SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Merkezefendi’de Karadeniz Rüzgarı esti

KÜLTÜR 17.05.2017 - 09:14, Güncelleme: 17.05.2017 - 09:14
 

Merkezefendi’de Karadeniz Rüzgarı esti

Tulum, Kemençe, Horon... Karadeniz müziğinin son yıllarda yetiştirdiği en önemli seslerden grup İmera Zeytinburnuluları coşturdu. Grubun solisti Hüseyin Ulusan’ın kemençe şovuyla horon tepen gençler konser boyunca doyasıya eğlendi.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Her gün farklı sanatçıların konuk edildiği festivalde sahne alan grup İmera Zeytinburnulu hayranlarıyla buluştu. Bitmeyen Sevda, İmera Fera, Emri Olur, Vazgeçtim gibi şarkılarıyla dinleyenleri Karadeniz ezgilerine doyuran grup İmera, konsere katılan vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Yoğun ilgi gören konserde alanı dolduran gençler ise tulum şov eşliğinde bol bol horon tepip öz çekim yaptı. “PAZAR AKŞAMINA KADAR ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK” Konser sonunda İmera grubuna plaketlerini takdim eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali etkinliklerinin 18. yılındayız. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde bu organizasyonları gerçekleştirebiliyoruz. Tıp günleriyle ilgili ilham kaynağımız döneminin ünlü hekimi Merkezefendi’dir. Merkezefendi’de ne varsa, ne yapılıyorsa fikir ona aittir. 465 yıl önce bizden ayrılan Merkezefendi, Türkiye’nin önemli zenginliği olan şifalı bitkilere önem veren bir bilim insanıydı. Biz de ondan ilham alarak bu tıp günlerini gerçekleştiriyoruz. Festival kapsamında hem böylesine güzel kültürel programlarımız oluyor hem de Tıbbi Bitkiler Bahçemizde bilimsel etkinliklerimiz oluyor. 21 Mayıs Pazar akşamına kadar kültürel ve bilimsel etkinliklerimiz devam edecek, hepinizi bekliyoruz.” dedi.
Tulum, Kemençe, Horon... Karadeniz müziğinin son yıllarda yetiştirdiği en önemli seslerden grup İmera Zeytinburnuluları coşturdu. Grubun solisti Hüseyin Ulusan’ın kemençe şovuyla horon tepen gençler konser boyunca doyasıya eğlendi.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Her gün farklı sanatçıların konuk edildiği festivalde sahne alan grup İmera Zeytinburnulu hayranlarıyla buluştu. Bitmeyen Sevda, İmera Fera, Emri Olur, Vazgeçtim gibi şarkılarıyla dinleyenleri Karadeniz ezgilerine doyuran grup İmera, konsere katılan vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Yoğun ilgi gören konserde alanı dolduran gençler ise tulum şov eşliğinde bol bol horon tepip öz çekim yaptı.

“PAZAR AKŞAMINA KADAR ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Konser sonunda İmera grubuna plaketlerini takdim eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali etkinliklerinin 18. yılındayız. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde bu organizasyonları gerçekleştirebiliyoruz. Tıp günleriyle ilgili ilham kaynağımız döneminin ünlü hekimi Merkezefendi’dir. Merkezefendi’de ne varsa, ne yapılıyorsa fikir ona aittir. 465 yıl önce bizden ayrılan Merkezefendi, Türkiye’nin önemli zenginliği olan şifalı bitkilere önem veren bir bilim insanıydı. Biz de ondan ilham alarak bu tıp günlerini gerçekleştiriyoruz. Festival kapsamında hem böylesine güzel kültürel programlarımız oluyor hem de Tıbbi Bitkiler Bahçemizde bilimsel etkinliklerimiz oluyor. 21 Mayıs Pazar akşamına kadar kültürel ve bilimsel etkinliklerimiz devam edecek, hepinizi bekliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.