SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

OMERKA Derneği Muhtarlarla istişare toplantısı yaptı

GÜNDEM 08.11.2021 - 22:58, Güncelleme: 09.11.2021 - 09:11
 

OMERKA Derneği Muhtarlarla istişare toplantısı yaptı

Zeytinburnu’nun en aktif derneklerinden biri olan OMERKA Derneği Mahalle Muhtarlarının katılımıyla istişare toplantılarının startını verdi. Başkan İhsan Kaya Mahalle Muhtarlarımızla bir araya gelmemizin en öncelikli nedeni mahallerde ulaşılmamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz dedi.

2018 Yılında Kurucu Başkan İhsan Kaya önderliğinde kurulan ve geride bıraktığı 3 yılın sonunda adından sıkça söz ettiren OMERKA Derneği yaptığı çalışmalar ve organizasyonlarla bir sivil toplum kuruluş nasıl olmalıdır sorusuna en güzel cevabı veriyor. OMERKA Derneği Başkanı İhsan Kaya Muhtarla istişare toplantısının açılış konuşmasın yaptı. Toplantının amacı hakkında bilgi veren Başkan Kaya, Bu istişare toplantımızın tek bir gayesi var 13 Mahallemizin tamamında ihtiyaç sahibi ulaşmamış tek bir aile kalmasını istemiyoruz dedi. Biz Üç yıl önce aşiretimizi bir araya toplamak için kurulan bir derneğiz fakat üç yılın sonunda geldiğimiz noktada OMERKA Derneği binlere aileye el uzatmış örnek bir sivil toplum kuruluşuna dönüşmüştür. Sadece pandemi dönemi ve Ramazan ayında Bine yakın ailenin evine sıcak aş olduk. Bunları yaparken hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadık sadece yönetim kurulumuz, üyelerimiz ve hayırsever hemşerilerimizin desteğiyle böylesine güzel bir çalışmaya imzamızı attık dedi.  Oldukça görkemli ve büyük bir genel merkezi olan OMERKA Derneğini Gün boyu Zeytinburnu Halkına hizmet veriyor. Derneğe uğraya herkes çayını kahvesini içiyor namazını mescitte eda ediyor. Taziyeler için vazgeçilmez bir mekan haine dönüşen Derneğin merkezinde tüm siyasi partilerde ayırım yapılmaksızın vatandaşlarla buluşuyor. Toplantıya katılan OMERKA Derneğinin yönetim kurulu üyeleri; Genel Sekreter: Murat İşler, Sayman: Vahap Akipa, Sosyal Medya Sorumlusu: Halil Sönmez, Resmi Kuruluşlardan Sorumlu: Aydın İstik, Taziye İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı: Ramazan Şineoğlu, Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı: Fehmi Akipa, Başkan Yardımcıları: Celal Gürgün, Faysal Uz, Nezir Er, Mesut Ay, İsmail Demir, Durmaz Arslan, Nazım Çetin, Ethem Akdeniz, Ömer Çakır, Halil Arslan, Başkan İhsan Kaya’nın ardından tek tek söz alarak kendilerini tanıttılar ve derneğin faaliyetleri hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verdiler.  İlk istişare toplantısına katılan Yeşiltepe Mahalle muhtarı Nadiye Polat, Beştelsiz Mahalle Muhtarı Bekir Yavuz ve Veliefendi mahalle Muhtarı Derya Akkılıç OMERKA Derneğinin genel merkezine hayran kaldılar. İstişare toplantısını oldukça yararlı bulan mahalle muhtarları birlikte çalışabilir. Böylece yapılan yardımların koordinasyonun bir düzen içinde olur. Sizleri ulaşamadığı ailelere bizler bizlerin ulamadıklarına sizler ulaşırsınız. Bunun yanında dernekte yapılan taziyelere de davet ederseniz seve seve katılmak isteriz dediler. Toplantının sonunda OMERKA Derneği Başkanı İhsan Kaya Mahalle muhtarlarına Bin yıl hatırı olan Dibek kahvesi takdim etti. İstişare toplantısı hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
Zeytinburnu’nun en aktif derneklerinden biri olan OMERKA Derneği Mahalle Muhtarlarının katılımıyla istişare toplantılarının startını verdi. Başkan İhsan Kaya Mahalle Muhtarlarımızla bir araya gelmemizin en öncelikli nedeni mahallerde ulaşılmamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz dedi.

2018 Yılında Kurucu Başkan İhsan Kaya önderliğinde kurulan ve geride bıraktığı 3 yılın sonunda adından sıkça söz ettiren OMERKA Derneği yaptığı çalışmalar ve organizasyonlarla bir sivil toplum kuruluş nasıl olmalıdır sorusuna en güzel cevabı veriyor. OMERKA Derneği Başkanı İhsan Kaya Muhtarla istişare toplantısının açılış konuşmasın yaptı. Toplantının amacı hakkında bilgi veren Başkan Kaya, Bu istişare toplantımızın tek bir gayesi var 13 Mahallemizin tamamında ihtiyaç sahibi ulaşmamış tek bir aile kalmasını istemiyoruz dedi. Biz Üç yıl önce aşiretimizi bir araya toplamak için kurulan bir derneğiz fakat üç yılın sonunda geldiğimiz noktada OMERKA Derneği binlere aileye el uzatmış örnek bir sivil toplum kuruluşuna dönüşmüştür. Sadece pandemi dönemi ve Ramazan ayında Bine yakın ailenin evine sıcak aş olduk. Bunları yaparken hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadık sadece yönetim kurulumuz, üyelerimiz ve hayırsever hemşerilerimizin desteğiyle böylesine güzel bir çalışmaya imzamızı attık dedi. 

Oldukça görkemli ve büyük bir genel merkezi olan OMERKA Derneğini Gün boyu Zeytinburnu Halkına hizmet veriyor. Derneğe uğraya herkes çayını kahvesini içiyor namazını mescitte eda ediyor. Taziyeler için vazgeçilmez bir mekan haine dönüşen Derneğin merkezinde tüm siyasi partilerde ayırım yapılmaksızın vatandaşlarla buluşuyor. Toplantıya katılan OMERKA Derneğinin yönetim kurulu üyeleri; Genel Sekreter: Murat İşler, Sayman: Vahap Akipa, Sosyal Medya Sorumlusu: Halil Sönmez, Resmi Kuruluşlardan Sorumlu: Aydın İstik, Taziye İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı: Ramazan Şineoğlu, Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı: Fehmi Akipa, Başkan Yardımcıları: Celal Gürgün, Faysal Uz, Nezir Er, Mesut Ay, İsmail Demir, Durmaz Arslan, Nazım Çetin, Ethem Akdeniz, Ömer Çakır, Halil Arslan, Başkan İhsan Kaya’nın ardından tek tek söz alarak kendilerini tanıttılar ve derneğin faaliyetleri hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verdiler. 

İlk istişare toplantısına katılan Yeşiltepe Mahalle muhtarı Nadiye Polat, Beştelsiz Mahalle Muhtarı Bekir Yavuz ve Veliefendi mahalle Muhtarı Derya Akkılıç OMERKA Derneğinin genel merkezine hayran kaldılar. İstişare toplantısını oldukça yararlı bulan mahalle muhtarları birlikte çalışabilir. Böylece yapılan yardımların koordinasyonun bir düzen içinde olur. Sizleri ulaşamadığı ailelere bizler bizlerin ulamadıklarına sizler ulaşırsınız. Bunun yanında dernekte yapılan taziyelere de davet ederseniz seve seve katılmak isteriz dediler. Toplantının sonunda OMERKA Derneği Başkanı İhsan Kaya Mahalle muhtarlarına Bin yıl hatırı olan Dibek kahvesi takdim etti. İstişare toplantısı hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.