleri, küllerin içinde bir ceset fark etti. Ancak cesedin başı yoktu. Cesedin üzerine yanıcı bir madde döküldüğü, çalı parçalarıyla iyice yanmasının amaçlandığı belirlendi. ÖLDÜRÜP YAKTILAR Bir erkeğe ait ceset tamamen yandığı için maddi bir delile ulaşılamayınca, DNA incelemesi için doku örnekleri alındı. Alınan doku örneği ve materyaller Polis Kriminal Laboratuvarı’na teslim edildi. Polis, bölgedeki MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Poliste oluşan ağırlıklı görüşe göre, cinayet başka bir yerde birden fazla kişi tarafından işlendi. Kafası gövdesinden bıçakla ayrılan ceset, bir araçla getirildiği surlarda üzerine benzin dökülerek yakıldı. AMAÇ DELİL KARARTMA Kafanın kesilmesini ve cesedin yakılmasını ‘delilleri karartma ve kimliği gizleme’ amaçlı değerlendiren detektifler kamera görüntülerinde iz ararken, kayıp başvurusu yapan kişilerin yakınlarından alınan DNA örnekleri de, cesetten alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Bu yolla cesedin kimliğine ulaşılmaya çalışılacak. Sierra’dan sonra 3’üncü AMERİKALI turist Sarai Sierra (34), 21 Ocak 2013 tarihinde Sarayburnu surlarında öldürülmüş, cesedi 12 gün sonra bulunmuştu. 2013 yılının Ağustos ayında ise aynı dehlizlerde Yusuf Aslan (63) boğazı kesilerek öldürülmüştü. 10 çocuk babası Aslan’ın cesedini vatandaşlar fark etmiş, cinayet ortaya çıkmıştı. Aslan da öldürüldükten sonra surlar içerisinde benzin dökülerek yakılmıştı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Yedikule’de tarihi surlarda çıkan yangın için çağrılan itfaiye erleri, küllerin arasında başı olmayan bir cesetle karşılaştı.

GEÇTİĞİMİZ cuma gecesi tarihi Yedikule surlarında dumanlar gören vatandaşlar itfaiyeyi aradı. İtfaiye geldiğinde, yangın sönmüştü. Yangın alanını inceleyen itfaiye erleri, küllerin içinde bir ceset fark etti. Ancak cesedin başı yoktu. Cesedin üzerine yanıcı bir madde döküldüğü, çalı parçalarıyla iyice yanmasının amaçlandığı belirlendi.

ÖLDÜRÜP YAKTILAR

Bir erkeğe ait ceset tamamen yandığı için maddi bir delile ulaşılamayınca, DNA incelemesi için doku örnekleri alındı. Alınan doku örneği ve materyaller Polis Kriminal Laboratuvarı’na teslim edildi. Polis, bölgedeki MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Poliste oluşan ağırlıklı görüşe göre, cinayet başka bir yerde birden fazla kişi tarafından işlendi. Kafası gövdesinden bıçakla ayrılan ceset, bir araçla getirildiği surlarda üzerine benzin dökülerek yakıldı.

AMAÇ DELİL KARARTMA

Kafanın kesilmesini ve cesedin yakılmasını ‘delilleri karartma ve kimliği gizleme’ amaçlı değerlendiren detektifler kamera görüntülerinde iz ararken, kayıp başvurusu yapan kişilerin yakınlarından alınan DNA örnekleri de, cesetten alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Bu yolla cesedin kimliğine ulaşılmaya çalışılacak.

Sierra’dan sonra 3’üncü

AMERİKALI turist Sarai Sierra (34), 21 Ocak 2013 tarihinde Sarayburnu surlarında öldürülmüş, cesedi 12 gün sonra bulunmuştu. 2013 yılının Ağustos ayında ise aynı dehlizlerde Yusuf Aslan (63) boğazı kesilerek öldürülmüştü. 10 çocuk babası Aslan’ın cesedini vatandaşlar fark etmiş, cinayet ortaya çıkmıştı. Aslan da öldürüldükten sonra surlar içerisinde benzin dökülerek yakılmıştı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.