SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Özal ölümünün 29. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

GÜNDEM 18.04.2022 - 11:26, Güncelleme: 18.04.2022 - 11:26
 

Özal ölümünün 29. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993'te aramızdan ayrılışının üzerinden tam 29 yıl geçti. Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra görevi başında vefat eden 2. Cumhurbaşkanı olan merhum Turgut Özal için bugün Topkapı Mezarlığı'ndaki anıt mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Törene Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal ve gelini Sinem Özal'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3. Kolordu Komutanı Levent Ergün, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta katıldı.  Tören sonrası konuşan Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, "Özlemek yetmiyor her geçen gün daha da artıyor. Eksikliğini duymak, acısını çekmek çok zor. Allah bir güç verecek bana bunlara dayanacağım başka çarem yok. Ama acım çok büyük" dedi. Gazetecilerin "Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz" sorusu üzerine Semra Özal, "Herkes nasıl yapıyorsa bende öyle yapıyorum. İdare etmeye çalışıyorum. Hiç koronavirüs olmadım. Aşılarımın hepsini yaptırmıştım. Hiç öyle bir rahatsızlığım olmadı. Herkesin aşı olması lazım. Kendi canımız için aşı şart" şeklinde konuştu. Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ise, "Babamla ilgili her şeyi özlüyorum. En çok da özlediğim ise sıkıntı yaşadığımız günlerde acaba o hayatta olsa ne söylerdi. Nasıl bir çözüm bulurdu. Mutlaka bir çözüm bulurdu. Esas özlediğim onun fikirleri, çözümleri ve çıkış yolları. 1970'lerin çıkışını 1980'lerde yaptı. Bugünde olsa yapardı. Acaba ne yapardı diye onu çok merak ediyorum ve o konuları çok özlüyorum. Bugün ekonomik yapılması gerekenleri o da biliyor. Bizde ne biliyoruz ne yapılması gerektiğini. Bazı şeylerin düzeltilmesi lazım. Ben şuan da yanlışlar yapıldığını düşünüyorum. O yanlışlardan biran önce vazgeçilmezse daha büyük sıkıntılı günlere gideriz diye korkuyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993'te aramızdan ayrılışının üzerinden tam 29 yıl geçti. Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra görevi başında vefat eden 2. Cumhurbaşkanı olan merhum Turgut Özal için bugün Topkapı Mezarlığı'ndaki anıt mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Törene Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal ve gelini Sinem Özal'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3. Kolordu Komutanı Levent Ergün, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta katıldı. 

Tören sonrası konuşan Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, "Özlemek yetmiyor her geçen gün daha da artıyor. Eksikliğini duymak, acısını çekmek çok zor. Allah bir güç verecek bana bunlara dayanacağım başka çarem yok. Ama acım çok büyük" dedi. Gazetecilerin "Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz" sorusu üzerine Semra Özal, "Herkes nasıl yapıyorsa bende öyle yapıyorum. İdare etmeye çalışıyorum. Hiç koronavirüs olmadım. Aşılarımın hepsini yaptırmıştım. Hiç öyle bir rahatsızlığım olmadı. Herkesin aşı olması lazım. Kendi canımız için aşı şart" şeklinde konuştu.

Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ise, "Babamla ilgili her şeyi özlüyorum. En çok da özlediğim ise sıkıntı yaşadığımız günlerde acaba o hayatta olsa ne söylerdi. Nasıl bir çözüm bulurdu. Mutlaka bir çözüm bulurdu. Esas özlediğim onun fikirleri, çözümleri ve çıkış yolları. 1970'lerin çıkışını 1980'lerde yaptı. Bugünde olsa yapardı. Acaba ne yapardı diye onu çok merak ediyorum ve o konuları çok özlüyorum. Bugün ekonomik yapılması gerekenleri o da biliyor. Bizde ne biliyoruz ne yapılması gerektiğini. Bazı şeylerin düzeltilmesi lazım. Ben şuan da yanlışlar yapıldığını düşünüyorum. O yanlışlardan biran önce vazgeçilmezse daha büyük sıkıntılı günlere gideriz diye korkuyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.